ضرورت گسترش اطلاعات علمی و پژوهشی در مدیریت بحران

ضرورت گسترش اطلاعات علمی و پژوهشی در مدیریت بحران

 

ریس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با بیان اینکه گسترش اطلاعات علمی و پژوهشی از اقدامات ضروری در حوزه مدیریت بحران است، گفت: با شناسایی اقلیم‌های متفاوت در نقاط مختلف باید از تجربیات آنها به منظور به حداقل رساندن آسیب‌ها در مواقع بحران بهره‌ گرفت.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، علی‌اکبر نظری در کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورای شهر با اشاره به مصوبه سیاست‌های کلی پیشگیری از بحران مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۸۳ و ابلاغ آن در سال ۸۴ به قوای سه گانه، اظهار کرد: اساس این اقدام، ارائه آموزش‌ها در این راستا به مردم و فرهنگ آگاهی به جامعه به منظور حفاظت و حراست بهتر در مواجهه با سوانح طبیعی بود.
وی با تأکید بر اینکه باید به فراخور هر منطقه تدابیر مواجهه با بحران و مدیریت بحران اندیشیده شود، گفت: در بحث جنگل‌ها و باغات همدان باید پژوهش‌هایی برای مدیریت بحران در این حوزه انجام و برنامه‌هایی برای مقابله با مشکلات در مواقع بحران داشته باشیم.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان بیان کرد: در گنجنامه نیز موضوع رانش و ریزش سنگ وجود دارد که در این خصوص نیاز به تدابیر لازم برای پیشگیری است.


نظری خواستار تشکیل تیم‌هایی به منظور مدیریت بحران در مواجهه با مواقع بحرانی شد و افزود: حتی نیاز به تشکیل تیم‌های پشتیبان نیز بوده و باید در این خصوص به طور مرتب برنامه‌ریزی شود.
وی با اشاره به بحث پدافند غیرعامل و تلاش برای جلوگیری از بروز مشکلات تصریح کرد: گسترش اطلاعات علمی و پژوهشی از دیگر اقدامات ضروری در حوزه مدیریت بحران بوده و باید با شناسایی اقلیم‌های متفاوت در نقاط مختلف از تجربیات آنها به منظور به حداقل رساندن آسیب‌ها در مواقع بحران بهره‌ بگیریم.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با انتقاد از میزان بودجه اختصاصی به اداره مدیریت بحران شهرداری، ادامه داد: در صورت احصاء مسوولیت سایر ادارات و ارائه آن به شورا موارد به استانداری و فرمانداری ارسال و خواستار مکلف کردن آنها به انجام وظیفه تعیین شده، خواهیم شد.

* سعید نظری: شهر تاب‌آور، یک شهر آباد است

نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه با بیان اینکه تاب‌آوری یک از مباحث مهم در مدیریت شهری است، اظهار کرد: توانایی سیستم‌های تحت استرس در بازگشت به حالت اصلی و توانایی بازسازماندهی، را تاب‌آوری می‌نامند.
سعید نظری با تأکید بر اینکه در مواجهه با سوانح و حوادث مختلف طبیعی و غیرطبیعی برای مواجه شدن با معضلات، رویکرد پیش‌بینی در نظر گرفته شده است، گفت: در برابر مشکلات ناشناخته از رویکرد تاب‌آوری استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی، معضلات، بی‌کاری و نابسامانی‌های اجتماعی در مدیریت شهری موثر هستند افزود: جنبه اجتماعی تاب‌آوری شهری به اندازه زیرساخت‌های کالبدی و فیزیکی دارای اهمیت است.
نظری با بیان اینکه تاب‌آوری شهری به توانایی سیستم‎های شهری برای پاسخگویی به تنش ناشی از سوانح و بازسازی سریع پس از آن توصیف می‌شود، افزود: تاب‌آوری، جذب اثرات بحران و کنار آمدن با بلایا را تسهیل می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه شهر تاب‌آور یک شهر آباد است، تصریح کرد: شهر تاب‌آور در شرایط اضطرار به سرعت به شرایط پاسخ داده و با کمترین آسیب به کار خود ادامه می‌دهد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: برای رسیدن به یک شهر تاب‌آور علاوه بر معماران و مهندسان، سایر اقشار از جمله اقتصاددانان، جامعه‌شناسان، روانشناسان و پزشکان نیز باید نقش‌آفرینی کنند.

* حیدری: پایگاه لجستیکی امدادی فرامنطقه‌ای در همدان ایجاد شود

رییس کمیسیون فنی، عمرانی شورای شهر همدان با تقدیر از اقدامات خوب سازمان مدیریت بحران شهرداری در همدان، اظهار کرد: در صورت حمایت و پشتیبانی این سازمان و اداره مدیریت بحران شهرداری توانایی انجام اقدامات موثرتری را نیز در این حوزه دارد.
مهدی حیدری با بیان اینکه اداره مدیریت بحران در همدان بیشتر شبیه به یک پژوهشگاه است تا یک اداره، گفت: همدان معین منطقه ۱۹ تهران در بحث مدیریت بحران است اما هیچ آمادگی برای انجام این وظیفه کسب نکرده‌ایم و باید حداقل یک مانور در این خصوص برگزار شود.
حیدری اضافه کرد: برخی ظرفیت‌ها همچون سازمان موتوری با وجود ۱۵۰ راننده پایه یک در شهرداری داریم که باید استفاده چندگانه از آنها شود.
حیدری آواربرداری با ماشین‌آلات سنگین را یکی از مهمترین وظایف در مواقع بروز بحران‌هایی همچون زلزله دانست و افزود: ماشین‌آلات و راننده پایه یک از ظرفیت‌های موجود در سازمان موتوری بوده که با آموزش رانندگان می‌توان در مواقع لازم از این ظرفیت استفاده کرد.
وی خواستار ایجاد پایگاه لجستیکی فرامنطقه‌ای امدادی در همدان شد و تصریح کرد: وظیفه این پایگاه امدادرسانی تخصصی در بحران بوده و می‌توانیم سازمان موتوری را به این جایگاه برسانیم و در صورت موفقیت این طرح در کشور اجرا شود.
رییس کمیسیون فنی، عمرانی شورای شهر همدان ادامه داد: ایجاد پایگاه لجستیکی فرامنطقه‌ای از طریق منابع دولتی توسط سازمان مدیریت شهرداری دنبال شود.
حیدری با اشاره به ارائه مجوز ایجاد نماهای شیشه‌ای در یک مقطع، خاطرنشان کرد: این ساختمان‌ها در زمان بحران خطرناک‌ترین سازه هستند و از این به بعد نباید شاهد ایجاد چنین نماهایی باشیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *