برپایی دوره های آموزشی برای ارتقای سطح علمی اعضای شوراها

برپایی دوره های آموزشی برای ارتقای سطح علمی اعضای شوراها

نخستین نشست تخصصی و آموزشی اعضای شوراهای اسلامی استان همدان به همت مرکز آموزش و پژوهش شورای عالی استان ها با هدف ارتقای دانش اعضای شورا به ویژه در حوزه قوانین و مقررات حاکم بر عملکرد شوراهای کشور در همدان برگزار شد.


 

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شوراهای عالی استان‌ها در این نشست با بیان اینکه آموزش اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از وظایف اصلی شورای عالی استان‌هاست که در دستور کار این مجموعه قرار دارد، گفت: امسال برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی اعضای شوراها به منظور ارتقای سطح علمی اعضای شوراها اجرا می‌شود که این روند اثرگذار در شهرها و روستاها هم به صورت جدی دنبال می‌شود.
حمید بادامی‌نجات افزود: کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شورای عالی استان‌ها برای نخستین بار در دوره پنجم شکل گرفت که موجب شد یک قدم در حوزه آموزش، رو به جلو حرکت کنیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اعلام اینکه در آینده نزدیک آموزش برای اعضای شوراهای روستاها را نیز خواهیم داشت، بیان کرد: با توجه به اینکه ۱۲۴ هزار نفر عضو شورای اسلامی شهر و روستا در کشور فعالیت دارند، امیدواریم با پیگیری‌های در دست اقدام، بحث آموزش این افراد از طریق شبکه آموزش صداوسیما محقق شود.
وی با بیان اینکه ۷۵ نماینده پارلمان شوراهای سراسر کشور در شورای عالی استان‌ها حضور دارند که بر مبنای اختیارات قانونی، مصوبات خوبی را برای شوراها پیگیری و مصوب می‌کنند، افزود: شورای عالی استان‌ها پس از دولت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی می‌تواند طرح و لایحه را در اولویت و در دست بررسی قرار دهد؛ بنابراین انتظار می‌رود این طرح‌ها در اولویت کاری دولت و مجلس باشد.
بادامی‌نجات اظهار کرد: پیشنهاد حضور ۲ نفر از اعضای شورای استان در کمیته برنامه‌ریزی استان (در سال‌های گذشته حضور داشتند که متأسفانه پس از اصلاح قانون، این اعضا از کمیته حذف شدند) به منظور تصویب در مجلس، پیگیری تصویب طرح جامع مدیریت شهری توسط کمیته ویژه و تخصصی طرح جامع مدیریت شهری و اصلاح آیین‌نامه داخلی شوراها‌ از جمله موارد در حال پیگیری در شورای عالی استان‌هاست که در قالب طرح و پیشنهاد به مجلس ارائه خواهند شد.
رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شوراهای عالی استان‌ها افزود: مالیات بر ارزش افزوده یکی از منابع درآمد پایدار شهرداری‌‎ها محسوب می‌شود که متأسفانه در لایحه ارائه شده توسط دولت بخش‌هایی از عوارض شهرداری‌ها به مالیات تبدیل شد و بخشی از اختیارات شوراها سلب شده بود که با پیگیری شورای عالی استان‌ها توانستیم مجلس و دولت را برای اصلاح لایحه ارسالی، قانع کنیم. بادامی‌نجات با بیان اینکه رویکرد شوراهای اسلامی شهر و روستا در نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت به مردم و توسعه فعالیت‌های عمرانی است، ادامه داد: شوراهای اسلامی برای خدمت به مردم در قانون اساسی جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص دادند تا بستری برای مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود و کشور فراهم شود.
وی با بیان اینکه اعضای شوراهای استان همدان به صورت جدی پای کار هستند و فعالیت‌های عمرانی خوبی را هم در سطح استان شاهد بوده و هستیم، گفت: مردم با انتخاب نمایندگان‌شان در شوراهای شهر و روستا در واقع بین خود و مسؤولان، پل ارتباطی ایجاد کرده‌اند تا بستر مناسبی برای رسیدگی به مشکلات و نیازهایشان باشد.
*عراقی: اصلاح امور با خردجمعی امکان‌پذیر است
معاون امور عمرانی استاندار همدان هم در ادامه این نشست گفت: اصلاح امور با خردجمعی و دخالت مردم در تصمیم‌گیری‌ها امکان‌پذیر است؛ زیرا تصمیم جمعی، حمایت و عملیاتی خواهد شد.
محمودرضا عراقی افزود: شوراهای اسلامی باید برای توسعه و موفقیت در کار خود از افکار، اندیشه‌ها و خردجمعی بهره‌مند شوند و مردم را در امور مشارکت دهند. وی معتقد است: اعتماد مردم سرمایه بسیار بزرگی است که توفیق شوراهای اسلامی باید در راستای جلب اعتماد مردم و پرهیز از هرگونه خود محوری باشد.
عراقی با تأکید بر اینکه محور کار شوراهای اسلامی باید آسان‌سازی امور زندگی مردم و رفع مشکلات و معضلات مردم باشد، گفت: نقاط ضعف شوراهای اسلامی با گذشت دوره‌های مختلف کمتر شده و این مهم به دلیل بهره‌گیری از خردجمعی با مشی مشارکت مردمی است.
وی با بیان اینکه اخلاق‌محوری پاشنه آشیل موفقیت‌های شوراهای اسلامی است، تأکید کرد: شوراهای اسلامی حلقه واسط بین مردم و مسؤولان هستند که از این جایگاه باید برای پاسخگویی به مطالبات و خدمت به مردم بهره گیرند.

*جعفری: تحقق ۵۵ درصدی بودجه شهرداری‌های استان

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان نیز گفت: کل بودجه سال ۹۷ شهرداری‌های استان، ۸۸۲ میلیارد تومان بود که تاکنون ۵۵ درصد از آن محقق شده است.
سید حسین جعفری افزود: میانگین سرانه هر نفر نسبت به این بودجه، ۸۰۰ هزار تومان است؛ در حالی که این رقم سال گذشته ۳۸۰ هزار تومان بود.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه شوراهای اسلامی، ادامه داد: امروزه جایگاه مدیریت شهری چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد و دغدغه امروز ما در شهرداری و شورای شهر به عنوان دو بال مدیریت شهری، چالش‌های توسعه‌ای و آینده محور نیست و آنچه هست مربوط به حال و عبور از آن است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان با تأکید بر اینکه دغدغه‌های شهرداری‌ها بسیار سطحی و شامل پرداخت حقوق، مزایا و بیمه است، گفت: هزینه اداره کردن شهر گران شده است که یکی از دلایل آن می‌تواند تراکم بیش از حد نیروی انسانی در شهرداری‌ها باشد.
جعفری با بیان اینکه امروز باید به جای خطاهای پر هزینه از تجربه دیگران استفاده کنیم، افزود: باید به حکمرانی شهری خوب فکر کنیم؛ زیرا در حکمرانی خوب، شهر ما با مواردی چون دولت الکترونیک، شهر هوشمند، دولت محلی، طراحی شهری و استاندارد کوچک مقیاس، مواجه می‌شود.
وی معتقد است: اگر مردم و شهروندان را با خود همراه نکرده، از فکر و ایده آنها برای اداره شهر استفاده نکنیم و از سرمایه آنها بهره نبریم، دوباره با روزمرگی مواجه خواهیم شد.
جعفری با تأکید بر اینکه منابع دولتی اندک است و با نگاه تقویت‌محور نباید فقط به منابع دولتی اتکا کرد، گفت: چاره‌ای نداریم جز اینکه به منابع درآمدی پایدار فکر کنیم؛ زیرا اثبات شده است که دیگر نباید منتظر درآمدهای زودگذر و ناپایداری چون جریمه‌های ماده ۱۰۰ و صدور چند پروانه ساختمانی باشیم.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان در پایان اعلام کرد: مجموع تعداد جلسات شوراها ۲ هزار و ۲۱۲ جلسه با ۵ هزار و ۲۵۳ مصوبه از اول دوره پنجم تا پایان آبان‌ماه امسال است که از مجموع این مصوبات، ۴ هزار و ۱۳۳ مصوبه در هیأت تطبیق تأیید شده است.

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *