صورت‌جلسه شماره ۳۸

صورت‌جلسه شماره ۳۸

سی و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر همدان از ساعت ۳۵/۸ روز یک شنبه مورخ ۱۰/۰۶/۹۸ با تلاوت آیاتی چند از کلام ا… مجید و اعلام دستورکار توسط جناب آقای گردان رییس محترم شورای اسلامی شهر در محل سالن جلسات بشرح زیر تشکیل شد :


– نطق پیش از دستور :
– جناب آقای قراباغی رییس محترم کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری ضمن تسلیت حلول ماه محرم الحرام مطالبی را مطرح نمود که عیناً بشرح زیر نقل می شود :
نخستین روز از شهریورماه در تقویم ملی با نام بزرگداشت مقام «ابوعلی سینا» نام‌گذاری شده است که در سال‌های اخیر نیز با «روز همدان»؛ یاد می‌شود؛ اما شهرداری همدان آنگونه که بایسته و شایسته این شهر تاریخی بود، به وظایف خود عمل نکرده است.
قرار بر این بود به مناسبت هفته نخست شهریورماه که مصادف با جشن خرما در استان کرمان بوده است؛ بر اساس تفاهم‌نامه خواهرخواندگی همدان و بم نسبت به اعزام کاروان شادی با حضور تیمی از هنرمندان همدانی و اختصاص غرفه‌های صنایع‌دستی و… در شهرهای کرمان و بم اقدام شود، اما متأسفانه با توجه به تأکیدهای بسیار کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا در راستای ارائه برنامه و معرفی عوامل اجرایی، هیچ‌گونه برنامه خاصی ارائه نشد.
بنده به عنوان نماینده مردم در پارلمان شهری همدان تأکید دارم که شهرداری باید برنامه‌های قابل دفاع و قبول خود در روز همدان» را گزارش دهد و به صراحت می‌گویم از شهرداری همدان گلایه‌مند هستم؛ زیرا حرمت امام‌زاده با متولی است.
زمانی که در بهترین زمان ممکن برای تبلیغات و انعکاس قابلیت‌های گردشگری کهن‌شهر همدان به‌منظور جذب و هدایت گردشگر شاهد هیچ اقدام تأثیرگذار و قابل‌قبولی از سوی مدیریت شهری نیستیم، نمی‌توانیم از دیگران انتظار خاصی داشته باشیم.
در این بین، اقدام دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا و میراث فرهنگی، صنابع دستی و گردشگری استان برای برگزاری مراسم شامگاه بزرگداشت همدان و روز پزشک بر بام آرامگاه بوعلی سینا، قابل قدردانی است.
اما سوال اساسی این است؟! آیا هر ساله برای انعکاس این رویداد باید شاهد برنامه‌های کلیشه‌ای و تکراری باشیم؟
هر سال به صورت یک فرآیند از پیش برنامه‌ریزی شده، با حمایت بخش خصوصی (شرکت سیاحتی علی‌صدر و دهکده توریستی گنج‌نامه)، شاهد برنامه تلویزیونی شب‌های فیروزه‌ای هستیم -که به صورت دوره‌ای در فصل تابستان در شهرهای مختلف برنامه دارد و از قضا به‌گونه‌ای تدارک دیده می‌شود که در هفته نخست شهریور در همدان حضور داشته باشند- در این ویژ‌ه‌برنامه تنها چند دقیقه‌ای هم از شهر همدان در شبکه ۵ سیما -که چند سالی است به صورت سراسری فعالیت می‌کند- بر روی آنتن زنده دیده می‎شود که در نهایت با بهانه پخش سیما، فرصت بیشتری در اختیار همدان قرار نمی‌دهند و نسبت به اتمام برنامه بدون حصول هیچ بازخورد تأثیرگذاری، خاتمه می‌یابد.
از سوی دیگر صداوسیمای مرکز همدان نیز به غیر از اعزام واحد سیار برای هماهنگی بخش برنامه شب‌های فیروزه‌ای، اقدام ملموسی انجام نداده است؟!
آیا زمان آن فرا نرسیده است که برای بهره‌مندی از سایر کانال‌ها و شبکه‌های تأثیرگذار برای معرفی قابلیت‌های گردشگری شهر همدان بهره‌مند شد؟!
با توجه به روند ثبت جهانی تپه‌های تاریخی همدان؛ بهتر نبود از این فضا برای انعکاس قدمت تاریخی و هویت ایران بهره‌برداری داشتیم؟! در مجموع از ظرفیت رسانه‌های مجازی دارای مخاطب تا چه حد استفاده شد؟!
ضعف مدیریت‌شهری موجب شد تا کامِ شهروندان همدانی تلخ شود؛ از این رو شایسته است شهرداری همدان در تعریف استراتژی برنامه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی، اجتماعی و گردشگری خود تجدیدنظر کند. در این زمینه تا چه زمانی باید شاهد تزئینات تکراری در مناسبت‌های ملی و مذهبی باشیم؟!
وقت آن نشده است از ظرفیت مشاوران تبلیغاتی شهرهای بزرگ در تزئینات شهری بهره‎مند شویم؟ در این زمینه شهر همدان هم می‌تواند همانند شهرهای هم‌طراز ‎خود از ظرفیت رسانه‌ای، مجازی و مکتوب حتی اجرای جشنواره‌های مناسبتی در پایتخت و سایر استان‌ها به‌منظور دستیابی به اهداف خود بهره‌مند شود؛ اما امیدواریم به بهانه نبود بودجه و… کار بر روی زمین نماند.
امسال به غیر از برگزاری نمایشگاه تبریز که با توصیه و اصرار کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر به انجام رسید؛ آیا شاهد اقدام دیگری بودیم؟!
کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی به عنوان بخش فرادولتی که مشمول محدودیت‌های دولتی و… نیست؛ چه عملکردی در بزرگداشت روز همدان در سطح شهر همدان یا پایتخت داشته است؟!
همگان در مقامِ حرف، مدعی رسالت فرهنگی هستیم؛ اما در مقامِ عمل؛ می‌توانیم به ضرب المثل «من نبودم، دستم بود. تقصیر آستینم بود…» اشاره کرد.
این جانب به عنوان نماینده مردم شریف کهن‌شهر تاریخی همدان در پارلمان شهری، مراتب اعتراض و عدم رضایت قلبی خود را اعلام کرده و امیدوارم با برنامه‎ریزی دقیق و قابل قبول در راستای دلجویی از شهروندان همدانی، اقدام شایسته‌ای صورت پذیرد.
در پایان از آقای شاهرخی، استاندار محترم همدان نیز خواستار ابلاغ برای ارائه گزارش دستگاه‌های مرتبط به فراخور وظایف محوله با محوریت اقدام‌ عملیاتی برای بزرگداشت «روز همدان» هستیم و امیدوارم به فراخور عملکرد آنان، نسبت به تشویق و به طور خاص، تنبیه مجموعه‌ مرتبطی که کم‌کاری داشته‌ است؛ اقدام شود.
س
– در عدم تحقق سه دوازدهم بودجه ۹۸عوامل و موانع زیادی دخالت داشته …
– یکی از عوامل مهم در این قضیه ، زیرمجموعه مدیریت های مختلف شهرداری است….
– در خیلی از موارد برداشت های مختلف از یک موضوع چندان کار را به شهروندان سخت می گیرد که خیلی از آنها از ادامه کار در شهرداری منصرف می شوند…
– در مواردی به دلائل سخت گیری های بی مورد حتی اشخاص از استان خارج و در شهرهای دیگر سرمایه گذاری کرده اند…
– مدتی است مشاهده می شود پرونده افراز و تفکیک ارائه نمی شود که یکی از دلائل عمده آن سخت گیری زیاد و بی مورد بعضی از عوامل در شهرداری است …
– همانطوریکه در گزارش کمیسیون بودجه آمده بوده تشکیل کمیته املاک و یک پارچه عمل کردن آن ضروری است…
– لازم است در کمیته کارشناسی در مورد عدم تحقق به موقع درآمدهای مصوب آسیب شناسی شود.

– سرکار خانم نورا… زاده رییس محترم کمیسیون شهرسازی در ادامه گزارش سه دوازدهم اظهار داشت :
– آسیب شناسی نه تنها در مورد عدم تحقق درآمدهای مصوب بلکه درسایر اموراز جمله مشارکت شهروندان در امور مختلف شهری و شهرداری، تحقق بودجه، ارائه برنامه ها الزامی است…
– شهرداری در حوزه املاک می تواند درآمد چشمگیری داشته باشد اما همانطوریکه گفته شد لازمه آن یک
برنامه ریزی مدون و کامل می باشد…
– جناب آقای گردان رییس محترم شورا در ادامه و جمعبندی گزارش ارائه شده درخصوص سه دوازدهم بودجه مصوب ۹۸ در یک گزارش تحلیلی اظهار داشت :
– کل درآمد مصوب سال ۹۸ مبلغ ۸۰۵ میلیارد تومان می‌باشد که سهم سه‌ماهه ابتدایی سال معادل ۳/۲۰۱ میلیارد تومان است .
– در سه‌ماهه ابتدای سال ۹۸ در حدود ۳۰ درصد درآمدها که رقمی معادل ۸/۶۰ میلیارد تومان می‌باشد، محقق شده است. به‌عبارت‌دیگر، در حدود ۱۴۰ میلیارد تومان از درآمدها (۷۰ درصد) در این دوره زمانی محقق نشده است
– اگر این ۱۴۰ میلیارد تومان باقیمانده را با سهم درآمد مصوب سه‌ماهه دوم (یعنی ۲۰۱ میلیارد تومان) جمع کرده و فرض کنیم میزان تحقق درآمدها نیز همانند سال قبل (یعنی در حدود ۷۵ درصد) باشد، نتیجتاً شهرداری بایستی در سه‌ماهه دوم سال درآمدی در حدود ۲۹۰ میلیارد تومان کسب نماید تا درصد عملکرد درآمدش معادل ۷۵ درصد سال قبل باشد.
– در سطح مناطق، درصد تحقق درآمد در سه‌ماهه ابتدای سال از ۴۰ درصد تعیین شده توسط شورا کمتر بوده و در شهرداری ستاد و منطقه چهار تقریباً کمتر از نیمی از این درصد تعیین شده محقق گردیده .
– در سه‌ماهه ابتدای سال ۹۸ بیشترین درآمدهای کسب شده به ترتیب از ردیف‌های زیر بوده است:
عوارض بر پروانه‌های ساختمانی: ۴/۱۱ میلیارد تومان . فروش اموال غیرمنقول: ۴/۸ میلیارد تومان .
فروش محصولات کارخانه آسفالت: ۶/۵ میلیارد تومان . جریمه کمیسیون ماده صد: ۲/۵ میلیارد تومان
عوارض بر فروش کالا و خدمات: ۵/۴ میلیارد تومان
– در سه‌ماهه ابتدای سال ۹۸ بایستی مبلغی نزدیک ۵۴ میلیارد تومان از ردیف‌های کوششی نظیر عوارض تفکیک اراضی ساختمان، نوسازی، کسب و پیشه، جمع‌آوری زباله و … درآمد کسب می‌شد که در عمل ۲۴ درصد یعنی ۱۳ میلیارد تومان از این ردیف‌ها درآمد به دست آمده است. در این بین درآمد کسب شده از ردیف تفکیک اراضی ساختمانی فقط در حدود ۵ درصد (۷/۱ میلیارد تومان) بوده است.
– جلسه مشترک :
– براساس هماهنگی های به عمل آمده قبلی آقای تقوی مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در صحن شورا حضور پیدا کرد. نامبرده در ارائه گزارش شفاهی از عملکرد شرکت مذکور اظهار داشت :
– بیست درصد سهام شرکت متعلق به شهرداری همدان می باشد…
– شرکت در سال های اخیر سرمایه گذاری های خوبی در منطقه انجام داده …
– شرکت با مشارکت در تشکیل شرکت های اقماری در همدان جهت جلب درآمد بیشتر اقدام کرده ….
– هدف ما این است که فعالیت را در سطح استان که جاذبه های گردشگری دارد توسعه بدهیم مانند گین نهاوند وسایر جاها…
– شرکت سودده بوده و ما ضرر نکرده ایم….
– لازم است در مورد نیروی انسانی شرکت برنامه ریزی داشته باشیم…
پس از آنکه آقایان قراباغی، کاوسی، رحیمی فر و بادامی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در این مورد مطرح کردند آقای گردان رییس محترم شورا در جمعبندی این بخش از جلسه اظهار داشت :
– امیدواریم آقای تقوی با حضور در جلسات کمیسیون های فرهنگی و سرمایه گذاری تبادل اطلاعات و ارائه پیشنهادات بیشتری داشته باشند…
– به منظور شفاف سازی در امورمالی لازم است گزارش مکتوب از عملکرد مالی شرکت به شورا هم داده شود…
– همه خواهان این هستند که سرمایه گذاری شهرداری همدان در شرکت چه نقشی داشته و چقدر موثر بوده و آیا از شرکت سود سالانه به شهرداری پرداخت شده است یا خیر؟

– نامه های طرح شده در جلسه شماره ۳۸ مورخه ۱۰/۰۶/۹۸ صحن شورا :
– نامه شماره ۴۶۰۱/۱۱/۱۰ مورخه ۲۰/۰۳/۹۸ شهرداری (۳۶۲۴۶۹/ش مورخه ۱۸/۰۳/۹۸) مطرح شد :
متن نامه شهرداری : احترماً به استحضار می رساند تاکسیرانان شهر همدان با مصوبه آن شورای محترم از پرداخت بخشی از بهای خدمات سالیانه عوارض مسکونی معاف می باشند. لذا خواهشمند است دستور فرمایید موضوع در صحن آن شورای محترم بررسی تا در صورت تصویب تا سقف مبلغ پیشنهادی یک میلیون ریال از بهای خدمات مذکور در سال ۹۸ معافیت منظور گردد. همچنین سازمان با شرکت های تبلیغاتی در حال رایزنی جهت عقد قرارداد مانیتورینگ تاکسی های شهر همدان می باشد که در صورت انجام، آموزش فرهنگی پرداخت به موقع عوارض سالیانه در تاکسی ها به شهروندان به صورت دائم اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *