تأکید بر اندیشه جهانی با رویکرد عملکرد منطقه‌ای و شهری

تأکید بر اندیشه جهانی با رویکرد عملکرد منطقه‌ای و شهری

* ابراهیم مولوی

یادداشت: با توجه به شیوع ویروس منحوس و مشکوک کوید ۱۹ یا کرونا در سطح جهان و عجز و ناتوانی بشر در مقابله با این بلای خانمان‌سوز، تاکنون متخصصان، دانشمندان و پزشکان جهان نتوانستند درمان و واکسن قطعی برای مبارزه با این بیماری که متأسفانه تاکنون طبق آمارهای رسمی حدود ۶۵۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده و حدود ۱۶ میلیون نفر دیگر را گرفت و بستری کردند، پیدا کنند.

در این میان لازم است که برای مبارزه، مواجهه و جلوگیری از همه‌گیری، حاد شدن و تبدیل شدن به یک اپیدمی جهانی؛ مدیریت شهرها، مناطق جغرافیایی و کشورها با همفکری یکدیگر، سیاست مقابله و مبارزه مشترک با این بیماری لاعلاج پیدا کرده و به عنوان یک روش کامل مبارزه و پروتکل‌ بهداشتی در جوامع خود، عملیاتی کنند.

در مجموع به توصیه طراحان و برنامه‌ریزان شهری بزرگ جهان، جهانی بیاندیشند و منطقه‌ای و شهری عمل کنند.

متأسفانه در ایران علی‌رغم پیش‌بینی دولتی‌ها و متولیان امر، شیوع مرحله دوم از پاییز آغاز می‌شد، اما از خرداد، تیر و مرداد‌ماه آغاز شده است و طبق آمارهای اعلامی و رسمی، هر روز تعداد مبتلایان و کشته‌شدگان رکورد جدیدی می‌زند و تنها راه مبارزه و سیاست کشور برای مقابله این امر، توصیه به رعایت طرح فاصله اجتماعی، بهداشت فردی و عمومی، استفاده از ماسک و شیلد‌های محافظ صورت و جلوگیری از تجمع انسانی است.

اما در این بین، سوالات متفاوتی مطرح می‎شود مبنی بر اینکه با فرا رسیدن فصل پاییز و آغاز سال تحصیلی مدارس، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و اوج‌گیری تجمع جمعیتی در ایام محرم و صفر، چه خواهیم کرد؟

با اقتصاد فروپاشیده خانواده‌های ایرانی چه نخواهیم کرد؟ با تعطیلی و بیکاری هزاران نفر نان‌آور خانواده‌ها در جامعه کاهش خواهیم کرد؟

به نظرم به عنوان یک متخصص برنامه‌ریزی شهری، حتماً باید یک برنامه‌ و پلان علمی برای گذر از این بحران وحشتناک، تهیه شود و با تشکیل یک ستاد برنامه‌ریزی در دو ماه باقی‌مانده می‌توانیم قدری از حجم واگیری و فوت حجم همشهریان عزیز را بکاهیم.

در این ستاد با حضور تمامی متولیان امر بهداشت و درمان، آموزش‌وپرورش، ورزش و جوانان، شهرداری و مدیریت‌شهری، مدیریت حمل‌ونقل، پلیس راهور، مدیریت اصناف و بازاریان، متولیان مساجد، تکایا حسینیه‌ها و اماکن مقدسه امامزادگان و… به ریاست مدیریت ارشد استان، می‌توان با یک پلان و برنامه‌ریزی دقیق علمی، به نحوی که هم چرخ جامعه بچرهد و هم با این بیماری‌ منحوس مبارزه شود، قدری از شتاب همه‌گیری و تعداد مبتلایان و فوتیها کاست.

* رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *