ضرورت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در شهر/ نابودی طبیعت و حیات وحش با حضور آفرود سواران

ضرورت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در شهر/ نابودی طبیعت و حیات وحش با حضور آفرود سواران

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان بر ضرورت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در شهر تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان علی اکبر نظری در جلسه کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت افزود: معضل سگ‌های بلاصاحب و افزایش جمعیت آنها سال‌هاست که به یکی از چالش‌های مهم جوامع تبدیل شده و مسؤولیت این وضعیت به‌طور کامل بر عهده انسان‌ها است.
نظری با اشاره به سفارش‌های دین مبین اسلام در خصوص حفاظت از حیوانات و رعایت حقوق آنها، اظهار کرد: حفظ و رعایت حقوق همه جانداران که بالاترین آن حقوق انسان‌ها به عنوان اشرف مخلوقات محسوب می‌شود ضروری است که در این راستا احیای انسانیت در جامعه، حفظ حقوق حیوانات را نیز به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به برخورد احساسی مردم با سگ‌های بلاصاحب و غذا دادن به این حیوانات، اظهار کرد: یکی از مشکلات مدرنیته این است که ساختار اکوسیستم را به تباهی می‌کشد چراکه قوانین و حقوق حیوانات رعایت نمی‌شود.
نظری در این خصوص تشریح کرد: ما انسان‌ها حق هیچ‌گونه دخالت کردن در محیط زیست و اکوسیستم را نداریم اگر این کار را انجام دهیم نه تنها باعث بهبود شرایط نمی‌شویم بلکه به محیط طبیعی و اجزای اکوسیستم هم آسیب وارد می‌کنیم.
علی اکبر نظری با تأکید بر عدم سگ کشی در امر ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در شهر، اظهار کرد: لازم است مرکز نگهداری حیوانات از جمله سگ‌های بلاصاحب احداث شود که در مرحله نخست راه‌اندازی این مرکز برای جمع آوری این سگ‌ها ضروری است.
نظری ادامه داد: در امر جمع آوری سگ‌های بلاصاحب نباید تک بعدی عمل کرد باید همه جوانب را سنجید چرا که این حیوانات نیز حق حیات دارند و از معدوم کردن آنها باید بپرهیزیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: شهرداری می‌تواند در ساماندهی و جمع آوری سگ‌های بلاصاحب برای نگهداری این حیوانات از ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده کند.

* نابودی طبیعت و حیات وحش با حضور آفرود سواران

وی در ادامه به حضور موتورسواران و رانندگان خودروهای آفرودی در طبیعت بکر همدان اشاره و اظهار کرد: حضور بی رویه آفرود سواران در طبیعت علاوه بر آسیب فراوان و غیرقابل بازگشت به گونه‌های جانوری و گیاهی در کوهستان، موجب از بین رفتن خاک و پوشش گیاهی ارزشمند و نیز موجب تخریب زیستگاه‌های حیات وحش می‌شود.
علی اکبر نظری در این خصوص افزود: صدای وحشتناک اگزوز موتورهای آفرود نیز عامل فرار حیات وحش از زیستگاه‌های طبیعی خود می‌شود و وقتی هر کدام از جانداران از زیستگاه طبیعی خود خارج شوند، طبیعتا چرخه اکوسیستم با مشکل مواجه می‌شود که باید در این زمینه مراجع ذیربط برخوردهای لازم را داشته باشند.

*سعید نظری: مدیریت شهری موافق سگ کشی نیست

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به آسیب‌های تجمع سگ‌های بلاصاحب در شهر، اظهار کرد: طبق آمار به دست آمده همدان رکورد سگ گزیدگی را در کشور دارد که این باید مورد توجه قرار گیرد.
سعید نظری با اشاره به اینکه شورای شهر و شهرداری موافق سگ کشی نیست، اضافه کرد: اما برای پیشگیری از مشکلات حضور و افزایش سگ‌های بلاصاحب در شهر باید روش علمی و اقدامات اساسی انجام داد.
وی ضمن انتقاد از اینکه غذارسانی به سگ‌های بلاصاحب باعث افزایش مدیریت نشده جمعیت آن‌ها و ایجاد معضلات متعددی برای حیات وحش و جامعه شهری می‌شود، افزود: از آنجایی که حیوانات بخشی از محیط زیست و اکوسیستم هستند، حمایت از حقوق عمومی آنها یک مبحث علمی است؛ بنابراین نگهداری از آنها هم باید کاملا بر مبنای علمی و دور از احساسات صورت گیرد.
سعید نظری ادامه داد: حضور سگ‌ها در مکان‌هایی که جامعه حضور آنها را برنمی‌تابد نیز ممکن است مشکلاتی اعم از گازگرفتگی، تصادفات جاده‌ای، هاری و خطر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان از طریق مدفوع آلوده را به‌وجود آورد.
نایب رئیس شورای شهر همدان ایجاد بانک اطلاعاتی از آمار تعداد قلاده‌های سگ در محدوده شهر همدان را ضروری دانست و افزود: متأسفانه جمعیت سگ‌ها به صورت تصاعدی در حال رشد است که باید در مرحله نخست پس از یک سرشماری دقیق از آنها، مشکلات را اولویت‌بندی کرده و براساس آن تصمیم منطقی و اصولی اتخاذ کرد.

*رحیمی فر: ضرورت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب با کمک مشارکت‌های مردمی

عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: ما انسان‌ها به جهت فعالیت‌های اقتصادی و عدم ملاحظات زیست محیطی در توسعه متأسفانه مشکلاتی در اکوسیستم ایجاد کرده ایم که یکی از ماحصل برای آن افزایش تعداد سگ‌های بلاصاحب در شهر و حتی سایر مناطق است.
علی رحیمی فر با اشاره به ضرورت ساماندهی سگ‌های بلاصاحب با استمداد از سمن‌ها یا تشکل‌های مردمی، اظهار کرد: شهرداری می‌بایست به جهت تحقق این مهم با تشکل‌های مردم نهاد جلسات و تعاملاتی را برقرار کند تا بتوان بخشی از این مشکلات را منطبق با عقلانیت و حفظ حقوق حیوانات حل کرد.

*معاون شهردار: شهرداری از همکاری تشکل‌ها در نگهداری سگ‌های بلاصاحب استقبال می‌کند

معاون خدمات شهری شهردار همدان هم در این جلسه با بیان اینکه مهمترین وظیفه شهرداری تأمین امنیت شهروندان است، گفت: با توجه به آسیبی که سگ‌های بلا‌صاحب به شهروندان رسانده‌اند و روزانه تماس‌های متعددی مبنی بر جمع‌آوری و آسیب رساندن سگ‌های بلاصاحب با مرکز ۱۳۷ شهرداری همدان گرفته می‌شود.
حسین مردانی یادآور شد: شهرداری در حال حاضر محل موقتی برای جمع‌آوری و نگهداری سگ‌های بلاصاحب در نظر گرفته است تا مرکز دائمی راه‌اندازی شود و در این زمینه نیز از کمک و همکاری تشکل‌های غیر دولتی فعال، استقبال می‌کند.
وی اظهار کرد: با مدیریت صحیح می‌توان از سگ‌های جمع آوری شده به عنوان سگ نگهبان در بخش‌هایی از جمله کارخانجات، کشاورزی و… استفاده کرد.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *