همایش جهانی راه ابریشم در همدان برگزار می شود / حضور پیمان سرحدی، جوان‌ترین مخترع برتر جهان در صحن شورا

همایش جهانی راه ابریشم در همدان برگزار می شود / حضور پیمان سرحدی، جوان‌ترین مخترع برتر جهان در صحن شورا

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه همدان بخش مهمی از هویت و شناسنامه ایران است، از برگزاری همایش «راه ابریشم» در این شهر خبر داد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، حجت‌الله ایوبی با حضور در جلسه صحن شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه همه باید به میراث تاریخی و فرهنگی همدان ببالیم، معتقد است: جایگاه سخن و تبادل فکر و اندیشه در «راه ابریشم» در ایران و همدان بود که در نشست ششم، جنبه‌های فکری، معنوی و تبادل فکر و اندیشه را مطرح می‌کنیم.
وی با اشاره به رویداد مهم همایش جاده راه ابریشم در همدان، گفت: اهمیت جاده ابریشم بر کسی پوشیده نیست و امروز کشورهای متفاوتی را دور هم جمع کرده است، این جاده امروز به عنوان یک نشان و شاخص شناخته شده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بیان کرد: امروزه کشورها برای تعریف خود در این مسیر و گرفتن حق خود، رقابت شدیدی دارند که برخی کشورها از جمله چین در این زمینه موفق بوده‌اند.
ایوبی با اشاره به برگزاری چند دوره همایش‌ و نشست با محوریت «جاده ابریشم»، افزود: رقابت برای گرفتن میزبانی این رویداد وجود دارد؛ زیرا صدای میزبان بیشتر و بهتر شنیده می‌شود.
وی با بیان اینکه این همایش با محور رویکرد ادیان و گردشگری یک اتفاق مهم خواهد بود، گفت: اکنون بیشترین نگاه به جاده ابریشم، اقتصادی است؛ به همین دلیل تمام برنامه‌های جانبی هم اقتصادی درنظر گرفته می‌شود و علاوه بر اینکه جاده ابریشم محل تبادل کالا و اقتصاد است، محل تبادل فکر و اندیشه نیز هست.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در جایگاه بسیار مهم و خوبی قرار دارد، معتقد است: همدان، شهر علم، دانش و اخلاق علمی است که می‌تواند در ارتباط با برگزاری همایش جاده ابریشم، موفق باشد.
ایوبی به برگزاری ۲ همایش «گفت‌وگوی ادیان در جاده ابریشم» و «معنویت‌گرایی در جاده ابریشم» در کنار برگزاری همایش «جاده راه ابریشم» اشاره کرد و یادآور شد: این مهم، جاده صلح و گفت‌وگو بوده و جنگ بر این مردمان، تحمیل شده است.

ایوبی: درصدد برگزاری همایش «صلح‌نوشته‌های جاده ابریشم» هستیم

وی در ادامه با بیان اینکه ما نیز جزو تمدن‌های کهن ایران، اسلام، چین و ژاپن هستیم که هنر خوشنویسی داریم، افزود: در تلاش هستیم در صورت فراهم شدن شرایط، نخستین جشنواره جهانی «صلح‌نوشته‌های جاده ابریشم» را در همدان برگزار کنیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به تلاش‌ها برای گرفتن میزبانی این رویداد مهم، گفت: تهران و شهرهای بزرگ همیشه درصدد میزبانی اینگونه رویدادها هستند؛ اما در ملاقات‌ با مدیران همدان متوجه شدم وفاق، همدلی و اجماع در بین مدیران شهری برای جبران عقب‌ماندگی در معرفی شهر، وجود دارد.
ایوبی با بیان اینکه با توجه به پیشرفته و به روز بودن همدان همراه با امکانات خوب و دانشگاه‌های مطرح، این شهر به طور شایسته معرفی نشده است، ادامه داد: همدان، شایستگی دارد به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری جهان باشد که این امر نیاز به کار و تلاش بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه می‌توانیم با استفاده از امکانات خود در یونسکو برای شناساندن شهر همدان و این میراث کمک کنیم، اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی از این رویداد خرسند است و وزارت امور خارجه نیز حامی این پروژه است؛ البته معتقدیم نیازمند اینگونه محافل هستیم، زیرا می‌تواند به بروکراسی عمومی جمهوری اسلامی کمک می‌کند.
به گفته دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، نهادهای مختلف از جمله مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بخش بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و تمام نظام، این پروژه را در این شرایط مهم دانسته و از انتخاب شهر همدان در برگزاری این رویداد راضی هستند.
ایوبی ابراز امیدواری کرد برگزاری این رویداد سرآغاز دوران جدیدی در معرفی شهر همدان باشد؛ البته اگر بخواهیم مسیر طبیعی را برای معرفی همدان و ثبت آثار بگذرانیم باید بسیار صبور باشیم، اما همچنان امیدواریم از این راه‌های کوتاه و میان‌بر، استفاده شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به معرفی شهر همدان به عنوان یکی از شهرهای خلاق، اظهار کرد: امیدواریم برای دو سال آینده پرونده خوبی برای معرفی همدان به عنوان شهر خلاق و یادگیرنده داشته باشیم.
وی در زمینه «روز همدان» با اشاره به برگزاری همایش اخلاق در علم، افزود: آبان‌ماه جایزه اخلاق در علم برگزار خواهد شد و اینکه همدان میزبان برگزاری همایش اخلاق در علم خواهد بود، اتفاق خوبی است.

 

گردان: تأکید بر معرفی همدان به عنوان «شهر خلاق»

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه همدان دارای آثار تاریخی و جاذبه‌هایی است که می‌توانیم آنها را به دنیا معرفی کنیم، گفت: متأسفانه این شهر تاریخی به دلیل عدم ثبت جهانی آثار، شناخته نشده است که امیدواریم با بهره‌گیری از ظرفیت این همایش، آثاری را به مرحله ثبت جهانی برسانیم.
کامران گردان با بیان اینکه شهر همدان با این همه جاذبه طبیعی و تاریخی و قدمت متأسفانه بهره‌ای از ثبت به عنوان «شهر خلاق» نداشته است، افزود: انتظار می‌رود همدان به عنوان شهر خلاق در حوزه گردشگری در همایش بین‌المللی راه ابریشم معرفی شود.
به گفته وی، همدان با وجود آثار تاریخی قابل توجه، حتی یک مورد ثبت جهانی ندارد که انتظار می‌رود یکی از آثار تاریخی و دارای ارزش این شهر به مرحله ثبت جهانی برسد.
گردان با اشاره به ثبت همدان به عنوان شهر سبز پایدار جهان اسلام و اقدامات انسان‌محوری مدیریت شهری همدان با پیاده‌راه‌سازی‌ها، گفت: گردشگری به عنوان یکی از موضوعات اصلی سرمایه‌گذاری در همدان مطرح است که امیدواریم در یکی از این زمینه‌ها، همدان به عنوان «شهر خلاق» معرفی شود.

بادامی‌نجات: خواستار ایجاد دفتر نمایندگی یونسکو در همدان هستیم

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: بوعلی سینا، یک شاخص جهانی است اگر در هر جای جهان بود، بارها از آن بهره مند می‌شدند و تنها با همین شاخص خود را به عنوان مقصد گردشگری معرفی می‌کردند؛ اما متأسفانه در همدان این ظرفیت‌ها مغفول مانده است.
حمید بادامی‌نجات با تأکید بر اینکه همدان جزو مقاصد گردشگری نیست و تعریف نشده است، افزود: هنوز جایگاه همدان به خوبی معرفی نشده است که این امر جای تأمل دارد؛ از این رو باید انرژی و توان در این حوزه را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در معرفی همدان صورت گرفته است، عنوان کرد: یکی از موفق‌ترین و بهترین راه‌ها در این زمینه، استفاده از ظرفیت یونسکو است که اگر از این مهم، غفلت کنیم، ضرر می‌بینیم.
بادامی نجات با اشاره به برگزاری نشست بین المللی کشورهای عضو جاده ابریشم، عنوان کرد: ایران داعیه‌دار تمدن جهانی بوده و همدان، پایتخت این تمدن است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان خواستار ایجاد دفتر نمایندگی یونسکو در همدان شد و تأکید کرد: درخواست پیگیری این امر را داریم که موارد مرتبط با توسعه گردشگری و معرفی همدان را راحت‌تر پیگیری کنیم.

 

قراباغی: گردشگری همدان باید به جایگاه واقعی خود برسد

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: همدان می‌تواند به عنوان مقصد گردشگری معرفی شود و کارهای بسیاری در این خصوص انجام شده که تنها برای معرفی در ایران بوده است.
حسین قراباغی، «همدان ۲۰۱۸» را یکی از رویدادها در معرفی همدان در سطح بین‌الملل برشمرد و ادامه داد: در ثبت جهانی آثار همدان، کم کاری شده است که امیدواریم از ‌هزار و ۸۰۰ اثر موجود حداقل دو تا سه اثر را ثبت جهانی کنیم تا همدان از این مظلومیت خارج شود. وی با اشاره به برگزاری همایش «راه ابریشم»، اظهار کرد: نگاه جاده ابریشم از قدیم نگاه اقتصادی بوده است؛ اما در حوزه گردشگری نیز می‌توانیم نگاه اقتصادی داشته باشیم و در همدان نیز اکنون، اولویت گردشگری است تا بتوانیم از این صنعت، به جایگاه واقعی خود برسیم.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان هم گفت: همدان با توجه به ابزارها و امکانات موجود می‌تواند مهد تمدن نوین اسلامی باشد.
اکبر کاوسی امید اضافه کرد: برگزاری همایش جاده ابریشم در همدان می‌تواند مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی را هموار کند تا بتوانیم فرهنگ ناب اسلامی ایرانی همدان را به همه ارائه دهیم و دستاورد همایش جاده ابریشم می‌تواند همین باشد.

 

گیاه شناس: همایش «راه ابریشم»، سرفصلی برای همکاری‌های منطقه‌ای

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه برگزاری همایش «راه ابریشم»، مقدمه‌ای برای سال‌های آینده است امیدواریم این همایش، سرفصلی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشد که می‌تواند نقش مؤثری در توسعه شهر همدان ایفا کند.
جواد گیاه‌شناس افزود: کمیسیون ملی یونسکو می‌تواند زمینه همکاری‌های منطقه‌ای در سطوح آسیای میانه و قفقاز و همچنین آسیای جنوب غربی را فراهم کند و زمینه توسعه همکاری‌های شهر همدان با کشورهای منطقه را به‌منظور شناساندن جاذبه‌های این شهر ایجاد کند.

 

سلماسی: اقدام شهرداری؛ محرکی برای معرفی همدان

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه با بیان اینکه همدان توانمندی و ظرفیت زیادی برای معرفی دارد؛ اما متأسفانه ما از آنها غافل هستیم، گفت: کتاب جامع التواریخ خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی به عنوان میراث ناملموس ثبت جهانی شده است؛ اما در سطح کشور و همدان شناخته شده نیست.
رضوان سلماسی با بیان اینکه اقدام شهرداری در برگزاری همایش راه ابریشم حرکت مثبت و محرکی برای معرفی همدان است، افزود: همدان باید از لحاظ جایگاه تاریخی و فرهنگی به جهانیان معرفی شود.

صوفی: تلاش برای معرفی همدان به عنوان «شهر خلاق» و «برند همدان در گردشگری»

شهردار همدان هم در پایان با بیان اینکه همدان یکی از راه‌های جاده ابریشم بوده است، گفت: امسال همایش جهانی «راه ابریشم» با رویکرد توسعه گردشگری و گفت‌وگوی ادیان در همدان برگزار خواهد شد.
عباس صوفی با تأکید بر اینکه باید در دو حوزه معرفی همدان به عنوان «شهر خلاق» و «برند همدان در گردشگری» تلاش کنیم، بیان کرد: ظرفیت‌های همدان باید به دنیا شناسانده شود که سال گذشته، نشست جهانی گردشگری را در این راستا برگزار کردیم.
وی با اشاره به برگزاری همایش «راه ابریشم» با حضور ۲۵ کشور، افزود: ثبت جهانی آثار همدان به عنوان یکی از موضوعات قابل پیگیری در کنار برگزاری این همایش دنبال می‌شود.
شهردار همدان با بیان اینکه همایش «راه ابریشم» یک نشست کاملاً مدیریتی، فرهنگی و تخصصی است؛ عنوان کرد: این همایش با حضور بزرگان دنیا با محوریت مباحث فرهنگی برگزار می‌شود.
وی همچنین برگزاری جایزه «اخلاق در علم» را با توجه به وجود بوعلی سینا در همدان، حق این شهر دانست و یادآور شد: باید برگزاری این برنامه مهم به نحوی مرتبط با همدان باشد.
صوفی با تأکید بر اینکه باید همدان را در حوزه گردشگری برندسازی کنیم، اظهار کرد: پیگیری ثبت همدان به عنوان «شهر خلاق در حوزه گردشگری» از اهمیت بالایی برخوردار است که درخواست پیگیری آن را داریم.

 حضور پیمان سرحدی، نابغه جوان همدانی در صحن شورا

گفتنی است پیمان سرحدی، مخترع، دانشمند، پژوهشگر، کارآفرین، نویسنده، استاد و مدرس و نظریه پرداز در زمینه‌های فناوری‌های نوین و فناوری‌های برتر جهان به همراه دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در صحن شورا حضور داشت. این جوان همدانی که تنها ایرانی جزو ۱۰ مخترع برتر جهان و جوان‌ترین مخترع برتر جهان است، افتخار شهر تاریخی همدان محسوب می‌شود.

 

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *