قابلیت همدان در معرفی به عنوان شهر تاب‌آور

قابلیت همدان در معرفی به عنوان شهر تاب‌آور

در نخستین همایش همدان، استان تاب‌آور که به همت مدیریت شهری همدان و با حضور مسؤولان کشوری و استانی و شهری برگزار شد همدان شهری با قابلیت معرفی به عنوان شهر تاب‌آور معرفی شد.


نجار: نگاه جامعه نگر نداریم و عمدتاً با روزمرگی کار می‌کنیم

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان به نقل از روزنامه هگمتانه، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این همایش سخنان خود را با طرح این سؤال که چرا با در اختیار داشتن علم و خرد و اندیشه و دانش و این همه تجهیزات در مقابل حوادث نگرانیم؟ اظهار کرد: چرا باید با بارش یک برف نیمه سنگین به مشکل بخوریم و یا با بارندگی به نسبت شدید این همه مشکل برای مردم اهواز و خرمشهر ایجاد شود؟
اسماعیل نجار با بیان اینکه زلزله بم بیش از ۳۰ هزار نفر را درگیر کرد، و البته آمار دقیقی از تعداد جان باختگان نداریم، اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف ما این است که اطلاعات و آمار ضعیفی داریم.
نجار با اشاره به اینکه سیلاب فروردین ۲۵ استان را درگیر کرد و ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد نمود، عنوان کرد: دلیل اصلی اینکه ما جامعه را تاب‌آور نکردیم و همواره هم بار را بر دوش دیگری می‌اندازیم، این است که نگاه جامعه نگر نداریم و عمدتاً با روزمرگی کار می‌کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در زمینه پیشگیری از بحران یا کمتر توجه کردیم و یا اینکه اصلاً عنایت نداریم، افزود: یکی از ضعف‌های ما این است که خطرپذیری نداریم و پاسخ‌محور هستیم.
این مسؤول با بیان اینکه یکی دیگر از معضلات و مشکلات ما در جامعه این است که مردم مدیریت بحران را نمی‌شناسند، تصریح کرد: مردم اساس کار هستند و تمام دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح و… در بحران مسؤولیت دارند.
نجار با بیان اینکه سکونتگاه‌های غیر رسمی افزایش یافته است، افزود: افزایش جمعیت و توسعه نامتوازن شهرها همه و همه باعث شده مشکلات افزوده شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به رفتار در حوادث اشاره‌ کرد و گفت: امید می‌رود با آئین نامه‌ها و تصویب قوانین بتوانیم مشکلات را کاهش داده و خسارت جانی را کم کنیم.

گردان: مدیریت شهری همدان در تاب‌آوری موفق بوده است

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه مدیریت شهری همدان در تاب‌آوری موفق عمل کرده و در این زمینه تلاش وافر داشته است، اظهار کرد: در فروردین ماه امسال همدان با مدیریت قبل از سیل، و مدیریت یکپارچه کمترین تلفات را در سیل داشت.
کامران گردان با اشاره به اینکه همدان از نقاط حادثه خیز کشور است، عنوان کرد: ما بیشتر به بعد از بحران می‌پردازیم در حالی که برای مدیریت بحران باید به موضوع پیشگیری توجه کرد.
وی با تأکید بر پرداختن به تا‌ب‌آوری شهرها افزود: سازمانی تاب‌آور است که با برنامه‌ریزی و مدیریت برای کاهش آسیب اقدام کند.
گردان بر تشکیل گروه‌های محله محور و افزایش مشارکت مردم در افزایش تاب‌آوری شهر تأکید کرد و گفت: اجرای طرح دوام در همدان و گروه‌های واکنش اضطراری در محلات از جمله اقدامات در شهر همدان است.
گردان اظهار کرد: شهر همدان را می‌توان به عنوان شهر تاب آور معرفی کرد.

صوفی: همدان می‌تواند دبیرخانه شهرهای تاب آور لقب گیرد

شهردار همدان هم با بیان اینکه مدیریت شهری در کشور مدیران را درگیر مشکلات شهری کرده و غالب شهرداران درگیر مسائل روزمره شده اند،گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار باید برنامه‌ریزی کرد و یکی از راه‌های رسیدن به توسعه پایدار موضوع تاب آوری شهری است.
عباس صوفی اضافه کرد: در مدیریت شهری همدان با همراهی دستگاه‌های دیگر به این اتفاق نظر رسیدیم که همدان می‌تواند دبیرخانه شهرهای تاب آور باشد.
صوفی با اعلام اینکه مطالعاتی در خصوص زلزله و سیلاب انجام شده است، اظهار کرد: مطالعات سیلاب و زلزله را شروع کردیم و بالای ۲۰ میلیارد تومان برای انتقال آب‌های سطحی در چهار منطقه شهر هزینه شده است.
شهردار همدان در این خصوص گفت: ۷۵ محله در همدان داریم که باید مردم را در حوزه تاب‌آوری به مشارکت درآوریم و کار را از محلات پر خطر شروع کردیم تا مردم را در تاب آوری مشارکت دهیم و شاهد این نشویم که اتفاق بدی برای شهروندان بیفتد.

سید معصومی: در توجه به تاب‌آوری شهری مانند همدان نداریم

مدیرعامل شرکت ایمن زلزله سدید و پژوهشگر و مخترع دستگاه شتابنگار نیز در این همایش اظهار کرد: در توجه به تاب‌آوری شهرها، شهری مانند همدان به صورت متمرکز نداریم.
سید محمد سید معصومی گفت: تاب‌آور سازی یعنی بالا بردن مقاومت شهر در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل، توجه ویژه ‌به ساخت و سازها نیز یکی از راهکارهای تاب آور سازی است.
وی اظهار کرد: شهرها با هم متفاوت است و سازه‌ها متفاوت است، سازه‌ها فرق کردند و شهرها به سمت صنعتی سازی حرکت می‌کند.
هشدار انفجار لوله‌های گاز هنگام زلزله
سید معصومی تصریح کرد: هنوز طرح اشتباه توسعه گازرسانی را که سال ۵۰ انجام می‌شد داریم و نباید گاز شهری با فشار بالا به شهرها انتقال یابد و نباید جایگاه‌های سوخت سی ان جی در داخل شهر باشد و بیایید بیشتر از این نگذاریم که جایگاه سوخت در داخل شهر ساخته شود.
وی با بیان اینکه بنده در خصوص خطر انفجار لوله‌های گاز در هنگام زلزله در ایران و آتش سوزی هشدار می‌دهم، اظهار کرد: تا حوالی سال ۱۴۰۸ زلزله شدید ۷ ریشتری نداریم، بنابراین باید به سمت تاب‌آور سازی شهرها برویم.
وی بر اقدامات در زمینه مقاوم سازی و بالا بردن توان شبکه گاز کشور تأکید کرد و گفت: تاب‌آوری شهرها را جدی بگیرید، نباید دلسرد شد، ژاپن ۱۶ سال طول کشید تا به این تاب‌آوری رسید که با زلزله ۷ ریشتری حتی یک خودکار هم از دستشان نمی‌افتد.
گفتنی است: در پایان این مراسم از دست‌نامه تاب‌آوری برای راهبران دولت محلی و دستگاه شتابنگار رونمایی شد.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *