اشتغال دغدغه اصلی معتادان بهبود یافته است
رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: اشتغال مهمترین دغدغه و عامل اصلی در جلوگیری از بازگشت بهبود یافتگان به اعتیاد است.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، محمود مسگریان در صحن شورا ضمن گرامیداشت سالروز نهم دی و حضور پرشور مردم ولایتمدار برای خاموش کردن فتنه ۸۸، افزود: مردم ولایتمدار همدان با لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری فتنه را خاموش کرده و به جهانیان نشان دادند که انقلاب و اسلام پشتیبانی مردمی دارد و از مشروعیت برخوردار است.
مسگریان با اشاره به اینکه ما باید در راستای تحقق اهداف نظام و منویات رهبری گام برداریم، اظهار کرد: باید با یکپارچگی و دوری از خود گرایی و منیت، مسیر خدمت را طی کنیم.
مسگریان با بیان اینکه مردم ما شایسته همه خدمت هستند افزود: متاسفانه با توجه به مشکلات اجتماعی که در جامعه مشاهده میشود تعدادی از جوانان ما به دلایلی مبتلا به ناهنجاریهای اجتماعی شده که از مهمترین آنها اعتیاد به مواد مخدر است.
رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری جسمی، روانی و اجتماعی است، اضافه کرد: مقابله با این پدیده ناهنجاری اجتماعی مستلزم هماهنگی یکدلی و یکپارچگی و دقت در انجام وظایف توسط ارگانهای ذیربط است.
مسگریان نبود شغل را یکی از مهمترین مشکلات بهبود یافتگان بیماری اعتیاد برشمرد و اظهارداشت: اگر بتوان برای معتادین بهبودیافته از اعتیاد با توجه به مهارتهای شغلی آنها، کار و اشتغال ایجاد کرد نه تنها از برگشت مجدد آنان پیشگیری میشود بلکه زمینه توانمندسازی و بازگشت وی به کانون خانواده و جامعه نیز فراهم میشود.
* سعید نظری: ریشه اعتیاد در مباحث فرهنگی و خانواده است
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه ریشه اعتیاد را مباحث فرهنگی و خانواده دانست و گفت: بخش بسیاری از ریشهگرایش به اعتیاد در جامعه به فرهنگ بر میگردد که در حوزه فرهنگ اقداماتی صورت گرفته است اما کافی نبوده و دستگاههای متولی باید بیشتر در این زمینه وارد شوند.
سعید نظری اضافه کرد: خانواده، فرهنگ و دوستان همسان بیشترین تاثیر را در اعتیاد جوانان و نوجوانان را در جامعه دارند. اگر خانواده سهلگیر یا برعکس سختگیر باشند در هر دو حالت زمینه انحراف وجود دارد و بهتر است خانوادهها در برخورد با فرزندانشان اقتدار داشته باشند
به گفته نظری؛ با تحقیق و مباحث علمی مشخص شده است که بخش زیادی از مشکلات اجتماعی جامعه مانند طلاق از اعتیاد سرچشمه میگیرد که در صورت توجه حل معضل اعتیاد، این مشکلات نیز بسیار کم میشوند.
* علیاکبر نظری: متولیان فرهنگ موفق عمل نکردند
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه حدود ۷ سازمان و نهاد در حوزه فرهنگ وظایفی دارند که باید به آنها عمل کنند، گفت: این سازمانها تنها ادعای فرهنگ داشته و نام فرهنگ را به یدک میکشند اما تاکنون موفق عمل نکردهاند چراکه اگر مسئولین فرهنگی، با تدبیر و سیاست درست پیش میرفتند اکنون شاهد افزایش بیرویه معضل اعتیاد در جامعه نبودیم.
علی اکبر نظری اضافه کرد: سالانه بودجههای کلانی برای حوزه فرهنگ اختصاص مییابد اما متاسفانه به دلیل سیاستهای غلط نتوانستند خوب عمل کنند.
نظری با اشاره به اینکه جوان دارای پتانسیلی است که اگر در غالب درستی شکل گرفته و پرورش یابد میتواند برای جامعه مفید باشد، اظهار داشت: در حوزه توجه به جوانان درست عمل نشده بر این اساس طبیعی است که هیجانات جوانان در جای دیگری شکل بگیرد و اعتیاد دامنگیر آنها شود.
به گفته علیاکبر نظری بیشترین عامل بزههای اجتماعی، کم کاری برخی مجموعههای فرهنگی و دولتی هستند، چرا که چهار دهه است که این ساختار خوب شکل نگرفت و متاسفانه آمار اعتیاد این مهم را نشان میدهد.
نظری با تاکید بر اینکه مقابله با پدیده شوم اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر تنها وظیفه نیروی انتظامی نیست، خاطرنشان کرد: ستاد مقابله با مواد مخدر در ابتدا باید مسیر راه را مشخص کرده و مجموعههای مرتبط را مکلف کند که در این راستا حرکت کنند.
* کاوسیامید: نقش مهم آموزش و پرورش در آموزش مسائل اجتماعی
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به اینکه آموزش و پرورش ظرفیت بزرگی در آموزش مسائل و کاهش معضلات اجتماعی، گفت: نقش آموزش و پرورش در کنار سایر سازمان ها بسیار مهم و قابل توجه است.
کاوسیامید اضافه کرد: فرهنگسازی بسیار مهم است و در حوزه دانشآموزی که به مجموعه آموزش و پرورش مرتبط میشود لازم است ما با آموزش دانشآموزان را در مقابل بزههای اجتماعی واکسینه کنیم.
اکبر کاوسیامید عملیاتی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را ضروری برشمرد و اضافه کرد: زمانی که خروجی آموزش و پرورش دانش آموختههای بدون مهارت باشد نتیجه آن نیز سرخوردگی جوانان و به تبع آن ایجاد معضلات اجتماعی همچون اعتیاد میشود.
کاوسی امید ادامه داد: در در امر با مبارزه با مواد مخدر خلاهای قانونی وجود دارد چرا که محکومیت سوداگران مواد مخدر با میزان خسارتی که به اجتماع وارد می کنند برابر نیست و مجلس در این زمینه باید ورود پیدا کند.
وی مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای بهبودیافتگان را مهمترین مقوله برای نجات فرد از دایره اعتیاد برشمرد و افزود: برای پاک ماندن بهبود یافتگان نیاز به فرآیند طولانی است که یکی از این فرآیندها مهارت آموزی و ایجاد اشتغال است.
* کرباسیان: دغدغه بهبودیافتگان از اعتیاد عدم پذیرش آنها در امر اشتغال
رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و بازرسی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه مسئولین مرتبط در حوزه مبارزه با مواد مخدر و معضلات اجتماعی به خوبی عمل نکردهاند، گفت: دستگاههای اجرایی مرتبط در مبارزه با مواد مخدر باید با برگزاری جلسات مشترک و با هم اندیشی راهکارهای مناسبی را ارائه دهند و مدیریت شهری آمادگی همکاری با این دستگاه را دارد.
مرتضی کرباسیان با اشاره به نقش مدیریت شهری در جمع آوری و ساماندهی متکدیان، زبالهگردها و معتادان متجاهر، اظهار کرد: برخی از زباله گردها، بهبود یافتگان از اعتیاد هستند که متاسفانه شغل نداشته و مجبور به زباله گردی و مشاغل کاذب میشوند.
کرباسیان یکی از فرهنگ های غلط جامعه را عدم پذیرش بهبودیافتگان از اعتیاد در امر اشتغال برشمرد و افزود: این دغدغه بهبودیافتگان از اعتیاد است زیرا فردی که از اعتیاد رهایی یافته نیازمند حمایت و کمک است و چنانچه شغلی نداشته باشد مجددا به اعتیاد سوق داده میشود.
* حمزه عبدکوند: نگاه ویژه شورای شهر به حوزه فرهنگ
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان هم در این جلسه با بیان اینکه شوراهای شهر یکی از ارکان مهم تصمیمگیری در اداره امور کشور محسوب میشود، گفت: شورای شهر میتواند در بحث اعتبارات و بودجهریزی ، به حوزه فرهنگی نگاه ویژهای داشته باشد.
حمزه عبدکوند با بیان اینکه بیش از ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر طی چهل سال اخیر تقدیم انقلاب اسلامی شده است گفت: این موضوع تنها بخشی از هزینههای جبرانناپذیر کشور برای مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر به شمار میآید.
وی با بیان اینکه حضور معتادان در معابر و مناطق شهری زیبنده پایتخت تاریخ و تمدن و شهر دارالمومنین نیست، افزود: پلیس مبارزه با مواد مخدر با همکاری سایر مسئولان دستگاه های متولی، اقدامات مناسبی در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر انجام داده؛ اما اجرای اقدامات بیشتر در این زمینه ضروری است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان ضمن تشکر از همکاری خوب و شهرداری همدان در راه اندازی گرمخانه و جمع آوری معتادان متجاهر، اضافه کرد: انتظار می رود مجموعه مدیریت شهری در بحث ایجاد ظرفیت برای پذیرش و درمان معتادین متجاهر همکاری ویژه ای داشته باشد.
عبدکوند اضافه کرد: احداث فرهنگسراها در سطح شهر ظرفیت خوبی برای استفاده از کلاسهای آن در امر آموزش خانوادهها و گروههای آسیب پذیر در بحث اعتیاد است.
* سرهنگ باقری: ضرورت استفاده از ظرفیت فرهنگسراها در آموزشهای اجتماعی
در ادامه این جلسه رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان همدان با بیان اینکه مواد مخدر بسترساز ۲۰ آسیب اجتماعی است، گفت: جمع آوری متکدیان و معتادان متجاهر از مطالبات و درخواستهای جدی مردم است که شهرداری و بهزیستی در این زمینه همکاری خوبی با ما دارند.
سرهنگ جمشید باقری با اشاره به ضرورت ساماندهی متکدیان، زبالهگردها و معتادین متجاهر در سطح شهر، افزود: استفاده از ظرفیتهای شهرداری از جمله فرهنگسراها، پیادهراهها، تلویزیون شهری در طرحهای فرهنگ سازی و آموزشهای اجتماعی میتواند در امر کاهش معضلات اجتماعی بسیار موثر باشد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید