خبرنگاران یکی از ارکان مهم توسعه پایدار هستند

خبرنگاران یکی از ارکان مهم توسعه پایدار هستند

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان گفت: خبرنگاران و فعالان حوزه مطبوعات به عنوان نمایندگان افکار عمومی و یکی از ارکان مهم توسعه پایدار در جامعه جایگاه با ارزش و مهمی دارند؛ زیرا کار خبرنگار، انعکاس رخدادهایی است که قابلیت خبرشدن و اطلاع‌رسانی به جامعه را دارد.
به گزارش روابط‌عمومی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان؛ ابراهیم مولوی ضمن گرامیداشت هفته خبرنگار، اظهار کرد: نقش خبرنگاران در برهه‌های مختلف از دوران دفاع مقدس تا وقایع مختلف انکارناپذیر است و این خبرسازان روزانه با تولید هزاران خبر و گزارش، در بالا بردن آگاهی و فرهنگ عمومی کشور نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کنند.
وی افزود: در روزهای بحرانی، ارزش فعالیت و حضور اثرگذار این قشر در صحنه‌ها بیش از پیش نمایان می‌شود و شاید بتوان این حرفه را از مشاغل پردردسر و ضروری جامعه برشمرد؛ این در حالی است که متأسفانه به عمده‌ترین مطالبات و مشکلات خبرنگاران توجهی نمی‌شود؛
مولوی بیان کرد: خبرنگارها در کشور ما به‌ویژه در شهرستان‌ها مظلوم واقع شده‌اند و وجود مشکلات ریز و درشت آن‌ها را بی‌انگیزه کرده و از رسالت اصلی خبرنگاری دور می‌کند. همچنین محرومیت از حق طبیعی بیمه و درآمدی که کفاف معاش آن‌ها را نمی‌دهد از جمله مشکلات این قشر خدوم به حساب می‌رود.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان افزود: بسیاری از خبرنگاران با وجود اینکه همیشه در معرض خطر هستند، از داشتن بیمه که حق قانونی آن‌هاست؛ محروم هستند.
به گفته مولوی؛ درآمد بسیاری از خبرنگارها درمقابل کاری که انجام می‌دهند، آنقدر کم است که در تأمین معاش زندگی روزمره خود با بحران مواجه هستند و این شرابط مجب می‌شود مسئولان از این موقعیت سوءاستفاده کرده و برخی خبرنگاران را به بلندگویی برای ارائه عملکرد خود تبدیل کنند و استقلال این قشر را زیرسؤال برند.
وی اظهار کرد: مسئولان باید با آغوش باز پذیرای نقد منصفانه خبرنگاران باشند؛ اما متأسفانه با مدیرانی مواجه هستیم که نقدپذیر نیستند و صرفاً به دنبال تطمیع و وابسته کردن خبرنگاران هستند که البته این موضوع عمدتا از ضعف عملکردی و فقدان شفافیت نشأت می‌گیرد.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان همچنین در مورد جایگاه و شأن خبرنگاران، یادآور شد: متأسفانه در کشور ما خبرنگار را به دیده مزاحم می‌نگرند! برایشان محدودیت ایجاد می‌کنند و آنان را از حق انتشار و گردش شفاف و آزاد اطلاعات منع می‌کنند و متأسفانه گاهی مشاهده می‌شود که کوچکترین نقد خبرنگاران مورد هجمه و شکایت اشخاص حقیقی، حقوقی و همچنین روابط‌عمومی‌ها قرار می‌گیرد؛ درحالی‌که وقتی مدیر یا سازمانی مورد نقد سازنده قرار می‌گیرد، وظیفه روابط عمومی‌ها و مدیران در وهله نخست، پاسخگویی شفاف به آن مسئله است.
مولوی با بیان اینکه باید مسئولان برای این طیف تأثیرگذار جامعه فکر چاره کنند تا این عزیزان از دغدغه‌های مالی گذران زندگی، راه نجاتی پیدا کنند؛ افزود: شاکله پیشرفت یک‌ کشور به نقدهای منصفانه خبرنگاران و فعالان رسانه آنان وابسته است که باید قدر این‌نعمت را دانست.
وی در پایان گفت: روز مقدس خبرنگار را خدمت تمامی عزیزان فعال حوزه رسانه، مطبوعات و خبرنگاران به‌ویژه شهیدان عزیز این حوزه تبریک عرض می‌کنم و از خداوند منان برای تک تک این عزیزان آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *