حسابرسی دقیق، اهرم کنترل نظارتی مدیریت شهری است

حسابرسی دقیق، اهرم کنترل نظارتی مدیریت شهری است

رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: اقدامات کمیته حسابرسی شورای اسلامی شهر همدان و ضرورت تشکیل واحد حسابرسی داخلی در شهرداری در راستای بهبود روش های امور مالی است.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، کامران گردان در صحن شورا با محوریت اهمیت تشکیل حسابرسی داخلی در شهرداری، افزود: بر اساس قوانین موجود و به لحاظ تأکیدات اعضای شورای شهر همدان، شهرداری می‌بایست در زمینه تشکیل حسابرسی داخلی اقدام کند.

وی اظهار کرد: کمیته حسابرسی شورا فقط به دنبال اصلاح فرآیند گزارش‌های حسابرسی است.

گردان در ادامه با اشاره به دیدار مردمی اعضای شورای شهر همدان با شهروندان کوی محمدیه و خروجی مناسب این برنامه، گفت: هر سه هفته یکبار، منطقه‌ای در شهر به منظور بررسی و رفع مشکلات آن منطقه و همچنین کاهش مسؤولیت‌های شهردار و دلگرمی برای شهروندان، آزمونه بازدیدهای میدانی و دیدارهای مردمی اعضای شورای اسلامی شهر همدان انتخاب شود.

وی با تأکید بر اینکه مصوبات دیدارهای مردمی در مناطق مختلف باید عملیاتی شود، ادامه داد: مشکلات کوی محمدیه پیش از حضور اعضای شورا در بین مردم توسط دبیران شورای اسلامی شهر همدان احصا شده بود.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان در ادامه اشاره کرد: به‌رغم تمام تنگناهای اقتصادی کشور، راهپیمایی بزرگ زائران اربعین حسینی انجام شد که نشانه وحدت اسلامی، قدرت سیاسی و همبستگی ملت ایران است.

 

* بادامی‌نجات: حسابرسی بهترین راهکار عملیاتی نهادهاست

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به اهمیت حسابرسی در شهرداری، گفت: یکی از وظایف شورای شهر فارغ از مباحث سیاست‌گذاری، نظارت است.

به گفته حمید بادامی‌نجات، نظارت دقیق شورای شهر با نگاه از دور امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین مستلزم ارائه گزارش‌های کامل و مدیریتی است.

وی عدم ارائه گزارش‌های دقیق از عملکرد شهرداری همدان را ضعف شورا برشمرد و گفت: حسابرسی شورا و تشکیل کمیته حسابرسی داخلی شهرداری ضرورتی است که اگر شهرداری اهمیت ندهد، موجب ضرر و زیان در عملکرد و درآمد شهرداری می‌شود.

بادامی‌نجات با تأکید بر اینکه بهترین راهکار عملیاتی در هر مجموعه حسابرسی است، عنوان کرد: همزمان با اجرایی شدن حسابرسی داخلی شهرداری و تقویت آن، می‌توان انتظار بهبود درآمدی و کاهش هزینه‌ها را در شهرداری داشت؛ بنابراین باید با ایجاد حساسیت به این موضوع در شهرداری، پیگیر بهبود حسابرسی داخلی شهرداری شویم.

 

* قراباغی: تأکید بر تشکیل کمیته حسابرسی داخلی شهرداری

رئیس کمیته حسابرسی شورای اسلامی شهر همدان نیز در نطق پیش از دستور صحن شورا گفت: بررسی نحوه کار و امور حسابرسی شهرداری همدان در سال ۹۵ به منظور اطمینان‌بخشی و افزایش کیفیت خدمات حسابرسی و رفع نواقص احتمالی در حال انجام است.

حسین قراباغی با اشاره به اهمیت نظارت بر مباحث مالی شهرداری، افزود: علاوه بر حسابرسی مؤسسات مالی شهرداری، وظیفه نظارت مباحث مالی و حسابرسی شهرداری بدون هیچگونه محدودیتی بر عهده کمیته حسابرسی شوراست تا تراز مالی به صورت یکپارچه شود.

وی همچنین تأکید کرد: از شهرداری همدان انتظار می‌رود بر مبنای تأکیدات وزارت کشور و شورای شهر، واحد حسابرسی داخلی را تشکیل و تقویت کند؛ زیرا اهرم نظارتی در دستان شهردار و کمیته حسابرسی شورا خواهد بود.

قراباغی با تأکید بر ارائه گزارش‌های حسابرسی داخلی شهرداری به کمیته حسابرسی شورای شهر همدان، ادامه داد: روند حسابرسی داخلی شهرداری به منظور مصون و ایمن ماندن از مباحث مختلف باید به صورت مداوم به شهردار گزارش شود که در حال حاضر شاهد خروجی مناسبی نیستیم و در اسرع وقت باید تقویت شود.

وی با بیان اینکه گزارش کمیته حسابرسی به رئیس شورای اسلامی شهر و کمیته حسابرسی استانداری همدان ارائه می‌شود، اظهار کرد: روند حسابرسی‌ها به شیوه‌ای است که تمامی سازمان‌ها و مناطق شهرداری از عملکرد جزیره‌ای دوری کنند.

 

* نوراله‌زاده: نقاط ضعف طرح جامع شهر همدان احصا شود

در ادامه رئیس کمیسیون شهرسازی معماری شورای اسلامی شهر همدان هم با اشاره به ضرورت شکل گیری و تقویت حسابرسی داخلی شهرداری، گفت: بر اساس سیاست‌های بودجه باید برای برنامه‌ریزی و راه‌اندازی واحد حسابرسی داخلی شهرداری فرصت معین شود و گزارش عملکرد ماهیانه حسابرس داخلی را هم به مدیریت شهری ارائه دهند.

نرگس نوراله‌زاده همچنین در بخشی دیگر اظهار کرد: انتظار می‌رود شهرداری به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی، موضوع اجرای پیاده راه مرکز محلات را در ستاد مطرح کند و پیگیری شود.

وی با اشاره به پیگیری جدی برای طرح جامع شهر همدان، گفت: برای ارزیابی وضع موجود طرح جامع و نقشه کاربری اراضی وضع موجود محدوده شهر همدان (حریم و محدوده آن) باید کمیته ۳ نفره‌ای با حضور نماینده کمیسیون شهرسازی معماری شورا و قائم مقام معاونت معماری شهرسازی شهرداری و مسؤول حریم شهرداری شکل بگیرد و گزارش آن برای تصمیم گیری به شورا ارائه شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی‌معماری شورای شهر همدان با بیان اینکه مشاور طرح اطلاعات میدانی از وضعیت کار نداشته است، افزود: در صورت هرگونه نقص در طرح جامع شهر تنها شهرداری و شورای شهر همدان پاسخگوی وضعیت نامناسب آن خواهند بود و سایر ادارات و ارگان‌ها هیچگونه پاسخگویی به مراجعان نخواهند داشت و افراد به شورای شهر هدایت خواهند شد.

نوراله‌زاده بیان کرد: نقاط ضعف طرح جامع شهر همدان را باید احصا کنیم و برای ارائه به مشاور و اصلاح آن به صورت فوریت تعیین‎تکلیف شود.

 

*عسگریان: تأکید بر پیگیری اصلاح روند طرح جامع شهر

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان هم در ادامه با اشاره به طرح جامع شهر، گفت تغییرات بالا در نظام مدیریتی اداره کل راه و شهرسازی استان برای وضعیت طرح جامع شهر همدان آسیب‌پذیر است که باید بیش از گذشته شرایط این طرح موشکافی شود.

سید مسعود عسگریان افزود: مشاور طرح جامع دقت لازم را بنا به دلایل خود برای مطالعه دقیق‌تر و میدانی از سطح شهر ندارد.

وی با تأکید بر اینکه طرح جامع شهر همدان برای تحقق چشم انداز ۱۵ ساله این شهر تهیه می‌شود، عنوان کرد: شاهد انسجام و پیوستگی در مطالعات این طرح اثرگذار نیستیم که نامناسب بودن آن و اصلاح روند پیش‌رو به صورت جدی‌تر باید پیگیری شود.

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر در بخشی دیگر با توجه به اینکه مردم به عنوان ناظر بر عملکرد شورا و شهرداری جایگاه ویژه‌ای دارند، پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه به دنبال این هستیم تا مشارکت مردمی در تمامی نقاط شهر را داشته باشیم به اهالی هر منطقه در شهر که میزان مشارکت بالایی داشته باشند، تخفیف‌های ویژ‌ه بهای خدمات و عوارض نوسازی شهرداری به منظور تشویق شهروندان در امر مشارکت در مدیریت شهری در نظر گرفته شود.

عسگریان افزود: تعیین تکلیف یک و نیم هکتار از اراضی شهروندان کوی محمدیه برای بازگشایی معبر آن منطقه اقدام شایسته‌ای بود که می‌تواند به عنوان یک حرکت نمادین مورد قدردانی قرار گیرد.

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *