سیاست گذاری فرهنگی و اجتماعی، اولویت شهرداری نیست

سیاست گذاری فرهنگی و اجتماعی، اولویت شهرداری نیست

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: سیاست گذاری در امور فرهنگی و اجتماعی، اولویت شهرداری همدان نیست.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، رضوان سلماسی در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با محوریت بررسی عملکرد شهرداری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، اظهار کرد: متأسفانه شهرداری همدان اعتقادی به داشتن برنامه مدون و مشخص در راستای ساماندهی مشارکت‌ها و مساعدت‌های امور فرهنگی و اجتماعی ندارد که این مهم در راستای عدالت نیست.
به گفته وی، با توجه به اینکه کمک‎های مالی و معنوی شهرداری همدان به حوزه‌های مختلف فرهنگی صورت می‌پذیرد، انتظار می‌رود این نوع اقدامات به صورت ویژه و همراه با آسیب‌شناسی و کارشناسی شده در راستای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر ساماندهی شود.
سلماسی با بیان اینکه بیشتر فعالیت‌های شهرداری در حوزه اجرای برنامه‎های مختلف فرهنگی و برگزاری کلاس‌های آموزشی است، گفت: به‌رغم پیگیری‌های مکرر شورا، عدم پاسخ‌گویی شهرداری در زمان مناسب، بسیاری از برنامه‌ها را مشمول مرور زمان کرده است؛ بطوری که اثربخشی آنها در اجرا به حداقل می‌رسد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا بر لزوم سیاست‌گذاری فرهنگی با بهره‌گیری از خرد جمعی تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه تقویت برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی می‌بایست یکی از رویکردهای اصلی مدیریت شهری باشد؛ سیاست‌گذاری در امور فرهنگی و اجتماعی، اولویت شهرداری همدان نیست.
سلماسی معتقد است: بسیاری از هزینه‌های‌ تحمیل شده به شهرداری می‌تواند با آموزش شهروندی و آگاه‌سازی شهروندان به حداقل برسد؛ اما اهتمام جدی شهرداری در این زمینه دیده نمی‌شود.
وی با توجه به اینکه در سال گذشته علی‎رغم صرف مبالغ بسیاری در حوزه آموزش شهروندی شاهد اثرگذاری مورد انتظار در شهر نبوده‌ایم، افزود: هیچگونه ارزیابی از نتایج و خروجی مباحث فرهنگی مدیریت شهری در مقابل هزینه ‎کرد آموزش شهروندی در شهر وجود ندارد.
سلماسی با تأکید بر ضعف شهرداری در حوزه آموزش شهروندی، گفت: آموزش شهروندی باید با محوریت اثرگذاری بر شهروندان تدوین شود تا در جامعه، خروجی مثبت داشته باشد. وی با تأکید بر اینکه دستاوردهای آموزش شهروندی باید در سطح جامعه ملموس و اثرگذار باشد، افزود: با توجه به بازتاب کم‌رنگ عملکرد آموزش شهروندی در حوزه مدیریت شهری همدان، بازنگری اساسی این اقدام، ضرورت دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه فرهنگ شهروندی و ارتقا آن نیازمند تدوین برنامه‌ها و طرح‎های خلاقانه است، ادامه داد: آموزش شهروندی نباید تنها به چاپ بنر و اقلام فرهنگی و اجرای طرح‌های مقطعی ختم شود؛ بلکه می‌طلبد نگاه کارشناسی همراه با مشارکت عمومی را جدی‌تر بگیریم.

صوفی: شهرداری به تنهایی نمی‌تواند سکاندار فرهنگ باشد

شهردار همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه همدان در آموزش شهروندی جزو کلانشهرهای موفق کشور است، گفت: سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری در این حوزه فعالیت چشم‌گیری دارند.
عباس صوفی بیان کرد: هم اکنون سازمان‌هایی نظیر مدیریت پسماند، آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، حمل‌ونقل و ترافیک و همچنین فرهنگی‌اجتماعی شهرداری همدان به صورت منظم نسبت به آموزش‌های شهروندی در عرصه‌های مختلف فعالیت دارند.
وی خواستار مشارکت همه جانبه سایر دستگاه‌های اجرایی نظیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی در حوزه آموزش شهروندی شد و افزود: شهرداری به تنهایی نمی‌تواند تمام مباحث فرهنگی را عهده‌دار باشد.
خوشبخت: آموزش شهروندی با هدف آگاه‌سازی و رضایت شهروندان
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان هم در ادامه گفت: از شهریورماه سال ۱۳۹۷ تاکنون ۱۷ نشست کمیته راهبری و ۸ جلسه کارشناسی در حوزه آموزش شهروندی برگزار شده است.

سعید خوشبخت اظهار کرد: آموزش شهروندی با هدف آگاه‌سازی شهروندان، ارتقا اصول اخلاق شهروندی و جلب مشارکت اجتماعی و همچنین ایجاد اعتماد و رضایت شهروندان از عملکرد شهرداری انجام می‌شود.

 

 

انتهای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *