اعلام آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه با مرکز مطالعات شورای شهر همدان

اعلام آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه با مرکز مطالعات شورای شهر همدان

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران به منظور انعقاد تفاهم‌نامه با مرکز مطالعات شورای شهر همدان اعلام آمادگی کرد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ محمدحسین بوچانی در حاشیه بازدید از مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان، گفت: با توجه به اینکه شوراها ظرفیت بی‌نظیر توسعه مکان‌پایه و هویت‌‌ساز در جمهوری اسلامی ایران هستند؛ اساساً در نظام توسعه و نظریه و برنامه‌های توسعه دو رویکرد از سطوح بالا به پایین و همچنین پایین به بالا وجود دارد.
وی همچنین عنوان کرد: به تدریج این ویژگی و خصلت توسعه‌گرا به دلایل مختلف در قوانین، از شوراها گرفته شده است.


رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با تأکید بر اینکه تصمیمات در دنیای کنونی بدون پشتوانه علمی، مطالعاتی و کارشناسی امکان پذیر نیست؛ معتقد است: ایمنی مدیریت بحران نیز مکان‌پایه است؛ اما این مورد را به دولت واگذار کرده‌اند.
بوچانی با تأکید بر اینکه هیچ نهادی نمی‌تواند جایگرین کارکردهای شوراها باشد، افزود: شوراها با گذشت ۵ دوره از عمرشان در حال تمرین هویت‌سازی مبتنی بر اجتماعات محلی در درون شهر، برنامه‌ریزی مشارکتی با مردم و ارتقای بهره‌بری به واسطه حذف برخی مزاحمت‌های اداری، هستند.
وی با تأکید بر ضرورت مراقبت از چند آفت در تصمیمات شوراها، بیان کرد: گاهاً خود اجتهادپنداری در شورا موجب اتخاذ تصمیماتی در بلندمدت می‌شود که مسیر را مخدوش می‌کند.
بوچانی در ادامه نخستین آفت را تصمیمات بدون پشتوانه علمی، مطالعاتی و پژوهشی برشمرد و گفت: دلیل اتخاذ این تصمیمات نیز این است که طی دوره ۴ ساله باید کار کرده و پاسخگو باشند.
وی با تأکید بر اینکه شوراها باید متخصص ارتباط و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی باشند، افزود: حداقل چندین دستگاه اجرایی حاضر به برقراری ارتباط با شورا خواهند بود که می‌توان این مباحث را همراه با قدردانی و تشویق به‌منظور ترغیب سایر دستگاه‌ها، به نمایش گذاشت.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران ادامه داد: بی‌توجهی و یا کم‌توجهی به قانون ماده ۸۰ شوراها، دومین آفت در شوراهاست؛ در حالی که تمامی اعضا و کارشناسان شورا باید مبلغ حرفه‌ای ماده ۸۰ باشند.
بوچانی با تأکید بر هم‌گرایی درونی و اینکه یکی از راهکارهای فرار از آفات بر اساس تجربه، عملکرد مبتنی بر امور علمی و اندیشه‌ای است، اعلام کرد: هیچ مطالعه‌ای آغاز نمی‌شود، مگر اینکه از ابتدا کاربست و بهره‌بردار آن منبعث از تکلیف حقوقی، مشخص و ضمن تعیین دوره زمانی آن کمتر از ۸ ماه، نقش بهره‌بردار نیز در نظارت دیده شود.
وی با بیان اینکه تلاش شده با تعریف ۷ رویکرد اساسی، مسأله و شکاف بین دستگاه‌های اجرایی، مطالعاتی و اندیشه‌ای به صورت ماتریسی رفع شود، افزود: آمادگی داریم هر کمکی به شورای شهر همدان داشته باشیم.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اشاره به انتشار ۷۶۹ مطالعه صورت گرفته در مرکز مطالعات شهر تهران برای بهره‌گیری از سایر شهرها، معتقد است: کارهای مطالعاتی و پژوهشی همانند پارک‌ها، منابع ملی محسوب می‎شوند.
* سلیمی، قائم‌مقام مرکز مطالعات شورا شد
در جلسه‌ای با حضور بوچانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، معارفه قائم‌مقام مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان نیز به انجام رسید.
در این نشست، طی حکمی از سوی کامران گردان، رئیس شورای شهر همدان به پیشنهاد دکتر جواد گیاه شناس، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورا، مسئولیت قائم‌مقام این مرکز علمی به سیامک سلیمی سپرده شد.
در متن حکم وی آمده است: «جناب آقای دکتر سیامک سلیمی؛ نظر به تخصص، حسن سوابق، تجارب ارزشمند و شایستگی‌های علمی و مدیریتی جنابعالی، شما را به عنوان “قائم مقام مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان” منصوب می‌نماییم. امید است با تمرکز بر نیازهای مطالعاتی و پژوهشی و برنامه‌ریزی علمی و عملیاتی در حوزه‌های شهری و شهرداری به توسعه و تعمیق فعالیت‌های مرکز اهتمام ورزید.»
گفتنی است؛ سلیمی، پیش از این مدیر بخش انفورماتیک شهرداری منطقه یک همدان بوده است.

 

 

نتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *