صورت‌جلسه شماره ۱۷

صورت‌جلسه شماره ۱۷

هفدهمین جلسه (فوق‌العاده) شورای اسلامی شهر همدان از ساعت ۵۰/۱۶ روز سه‌شنبه مورخ ۲۰/۰۳/۱۳۹۹ با تلاوت آیاتی چند از کلام ا… مجید و اعلام دستور کار توسط جناب آقای گردان رئیس محترم شورای اسلامی شهر در محل سالن جلسات شورا به شرح زیر تشکیل شد:
– جلسه مشترک:
۱/الف)- تعدادی از فعالین کوهنوردی و محیط‌زیست همدان-هم اندیشی پیرامون مداخلات انسانی در دامنه کوهستان الوند
– جناب آقای گردان (رئیس شورا)
– با توجه به اینکه نامِ همدان را با عنوان «الوند» می‌شناسند و اکوسیستم کوهستان الوند، نقش مهمی در حوزه‌های متفاوت برای شهر همدان دارد، همگان موظف به حفظ این میراث طبیعی هستیم.
– یکی از ویژگی‌های جذب توریست، بکر بودن اکوسیستم است که مجموعه اکوسیستم الوند به همراه حفظ پوشش گیاهی آن، آب‌وهوای همدان را تحت تأثیر قرار داده و تخریب آن می‌تواند نقش مؤثری در کاهش کیفیت حوزه‌های مختلف این کلان‌شهر داشته باشد.
– اگرچه منطقه کوهستان الوند همدان تحت مدیریت منابع طبیعی است، اما سازمان‌ها و ارگان‌هایی مانند مدیریت بحران، هلال‌احمر، راه و شهرسازی، حفاظت محیط‌زیست، دهکده توریستی گنج‌نامه، میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر همدان نیز در این عرصه نقش‌آفرینی می‌کنند.
– با توجه به نقش منطقه الوند و اثرگذاری آن در شهر، این مهم توسط شورای شهر مورد پیگیری قرار گرفت و اکنون به‌عنوان یک مطالبه عمومی در حال پیگیری هستیم.
– شورای شهر همدان چندین سال است که در پروژه‌های عمرانی به مسائل زیست‌محیطی و فضای سبز توجه ویژه دارد و در این زمینه نیز مصوبه‌های خوبی به شهرداری ابلاغ داشته است.
– عصر شنبه هفته آینده، ۲۴ خردادماه امسال بازدید شورای شهر به همراه مسئولان امر از کوهستان الوند به‌منظور بررسی شرایط منطقه و تخریب کوهستان انجام خواهد شد. البته دستور توقف عملیات تسطیح جاده دسترسی، صادر شده است که امیدواریم با همت مسئولانه و دلسوزی فعالان زیست‌محیطی به‌عنوان مطالبه عمومی از تخریب الوند جلوگیری شود و حافظ آن باشیم.
– در خصوص اعلام تخریب کوهستان الوند و تسطیح جاده دسترسی در این منطقه توسط دهکده توریستی گنج‌نامه، قضاوت نمی‌کنم و طی بازدید آینده و بررسی‌های کارشناسانه با محوریت قانون، خروجی تصمیم‌گیری در راستای منفعت زیست‌محیطی منطقه منجر شود.
– سرکار خانم سلماسی (رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا):
– از آنان به دلیل اینکه دغدغه‌هایشان را در راستای حفظ داشته‌های طبیعی به سمع و نظر نمایندگان خود در پارلمان شهری رساندند، قدردانی می‌کنم.
– کوهستان الوند را سرمایه عمومی مردم اعلام کرد و افزود: باید این میراث طبیعی را برای آیندگان حفظ کنیم.
– مسائل و اقدامات صورت گرفته در منطقه با در نظر گرفتن دغدغه‌های دوستداران طبیعت مورد بازدید قرار خواهد گرفت و نتایج حاصل به‌صورت شفاف در اختیار همگان قرار می‌گیرد.

۲/الف)- حضور مسئولین استانی-موضوعات حوزه مسکن و افزایش ناگهانی قیمت مسکن در شهر همدان طی چند ماه اخیر
– جناب آقای گردان (رئیس شورا):
– محدود بودن اراضی شهر همدان از علل گرانی مسکن محسوب می‌شود که امیدواریم گسترش این محدوده در طرح جامع جدید و طرح تفصیلی شهر دیده شود.
– ورود دستگاه‌های اجرایی و نظارتی استان همدان برای سیاست‌گذاری درست و حل معضل گرانی مسکن ضروری است.
– توریستی بودن منطقه، مهاجرت معکوس، صنعتی نبودن استان، قیمت‌گذاری کاذب در برخی سایت‌ها، کمبود زمین، عدم وجود جاذبه سرمایه‌گذاری در مناطق شمالی شهر برای ساخت‌وساز مسکن، دفتر معاملات املاک و… به‌عنوان علل گرانی مسکن در شهر همدان تعریف شده است.
– یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع پروانه ساخت مسکن در همدان صادر شده است. ۱۰ هزار واحد مسکونی تا ۱۵ ماه آینده نیاز است؛ البته اداره راه و شهرسازی نیز به دنبال ایجاد ۵ هزار مسکن است که تا ۱۵ ماه آینده به ثمر می‌نشیند.
– شورای شهر همدان، کاهش زمان صدور پروانه و الکترونیکی کردن را قبلاً مورد توجه قرار داده، زیرساخت‌ها انجام شده و در برخی از مناطق شهر، هزینه پروانه را تا ۲.۵ طبقه رایگان کرده‌ایم که می‌تواند در کاهش قیمت مسکن، مؤثر باشد و نیازها را تأمین کند.
– تشکیل کمیته نرخ‌گذاری مسکن، پیگیری شناسنامه هوشمند املاک، کاهش مهندسین نقشه در حوزه پروانه و کوتاه شدن روند صدور پروانه از جمله پیشنهاد‌های مطرح شده است که باید به مرور در دستور کار قرار گیرد.
– امیدواریم با برنامه‌ریزی صورت گرفته شکستی بر نرخ‌های کاذب داشته باشیم و بتوانیم درصدی به مردم کمک کنیم.
– جناب آقای قراباغی (رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا):
– گرانی مسکن در ماه‌های اخیر افزایش چشمگیری در همدان داشته است؛ به‌طوری‌که حتی بالاتر از کلان‌شهرهایی نظیر مشهد، شیراز و اهواز قرار گرفته‌ایم.
– نقش دلالان و املاکی‌ها را در افزایش قیمت مؤثر است.
– مهم‌ترین عامل، گرانی زمین است و فقدان تفکر راهبردی در توسعه شهر نیز موجب این وضعیت شده است.
– بر اساس بررسی‌های صورت گرفته ۱۰ هزار واحد مسکونی خالی در همدان وجود دارد که در افزایش قیمت مسکن، بی‌تأثیر نیست.
– نقش عوارض شهرداری و نظام مهندسی را از دیگر عوامل تأثیرگذار در گرانی مسکن است و نقش دستگاه‌های نظارتی باید در این زمینه مشخص شود.
– متأسفانه طرح جامع شهر همدان که قرار بود توسط مشاور، مطالعه، تدوین و ارائه شود، در حد یک نقاشی باقی ماند و هیچ نتیجه‌ای نداشته است.
– در سال‌های اخیر نیز تفکیک اراضی صورت نگرفت و با وجود درخواست دستگاه‌های نظارتی مبنی بر دلایل به اجرا نرسیدن این طرح، هیچ اقدامی صورت نگرفت.
– عوارض شهرداری و نظام مهندسی در گرانی مسکن مؤثر است.
– سایت‌های تبلیغاتی نیز عامل گرانی مسکن در همدان محسوب می‌شوند؛ از این‌رو دستگاه‌های نظارتی باید دستور توقف این شگرد خرید و فروش و اجاره مسکن را بدهند؛ زیرا دلال‌ها و مالکان مسکن به دلخواه نرخ‌های کاذب را منتشر می‌کنند.
– با توجه به اینکه همدان به بن‌بست توسعه جغرافیایی رسیده است؛ تلاش برای جذب سرمایه‌گذار در راستای ایجاد شهرک‌های مسکونی و ویلاسازی باید مورد توجه قرار بگیرد و طرح‌های تشویقی مدنظر باشد.
– با اشاره به اینکه شهری مانند اصفهان واحد تجاری غیرمجاز ندارد، اما در همدان بالای ۲۰ هزار واحد تجاری غیرمجاز داریم؛ خطاب به شهردار، درخواست کرد: املاک غیرمجاز شناسایی شود.
– جناب آقای رحیمی فر (رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورا):
– زمین برای تفکیک نداریم و همین مسئله به گرانی مسکن، کمک می‌کند.
– امروزه رشد نقدینگی بیشترین حباب را در بازار مسکن ایجاد کرده است که افزایش منطقی را شاهد نیستیم.
– افزایش قیمت مسکن حتی فراتر از مصالح ساختمانی و آهن‌آلات افزایش یافته و این شرایط، همچنان پایدار است.
– جناب آقای فتحی (رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا):
– جوانان به‌ویژه زوج‌ها درصد عمده اجاره‌نشینان در این شهر هستند.
– وضعیت نامطلوب گرانی مسکن موجب شده تا یک کارمند نیمی از حقوق خود را صرف اجاره مسکن کند؛ ضمن اینکه اکنون بسیاری از آنها به دنبال دریافت تسهیلات برای رهن خانه هستند.
– مجمع نمایندگان باید به این مسئله ورود پیدا کرده و به دنبال اصلاح قانون اساسی در این حوزه باشند.
– اکنون با وضعیت روبه رشد گرانی مسکن، اگر حقوق ۳۰ ساله یک کارمند را هم محاسبه کنیم؛ نمی‌تواند صاحب مسکن شود.
– جناب آقای کاوسی امید (رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورا):
– هم اینک بازار داغ سودآوری مسکن موجب شده تا متقاضیان اخذ مجوز تأسیس مشاور املاک افزایش چشمگیری یابد؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون ۵۰۰ متقاضی در صف انتظار قرار دارند.
– در صنف مشاوران املاک شاهد فعالیت افراد منصف هستیم؛ اما برخی نیز دلال و واسطه هستند و با خرید مسکن، آن را با چند برابر قیمت ظرف یکی دو ماه به فروش می‌رسانند.
– امروزه مشاوران املاک در خیابان‌های شهر همدان از تعداد فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی بسیار بیشتر است.
– از مدیریت شهری درخواست داریم آن دسته از املاک که موقعیت تجاری ندارند را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع و فعالیت آنها را متوقف کند.
– هم‌اکنون زمین‌های نیروی انتظامی آماده تفکیک هستند که با تفکیک این زمین‌ها می‌توان زمینه ساخت‌وساز را مهیا کرد؛ ضمن اینکه با اقدام مطلوب شهرداری و مسکن، عملیات تفکیک سازی زمین ۳۲ هکتاری منطقه خضر نیز اجرا شد.
– فعالیت ۲ سایت تبلیغاتی (شیپور و دیوار) در فضای مجازی و شبکه‌های اینترنتی در گرانی مسکن تأثیر مستقیم دارند، لذا از دادستانی و پلیس فتا درخواست داریم فعالیت سایت‌های دیوار و شیپور در حوزه مسکن کنترل و ساماندهی شود.
– از آغاز به کار شورای پنجم پیگیر مسائل گنجنامه هستیم و شاید اطلاع‌رسانی دقیقی صورت نگرفته است؛ اما علی‌رغم مطالبه برای عدم تخریب طبیعت، امیدواریم همگان پیگیر سهم ۱۳.۵ درصدی مجموعه شهرداری همدان از تله‌کابین گنجنامه هم باشیم.
– با اشاره به مستحدثات غیرقانونی واقع در باغ‌ها و منطقه کوهستان الوند؛ آمادگی این را داریم که تمامی تجهیزات شهرداری را در اختیار مسئولان امر قرار دهیم تا با حکم دادستانی تمامی مستحدثات غیرقانونی باغ‌های اطراف شهر همدان و گنجنامه محو شود تا طبیعت را زنده نگه داریم.
– جناب آقای دکتر مولوی (رئیس مرکز پژوهش‌های شورا):
– امروزه مسکن، کالای لوکس نیست؛ بلکه یک نیاز ضروری برای انسان‌ها محسوب می‌شود.
– دلایل متعددی برای گرانی مسکن در همدان وجود دارد که یکی از دلایلی که قیمت مسکن نسبت به شهرهای هم‌تراز و حتی نسبت به پایتخت، طرح تفصیلی شهر همدان است؛ از سوی دیگر با اجرای طرح تفصیلی باید زمینه‌های لازم برای مسکن ارزان‌قیمت هم لحاظ شود. یک دایره به دور شهر کشیده شده است و ما از این دایره، فضای بیشتری نداریم و قابل افزودن نیست؛ از این‌رو کمبود زمین و عرضه آن موجب بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا می‌شود.
– دلیل دیگر رعایت سرسختانه و البته بیش از اندازه توسط شهرداری همدان، سازمان مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی است؛ به‌طوری‌که آیین‌نامه‌های مطرح شده در تهران که هنوز به استان همدان نرسیده توسط این سازمان‌ها در راستای سخت‌گیری به مردم، اعمال می‌شود. این در حالی است که بسیاری از استان‌ها از جمله اصفهان، کرمان و خراسان رضوی ابلاغیه‌های رسیده را توسط تیم‌های کارشناسی بررسی و بومی‌سازی کرده و سپس اجرا می‌کنند که البته قوانین وزارت کشور این اجازه را هم داده است؛ اما متأسفانه در استان همدان نمی‌خواهند این اتفاق رخ دهد و به دنبال سخت‌گیری بیشتر هستند. مجریان، پول اضافی و هنگفتی از سازندگان اخذ می‌کنند و هیچ مسئولیتی هم نمی‌پذیرند؛ از این‌رو سازنده نیز تمام این هزینه‌ها را در قیمت تمام شده سرشکن می‌کند و قیمت افزایش می‌یابد.
– سومین عامل، عدم توجه به شرکت‌ها و انجمن‌های تخصصی است؛ وقتی فردی به دنبال ساخت‌وساز است باید به متخصصان امر مراجعه کند و در انجمن انبوه‌سازان و یا شرکت‌های ساختمانی نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کند تا کیفیت احداث ساختمان مطلوب باشد، درحالی‌که ورود افراد غیرمتخصص موجب گرانی مسکن، کاهش کیفیت و افزایش پرونده‌های شکایت می‌شود.
– با اشاره به نقش شهرداری در هزینه تمام شده مسکن؛ امسال نسبت به سال گذشته هزینه عوارض پروانه‌ها از سازندگان حرفه‌ای مسکن تنها ۲۰ درصد افزایش یافته که در هر مترمربع در همدان بین ۵ تا ۲۵ میلیون تومان است که یک درصد هم نیست و تأثیر بسزایی ندارد.
– مولوی درباره اعمال محدودیت ارتفاع در بافت سنتی شهر و تأثیر آن بر گرانی؛ وقتی به نگاه متخصصان توجه نمی‌شود و تنها نگاه اقتصادی، ملاک است و با لودر و بلدوزر به تخریب بافت قدیمی که باید احیا شود، می‌پردازند؛ چیزی باقی نخواهد ماند.
– با اشاره به اینکه هر نوع محدودیتی برای ساخت‌وساز موجب افزایش قیمت مسکن خواهد شد و بهتر است که اداره کل میراث فرهنگی خانه‌های قدیمی را احیا کند؛ میراث فرهنگی برای بازسازی یک خانه قدیمی چون مسافرخانه آبادان توان ندارد؛ بنابراین اعمال محدودیت، چه کمکی به مردم می‌کند؟
– با تأکید بر اینکه به نظرم ما نیاز به عزم ملی داریم تا این مسئله برطرف شود؛ در دولت‌های گذشته مسکن مهر بود و در دولت فعلی کنار گذاشته شد و مسکن ملی هم تاکنون نتیجه نرسیده است. متأسفانه بانک‌ها وظیفه اصلی خود را در پرداخت تسهیلات کم‌بهره به مردم فراموش کردند و وارد بنگاه‌داری شدند و امروز ما شرمنده مستأجران هستیم که بیش از ۷۰ درصد هزینه خانوارهای مستأجر و گاهی ۱۰۰ درصد را مسکن تشکیل می‌دهد. تسهیلات ارزان‌قیمت مسکن به شرط تملک می‌تواند موجب خانه‌دار شدن زوج‌های جوان و سایر خانوارهای بدون مسکن شود که باید مورد توجه قرار بگیرد.
– سرکار خانم نوراله زاده (رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا):
– بر اساس آسیب‌شناسی‌ها، مشکلات حوزه مسکن به چندین دهه گذشته بازمی‌گردد که مسکن از حوزه نیاز به سرمایه تبدیل شد.
– یکی از مشکلات شهر همدان این است که نقدینگی بالاست؛ اما طرح جامع اقتصادی برای این منطقه پیش‌بینی نشده است تا شرایط نقدینگی را سامان دهد.
– با اشاره به محدودیت اراضی شهر همدان برای گسترش ساخت‌وساز؛ در آمایش سرزمین، شهر جدید برای همدان پیش‌بینی شده است؛ اما متأسفانه مکان‌یابی آن دچار مشکلاتی بود و به‌جای اینکه دنبال رفع مشکل مکان‌یابی باشیم، صورت‌مسئله را پاک کردند؛ درحالی‌که باید شهر جدید در دستور کار قرار گیرد.
– با بیان اینکه برخی افزایش عوارض پروانه ساختمانی را یکی از دلایل گرانی مسکن می‌دانند؛ شاید متوسط میانگین قیمت تمام شده مسکن و سهم عوارض شهرداری، یک درصد بیشتر نیست و اثرگذاری آن‌چنانی ندارد.
– باید آسیب‌شناسی دقیقی بر وضعیت نابسامان مسکن به‌منظور رفع این معضل، داشته باشیم.
– تقویت حوزه کارشناسی مشاوره طرح جامع امری ضروری است و مشاور موظف شود بدنه کارشناسی را تقویت کند؛ زیرا این مهم افق آینده شهر همدان را ترسیم خواهد کرد.
– جناب آقای عسگریان (رئیس کمیسیون بازرسی، نظارت و امور اداری شورا):
– روند تفکیک زمین در شهر همدان متأسفانه همراه با دست‌اندازهای اداری، بسیار طول می‌کشد و اداره راه و شهرسازی علی‌رغم اینکه ماده ۱۰۱ اصلاحی، تکلیف تفکیک‌کننده اراضی شهری را مشخص کرده است، سهم مالکین را از دولت تقاضا می‌کند که در این راستا انتظار می‌رود بالادستی‌ها ورود پیدا کنند.
– دادگستری و اداره ثبت اسناد درخواست‌های لازم را در حوزه تفکیک اراضی ثبت کرده و شهرداری و راه شهرسازی مباحث اداری را کنترل می‌کنند.
– یکی از عوامل گرانی زمین در محدوده شهر همدان این بوده که تفکیک مناسب زمین در شهر همدان انجام نشده است؛ در حالی‌که بر جمعیت شهر افزوده می‌شود و مسکن محدود است.
– وجود ۱۰ هزار واحد خالی متعلق به بخش خصوصی است. دولت باید واحدهای ارزان‌قیمت تأمین کند؛ زیرا مسکن مهر میزان مسکن ارزان‌قیمت را برای قشر آسیب‌پذیر فراهم کرد، اما طی ۷ سال گذشته تولید مسکن ارزان‌قیمت را شاهد نیستیم.
– با تأکید بر اینکه در شهر همدان عمدتاً سرمایه‌گذاری مردم در حوزه مسکن و متعلقات آن است؛ این مهم یکی از علل اساسی افزایش قیمت مسکن است. از سوی دیگر باید سیاست‌های عمومی وزارت راه و شهرسازی بر این محور باشد تا در استان و کشور بخش عمده مسکن را برای اقشار آسیب‌پذیر تولید کند.
– جناب آقای صوفی (شهردار همدان):
– موضوع گرانی مسکن حاصل اقتصاد است و با دور هم نشستن و مباحثی را مطرح کردن که قرار نیست مسکن ارزان شود.
– با بیان اینکه ارزان کردن فرایند توسعه مسکن در شهر موجب می‌شود مسکن منطقی داشته باشیم؛ ما نمی‌توانیم مسکن ارزان داشته باشیم؛ اما می‌توان با راهکارهای مناسب، مسکن منطقی داشت.
– با اشاره به اینکه در برخی از نقاط شهر شاهد زمین‌ها و ساختمان‌های گران هستیم؛ مسئله اقتصاد موجب گرانی مسکن شده که انکارناپذیر است.
– با بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون به‌طور متوسط قیمت مسکن ۲۰۰ درصد افزایش داشته است؛ در سال ۹۶ مجموعه تعرفه شهرداری برای صدور پروانه ۱.۸ درصد نسبت به مجموعه ساخت بوده و امسال به یک‌دهم رسیده است؛ یعنی ۸ درصد پایین‌تر نسبت به قیمت کل در نظر گرفته‌ایم.
– با اشاره به اینکه مهاجرت، مرکز غرب کشور بودن و فرهنگ سرمایه‌گذاری ملک در شهر همدان و نیز کشور در حوزه افزایش قیمت اثرگذار بوده است؛ مسکن، روند خود را پیش می‌گیرد و قرار نیست با جلسات ما ارزان شود؛ اما باید اقداماتی را انجام داد.
– با تأکید به اینکه در حوزه فرایند صدور پروانه اقدام خوبی انجام شده است؛ در یک ماه آینده فرایند صدور پروانه در همدان دگرگون می‌شود و این مهم، اتفاق خوبی در شهر خواهد بود.
– با اشاره به اینکه با هماهنگی صورت گرفته دفاتر تسهیلگری و مهندسی برای تسریع در کار مردم و جلوگیری از دلال‌بازی در شهر راه‌اندازی خواهد شد؛ با این اقدام صدور پروانه به دست مهندسان انجام می‌شود و مردم مستقیم مراجعه می‌کنند و دیگر کار از حوزه مجموعه ستاد شهرداری، دفتر نظام مهندسی و… خارج می‌شود.
– با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای ساخت انبوه مسکن در همدان انجام می‌شود؛ اتفاق خوبی صورت گرفته و مدیرکل راه و شهرسازی استان مذاکرات خوبی در این زمینه با تهران داشته تا بتوانیم قسمتی از زمین‌های دولتی را در اختیار تعاونی‌ها قرار دهیم و آنها را فعال کنیم.
– با تأکید به اینکه باید واقعیت‌ها را در نظر گرفت؛ در حوزه طرح جامع شهری، اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ هر چند مدت زمان آن طولانی شد، اما کاری معقول نسبت به توسعه شهر در حال انجام است.
– با بیان اینکه برای نخستین بار است که شهرداری به‌صورت جدی در حوزه طرح جامع ورود کرده است؛ چند ماهی است که کار به‌طور جدی پیگیری می‌شود و در آینده نزدیک، طرح جامع به تصویب می‌رسد.
– جناب آقای حسینی (مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان):
– با تأکید بر اینکه در ساخت مسکن ملی از ظرفیت زمین‌های موجود دستگاه‌های اجرایی استفاده می‌شود؛ هم اینک بین ۸ تا ۹ هزار همدانی نیازمند تأمین مسکن هستند.
– در طرح مسکن ملی، ۱۷ هزار و ۳۰۰ همدانی ثبت‌نام کرده‌اند که پس از پالایش، به ۸ تا ۹ هزار نفر خواهد رسید. بر این اساس نیاز ایجاد ۵ هزار واحد مسکونی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و تفاهم‌نامه‌های لازم نیز با دستگاه‌های اجرایی منعقد شده است.
– با اشاره به اینکه سه دوره گرانی مسکن را از دهه ۸۰ تاکنون داشته‌ایم، متأسفانه تغییرات قیمت ارز و سوداگری‌ها در کشور موجب تغییر قیمت مسکن شده است.
– تفکیک‌ها با رعایت قوانین زمین شهری الزامی است و گفته شده در خصوص باغ‌ها باید ماده ۱۴ رعایت شود.
– حسینی با اشاره به طرح جامع شهری؛ تا زمانی که تمام کارشناسی‌ها صورت نگیرد، طرح جامع را نخواهیم بست.
– جناب آقای زمانی (معاون فرمانداری شهرستان همدان):
– با بیان اینکه بر اساس نفوس مسکن، از سال ۹۵ تا ۹۹ برای ۲۴ هزار و ۳۷۶ واحد پروانه صادر شده است؛ این مهم در شهر همدان بیش از ۲۲ هزار مورد بوده است.
– با اشاره به اینکه به ازای هر سه نفر یک واحد مسکونی در شهر همدان داریم و این نشان می‌دهد کمبود واحد نداریم؛ ممکن است واحدهایی خالی باشد که به حوزه سرمایه‌گذاری و سوددهی برگردد.
– با اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر زمین مرغوب در شهر همدان نداریم؛‌ باید زمین‌های مرغوب در شهر همدان داشت که این مهم، نیازمند برنامه‌ریزی صحیح است.
– با تأکید به اینکه نیاز به بانک اطلاعاتی از املاک شهر همدان داریم؛‌ باید شناسنامه هوشمند مسکن را در شهر همدان ایجاد کنیم.
– خواستار اصلاح نظام تعرفه مشاوره املاک هستیم. میزان تعرفه املاکی در معامله مسکن نباید بنابر قیمت مسکن باشد.
– – جناب آقای پارسامهر (رئیس انجمن انبوه‌سازان همدان):
– با بیان اینکه امروز مدام جلساتی را در حوزه مسکن در استانداری و جاهای دیگر داشتیم؛ نمی‌دانم چرا اتفاقی نمی‌افتد و قیمت مسکن تغییر نمی‌کند؟
– این امر بیشتر متأثر از سیاست کلان کشور است؛ در حال حاضر انجمن انبوه‌سازی همدان ۶۳۲ عضو فعال دارد که با سرمایه ۱۲ میلیارد تومان مشغول فعالیت هستند.
– با اشاره به اینکه سال گذشته ۷۱۳ هزار مترمربع پروانه ساخت صادر شد و امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع؛ سال گذشته ۱۱ هزار اشتغال در حوزه مسکن ایجاد شد و امسال ۲۳ هزار شغل و همکاران ما کار سختی را به دوش می‌کشند.
– با بیان اینکه در سال ۱۳۶۸ اولین کارم را شروع کردم و یک واحد ۱۰۰ متری را به قیمت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریدم که نصفش را بانک مسکن وام داد؛ الان آن واحد ۲ میلیارد است اما کدام بانک یک میلیارد تومان وام می‌دهد و کدام کارمند توانایی خرید و بازپرداخت وام را دارد؟!
– با اشاره به اینکه مسکن مهر ایجاد شد که دولت فعلی باید نواقص آن را برطرف می‌کرد و پیش می‌برد؛ دولت فعلی مسکن ملی را مطرح می‌کند که آن هم به‌جایی نخواهد رسید چون تنها امسال وقت است و کار به‌جایی نمی‌رسد و ثبت‌نام‌ها به دولت بعدی می‌رسد.
– جناب آقای جمالی (رئیس اتحادیه صنف مشاورین املاک همدان):
– برخلاف ادعاهای مطرح شده، نه تنها افزایش متقاضی اخذ پروانه مشاور املاک نداشته‌ایم بلکه با کاهش این صنف مواجه هستیم.
– اتحادیه صنف املاک همدان بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت دارد و هم‌اکنون یک هزار و ۳۰۰ عضو داریم.
– سال گذشته ۳۸۷ فقره پروانه تأسیس مشاور املاک در شهر همدان صادر شد و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۱۲۶ مجوز جدید را صادر کردیم.
– از سال قبل تاکنون نیز بیش از ۳۰۰ فقره مشاوران املاک به دلیل رکورد درآمدی در سطح شهر تعطیل شدند و سودهی نداشتند.
– امروزه مردم کسری منابع درآمدی زندگی خود را با اخذ اجاره از مستأجران جبران می‌کنند هر چند می‌پذیریم در حوزه صنف املاک سوداگرانی وجود دارند که باید شناسایی و برخورد شوند. کوتاه کردن دست سوداگران که متأسفانه گاهی این لقب را به مشاوران املاک می‌دهند باید مورد توجه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.