استفاده از ظرفیت اماکن مذهبی به عنوان گرمخانه
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به ظرفیت مساجد و حسینیهها ، گفت: می توان از ظرفیت این اماکن مذهبی در این روزهای سرد زمستانی به عنوان گرمخانه نیز استفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ حجتالاسلام ناصر صفری افلاکی در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا که با موضوع بررسی بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ سازمان فرهنگی شهرداری برگزار شد، افزود: در بودجه شهرداری باید ردیف مشخصی برای امور مساجد تعریف شود.
صفری افلاکی اضافه کرد: لازم است تجربه موفقیت مدیران گذشته مساجد را به مدیران جدید منتقل کرد در غیر این صورت مساجد از محور بودن خارج می شوند.
وی با بیان اینکه طبق وظایف خود باید به بحث مساجد اهتمام داشته باشیم، افزود: امور مساجد نیاز به ساختمان و مکان مناسب دارند که شهرداری ها باید آن را تامین کنند.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به فرمایشات امام ( ره) در خصوص مساجد مبنی بر اینکه مسجد در راس امور است، گفت: در بیانیه گام دوم نیز به اهمیت مساجد اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه دفتر امور مساجد باید مستقل بوده و ساختمان داشته باشد یادآور شد: استمرار این نظام با محوریت مساجد است و ما باید برای این موضوع کمک کنیم.
وی همچنین به اهمیت به حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: سهم بودجه سازمان فرهنگی شهرداری باید مستقل تخصیص یابد و شهرداری بر اساس قانون بودجه معاونت حوزه فرهنگی را پرداخت کند.
* کاوسیامید: نقش موثر آموزش در کاهش هزینهها
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه با بیان اینکه در مدیریت شهرها اولویتهای کشور در حال تغییر است، گفت: اولویتها از کارهای عمرانی به اقدامات اجتماعی و فرهنگی سوق داده میشود.
اکبر کاوسیامید با اشاره به اینکه آموزش تمامی هزینهها را کاهش میدهد، افزود: بر این اساس برای تحقق اهداف مدیریت شهری،کمترین هزینه و بهترین روش، آموزش است و بهترین مکان برای آموزش مساجد هستند
کاوسی امید با اعلام اینکه که در حوزه آموزش شهروندی شهرداری ردیف بودجه مشخصی تعریف شده است، اظهار کرد: در برنامههای مدیریت شهری فرهنگ باید اولویت باشد چراکه اقدامات فرهنگی دیگر برنامه و اهداف را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی با اشاره به فرمایشات امام (ره) در خصوص اداره مساجد، تاکید کرد: مساجد باید توسط مردم اداره شوند و میطلبد برای همکاری با امور مساجد تفاهمنامهای منعقد شود.
* حاجیبابایی: اولویت شورای شهر و شهرداری در بودجه، پرداختن بدهیها باشد
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان هم با اشاره به مشکلات مالی شهرداری گفت: شهرداری در هزینهکرد بودجه، ضمن در نظرگرفتن اولویت های خود، نسبت به پرداخت بخشی از بدهیهای انباشتهای که از دورههای قبل بجا مانده، اهتمام ورزد.
وی اضافه کرد: طبق قانون، شهرداری میتواند در کمک و مساعدتهای مالی به مجموعههای خارج از مدیریت شهری کمک کند اما ابتدا ضروری است تا جای ممکن بدهیهای خود را بپردازد سپس به موارد دیگر توجه کند.
وی با اشاره به مشکلات حوزه فرهنگی در پرداخت بدهیها و نقدینگی اظهار کرد: سازمان فرهنگی شهرداری باید به عنوان ناظر و سیاستگذار در مباحث فرهنگی مناطق نیز نظارت داشته باشد.
وی در این خصوص اظهار کرد: با توجه به اینکه اولویت فرهنگی را سازمان فرهنگی تشخیص میدهد بر این اساس هزینهها و اقدامات فرهنگی مناطق باید با نظارت این سازمان صورت پذیرد.
به گفته حاجی بابایی بودجه فرهنگی مناطق با نظارت سازمان فرهنگی انجام شود چرا که این امر علاوه بر جلوگیری از هدر رفت هزینهها، از موازیکاری سازمانها و مناطق نیز جلوگیری میکند.
* حیدری: توجه به معیشت مردم در بودجه بندی
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه گفت: با توجه به شرایط کنونی و بحران اقتصادی، در تدوین بودجه باید معیشت مردم لحاظ شود.
مهدی حیدری با اشاره به برگزاری برنامههای مذهبی و فرهنگی در مساجد اظهار کرد: مساجد در برگزاری و انجام امور فرهنگی تاثیرگذاری بهتری دارند بر این اساس شهرداری می تواند در غالب مساجد اقدامات فرهنگی خود را انجام دهد.
حیدری با بیان اینکه در بودجه بندی سال ۱۴۰۱ شهرداری، باید واقعیت درآمد مدنظر باشد، افزود: در بودجه بندی باید تمامی مباحث موارد از جمله فرهنگی توجه قرار گیرد اما نباید مباحث عمرانی را در مقابل ردیفهای فرهنگی قرار داد و مقایسه کرد.
وی با اشاره به اینکه تحقق بودجه فرهنگی باید با واقعیت ها لحاظ شود، اضافه کرد: شهرداری باید با برنامه و اولویت بندی با مجموعههای فرهنگی تعامل داشته باشد.
* کرباسیان: رونق مساجد و حسینیههای سطح شهر پایگاهی برای حل مشکلات محلات است
رئیس کمیسیون نظارت و بازرسی شورای شهر همدان هم در این جلسه با بیان اینکه برای مساجد باید بودجه مناسبی اختصاص یابد، گفت: رونق مساجد پایگاهی برای حل مشکلات محلات است.
مرتضی کرباسیان اضافه کرد: امور مساجد باید با همکاری و هماهنگی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری دستورالعمل مشخی را تعریف کند و در موارد آن نقش و سهم مدیریت شهری مشخص شود و این دستورالعمل را برای دریافت مساعدت به شورا ارائه دهد.
کرباسیان اضافه کرد: در هر مسجد علاوه بر هیات مذهبی و جلسات قرآن، کانون فرهنگی هنری و پایگاه بسیج که عمدتا خدمات فرهنگی و هنری و ورزشی ارایه میدهند لازم است چهار مرکز دیگر هم راه اندازی شود.
وی مراکز مورد نیاز برای راهاندازی در مساجد را شامل مرکز مشاوره برای ارایه مشاوره تحصیلی و تربیتی و تربیت کودک و مشاوره خانوادگی به اهالی محل، مرکز نیکوکاری برای ارایه خدمات به نیازمندان، مرکز کارآفرینی و اشتغال و صندوق قرضالحسنه برشمرد.
وی ادامه داد: مرکز رسیدگی به امور مساجد باید با همکاری و همفکری کارشناسان سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان طی تشکیل جلسات مرتب و هماهنگ به یک دستور العمل مشخص برسند برای کمک به مساجد و حسینیه هاو امامزادههای شهر همدان برسند که در این دستورالعمل جامع هم باید نقش مدیریت شهری و هم نقش و سهم سایر دستگاههای متولی فرهنگ و حتی خیرین به درستی تبیین شود.
کرباسیان با بیان اینکه شاخص های لازم برای کمک به مساجد و حسینیههای همدان برای برقراری عدالت تعریف شده و سامانه شفاف سازی مساعدتهای مدیریت شهری راه اندازی شود، اضافه کرد: همچنین مرکز کارآفرینی و اشتغال برای پیگیری گسترش مشاغل خانگی، رشد و توسعه و تقویت کارگاههای کوچک محلی و کاهش بیکاری در محلات، صندوق قرضالحسنه نیز برای اعطای وام و تسهیلات ارزان قیمت یا قرض الحسنه برای اشتغال و درمان و خرید مسکن و نیز تعمیرات مسکن و تأمین جهیزیه برای زوجهای جوان راه اندازی شود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید