تکمیل پروژه‌های نیمه تمام اولویت کاری شهرداری همدان در سال ۹۸ باشد/ طرح “شهاب” مصوب شد

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام اولویت کاری شهرداری همدان در سال ۹۸ باشد/ طرح “شهاب” مصوب شد

جلسه هشتاد و پنجمین صحن شورای اسلامی شهر همدان در حالی دنبال شد که مسائل مختلفی از جمله اجرای طرح «شهاب» مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در پایان با اکثر آرا موافق نمایندگان پارلمان شهری به تصویب رسید.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه تکمیل پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام باید اولویت کاری شهرداری همدان در سال ۹۸ باشد، گفت: تبصره‌های ذیل بودجه سال ۹۸ شهرداری همدان به تصویب شورا رسید.

کامران گردان افزود: طبق یکی از تبصره‌های بودجه ۹۸ شهرداری همدان باید اتمام پروژه‌های نیمه تمام به‌ویژه پروژه‌های تقاطع غیرهمسطح سردار شهید همدانی، میدان میوه‌وتره‌بار جدید، پارکینگ طبقاتی آقاجانی‌بیگ، پیاده‌راه بلوار ارم، پروژه‌های مربوط به مناطق بازآفرینی و ورودی‌های شهر را در اولویت کاری قرار دهد.

وی در ادامه از تصویب طرح شهاب خبر داد و یادآور شد: در امر شفاف‌سازی، تمامی مباحث فعالیت و کار شورا و شهرداری در طرح شهاب لحاظ شده است که همگی ما بر اجرایی شدن این طرح تأکید داریم.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه از ابتدای شورای دور پنجم تاکنون ۹۰ درصد جلسات علنی بوده است، گفت: به منظور شفاف‌سازی بیش از پیش در شورا و شهرداری، اعضای شورای شهر با اجرای طرح «شهاب» موافقت کرده‌اند.

بادامی‌نجات: طرح «شهاب» برای کاهش فساد و افزایش بهره‌وری در مدیریت شهری

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه موضوع شفافیت یک الزام است، گفت: اگر با اجرای طرح «شهاب» این اتفاق رخ دهد مسائلی از جمله کاهش فساد و افزایش بهره‌وری را در مدیریت شهری خواهیم داشت.

حمید بادامی‌نجات افزود: شفافیت شورا و شهرداری همدان با عنوان طرح «شهاب» اجرا می‌شود که حدود یک ماه پیش یک فوریت این طرح رأی آورد.

وی با بیان اینکه بر موضوع شفافیت از ابتدای شورای دوره پنجم تأکید شده است، اضافه کرد: اقدامات خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

بادامی‌نجات با بیان اینکه امروزه ارتقا و تقویت سرمایه اجتماعی از مهم‌ترین الزامات و پیش‌نیازهای رشد و توسعه پایدار و متوازن در هر جامعه‌ای محسوب می‌شود، گفت: در این میان عواملی همچون گسترش و نهادینه شدن فساد و رانت وجود دارد که نه تنها موجب ناکارآمدی و کاهش کیفیت استانداردهای زندگی شهروندان می‌شود، بلکه به‌واسطه از بین بردن اعتماد مردم، تضعیف سرمایه اجتماعی را نیز به دنبال دارد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با انتقاد از رفتار برخی افراد، اظهار کرد: برخی از دوستان با انتشار نامه‌ای از مجمع نمایندگان و… خواسته بودند شورا شفاف شود؛ مگر تاکنون به غیر از این بوده، حتی انتخاب شهردار نیز به صورت زنده از فضای مجازی پخش شد.

وی همچنین با اشاره به جوسازی‌های فضای مجازی در خصوص شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: چنانچه شخصی از تخلفی خبر داشته باشد و اطلاع ندهد، خود نیز مجرم محسوب می‌شود.

قراباغی: انتقاد از وضعیت اجرای پروژه‌ها در شهر همدان

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز با انتقاد از وضعیت اجرای پروژه‌ها در شهر همدان گفت: باید پارک ولایت نیز در اولویت اجرای پروژه‌های شهرداری در سال ۹۸، لحاظ شود.

حسین قراباغی تأکید کرد: برای جذب سرمایه‌گذار و اجرای طرح پارک ولایت، باید زیرساخت‌های اولیه فراهم شود.

وی با اشاره به پارک ۴۸ هکتاری شهرداری، یادآور شد: تملک این زمین در سال ۷۹ خیانتی بوده که توسط مسؤولان وقت صورت گرفته است؛ زیرا ضرورتی وجود نداشت که باغ‌های مردم برای ایجاد فضای سبز از دست آنها گرفته شود.

قراباغی همچنین گفت: اگر در این راستا در ۴ منطقه شهری، ۴۸ هکتار تملک و به فضای سبز تبدیل می‌شد، اقدامات بهتری صورت می‌پذیرفت؛ زیرا با تملک پارک ۴۸ هکتاری نه تنها فضای سبز ایجاد نشد، بلکه باغ‌هایی که خود مردم نگهداری می‌کردند نیز از بین رفت.

وی با بیان اینکه کار خاصی در زمینه پارک ۴۸ هکتاری صورت نگرفته و دستگاه‌های متولی باید در این زمینه پاسخگو باشند، افزود: شورا وظیفه خود را در حوزه شفاف‌سازی انجام داده است.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان همچنین گفت: با اجرای طرح «شهاب» دیگر بیش از این نمی‌توانیم شفاف‌سازی کنیم؛ متأسفانه صدا و سیما که ابتدا این موضوع را مطرح کرد در جلسات شورا حضور ندارد.

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان نیز با انتقاد از دریافت بهای خدمات به منظور توسعه فضای سبز و فعالیت‌های فرهنگی ورزشی، اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرداری‌ها با استناد به ماده ۱ و ۲ قانون نوسازی و عمران شهری مصوبه هفتم آذر سال ۴۷ با اصلاحات بعدی عوارض نوسازی تمامی اراضی و ساختمان‌ها و مستحدثات واقع در محدوده قانونی شهر را سالانه به مأخذ ۵ در هزار بهاء آنها طبق مقررات قانون از شهروندان وصول می‌کنند و نیز طبق تبصره ۴ ماده ۲ قانون مذکور حق مرغوبیت (ارزش افزوده) و هر نوع درآمد دیگری که در اثر اجرای این قانون تحصیل می‌شود، منحصراً باید به مصرف نوسازی و عمران شهری برسد؛ بر این اساس دریافت بهای خدمات توسعه فضای سبز و… اجحاف در حق شهروندان است که به همین دلیل مخالف با وصول اینگونه بهای خدمات، هستم.

سید مسعود عسگریان افزود: به این دلیل که بودجه محقق نشده است نباید به مردم هزینه تحمیل کنیم.

به گفته وی، برای فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی از محل درآمدهای عمومی شهرداری (ماده ۱۶ و ۱۷ ) اعتبار مناسب پیش‌بینی و منظور شده است که نیازی به وصول بهای خدمات مازاد ندارد.

وی همچنین تأکید کرد: در شرایط نامساعد اقتصادی کنونی کشور نباید هزینه‌های نامتعارف و غیرقانونی به مردم تحمیل شود و اعضای شورا در این ارتباط پاسخگوی افکار عمومی باشند؛ زیرا صراحت قانون وجود دارد در جایی که قانونگذار طبق ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده تکلیف عوارض و میزان آن را مشخص کرده است، شوراها مجاز به ورود و تعیین عوارض و هرگونه مبالغی را ندارند.

کاوسی‌امید: نمایندگان مجلس حقوق دریافتی خود را منتشر کنند

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان نیز نخست با گلایه از رسانه‌ها، گفت: متأسفانه رسانه‌ها در جلسات صحن علنی شورا حضور نمی‌یابند و گاهی حتی بدون اطلاع از مصوبات و موارد عنوان شده در شورا، برخی انتقادات را نیز عنوان می‌کنند.

اکبر کاوسی‌امید با بیان اینکه در طول بررسی بودجه شهرداری همدان، راهکارها و تمامی موارد لحاظ شده است، تأکید کرد: در راستای شفاف‌سازی عملکرد و فعالیت شورا و شهرداری، طرح شهاب مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه حقوق‌ها باید مشخص باشد و مردم به عنوان ولی‌نعمت حق دارند بدانند مسؤولان و کارمندان چقدر حقوق دریافت می‌کنند، گفت: همچنین لازم است نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حقوق دریافتی خود را به صورت شفاف منتشر کنند که این امر در راستای شفاف‌سازی است.

*فتحی: قرارداد شهرداری همدان با شرکت الیت، مستقیم با شهرداری مشهد است

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز بیان کرد: برخی دوستان برخی مطالب را در فضای مجازی منتشر می‌کنند و اصرار بر شفافیت در شورا و شهرداری دارند که حاضرم در یک جلسه با فعالان رسانه مباحث مالی شرکت الیت را شفاف‌سازی کنم.

علی فتحی با اشاره به فعالیت شرکت الیت در همدان یادآور شد: کمیسیون خدمات شهری شورا یک جلسه را به طور کامل به این موضوع اختصاص داد و در حال حاضر در پارک‌های حاشیه‌ای همدان حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر از افراد بومی شاغل هستند.

وی اظهار کرد: سود این شرکت به صورت ۶۵ به ۳۵ است که بین شهرداری همدان و مشهد تقسیم می‌شود و به صورت مستقیم با شهرداری مشهد قرارداد منعقد شده و این قرارداد با شخص خاصی نبوده است.

فتحی با اشاره به مباحث مطرح شده در فضای مجازی اظهار کرد: عده‌ای در فضای مجازی اصرار دارند که شفافیت شورا مطرح باشد در صورتی که شورا از ابتدا شفاف بوده و هست.

گیاه‌شناس: انجام تبلیغات گردشگری برای معرفی همدان

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‎های شورای شهر همدان هم خواستار تدابیر لازم برای انجام تبلیغات گردشگری لازم در مبدأ شد تا گردشگران را برای سفر به همدان ترغیب کند.
جواد گیاه‌شناس با بیان اینکه باید تمام پروژه‌های مطالعاتی و پژوهشی شهرداری مصوبه شورای پژوهش مرکز مطالعات و پژوهش شورای شهر را داشته باشد، اظهار کرد: عقد هرگونه قرارداد و پرداخت مبالغ خارج از مصوبه شورای پژوهشی مرکز ممنوع است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *