شهرداری الگوی فرهنگی در شهر باشد

 

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان گفت: با توجه به اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزش شهروندی توسط شهرداری، این نهاد باید خود الگوی فرهنگ‌سازی در شهر باشد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، ، حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا با موضوع ارائه دستورالعمل آموزش شهروندی، اظهار کرد: شهرداری باید علاوه بر کار تمیز فرهنگی، در عمل نیز الگوی فرهنگی باشد و روحیه کار جهادی، تکریم، عدالت و فساد ستیزی در رفتار کارکنان آن مشهود و زبانزد باشد.
وی اضافه کرد: اکنون بیشترین هزینه در کمیسیون به مباحث فرهنگی و آموزش شهروندی اختصاص می‌یابد.
وی به بودجه پیش‌بینی شده هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی سال جاری برای مباحث فرهنگی اشاره کرد و گفت: در دستورالعمل ارائه شده باید به مباحث مهمی از جمله روابط اجتماعی و همسایه‌داری نیز تأکید شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: با توجه به اجرای برنامه‌های آموزش شهروندی می‌طلبد که شهرداری، خود الگوی عملی فرهنگ در شهر باشد.
صفری‌افلاکی با تأکید بر اینکه فرهنگ یعنی همه حکومت و همه و فرایندها و تصمیمات حاکمیت افزود: فرایند، فرهنگ‌سازی باید در تمام اجزای حاکمیت رخ بدهد و تمام دستگاه‌ها باید با فرمان فرهنگی، و در تلازم و هم افزایی یکدیگر اداره شوند.

* کاوسی امید: آموزش مستمر رفتارساز در مدارس نداریم

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه رفتار با آموزش نقطه‌ای شکل نمی‌گیرد بلکه طی فرآیند شکل می‌گیرد، گفت: متأسفانه در مدارس آموزش مستمر رفتارساز نداریم.
اکبر کاوسی‌امید با بیان اینکه معلم انسان‌ساز است و معلمان آینده کشور را قم می‎زنند، اظهار کرد: تکریم معلمان باید در اولویت قرار گیرد.
وی خواستار توجه به معیشت معلمان شد و گفت: جایگاه این قشر در جامعه بسیار والاست و باید در ارتقا جایگاه آنان شاهد اقدامات اثرگذار و ماندگار باشیم.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان افزود: رفتار با آموزش نقطه‌ای شکل نمی‌گیرد بلکه طی فرآیند شکل می‌گیرد که متأسفانه در مدارس آموزش مستمر رفتارساز نداریم.
کاوسی‌امید با تأکید بر اینکه خلق رفتار بسیار سخت است، تصریح کرد: در این خصوص در مدیریت شهری یک بخش را شکل می‌دهیم اما باید رفتار با آموزش نقطه‌ای و طی یک فرایند شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه در کشور، نظام فرهنگ نداریم، ادامه داد: حداقل ۲۷ دستگاه در حوزه فرهنگ نقش ایفا می‌کنند که متأسفانه شاهد موازی کاری و به تبع آن عدم اثربخشی برنامه‌ها در این بخش هستیم.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه باید آموزش شهروندی را از مدارس شروع کنیم، خاطرنشان کرد: برنامه‌ها در این حوزه باید از مدارس ابتدایی و متوسطه و با پیش‌بینی و اجرای برنامه‌های متنوع آغاز شود.
کاوسی‌امید با بیان اینکه نیاز به انعقاد تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش به منظور ارائه آموزش‌های شهروندی در مدارس است، یادآور شد: باید تحول بنیادین در آموزش و پرورش شکل بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه متأسفانه پیرو آموزش‌های غربی، شاهد جریمه و ترساندن در مباحث آموزشی و به ویژه آموزش شهروندی هستیم، اظهار کرد: تأکید اسلام بر تقوای درونی است و باید در درون فرد، حسی برای بروز و یا عدم بروز یک رفتار شکل گیرد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان گفت: اگر به میزان هزینه کرد نصب دوربین‌ها به منظور مدیریت دوربینی در شهر و ساخت زندان‌ها، اولویت را در بخش تعلیم و تربیت می‌آوردیم، اکنون وضعیت این نبود.

* حیدری: آموزش شهروندی، ستون فقرات سازمان فرهنگی شهرداری است

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان هم با بیان اینکه باید تفاوت بین حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی و علوم صفر و صدی قائل شویم، اظهار کرد: در بحث آموزش شهروندی با وجود تمام زحمات سازمان فرهنگی شهرداری، بودجه اختصاصی، حمایت‌ها و نیروی انسانی کم از عملکرد در این حوزه راضی نیستیم.
مهدی حیدری با تأکید بر اینکه باید بپذیریم آموزش شهروندی در اولویت سازمان فرهنگی و شهرداری نیست، گفت: از این موضوع گلایه‌مند هستیم چراکه آموزش شهروندی ستون فقرات سازمان فرهنگی شهرداری است.
وی بیان کرد: اگر در حوزه آموزش شهروندی خوب عمل کنیم، رفتار شهروندان در حوزه‌های مختلف از مباحث ترافیکی تا مسائل شهری بهتر می‌شود.
حیدری با بیان اینکه صرف هزینه در آموزش شهروندی، دورریز هزینه نبوده بلکه سرمایه‌گذاری است، افزود: شهرداری ستاد و مناطق باید به منظور تبلیغ مباحث آموزش شهروندی به طرق مختلف هزینه کنند اما متأسفانه به روش‌های منسوخ، کم اثر و پر هزینه اکتفا می‌کنند.
وی خواستار استفاده از ظرفیت‌های موجود در شهر به منظور ایجاد نشاط اجتماعی و آموزش شهروندی شد و تصریح کرد: پیاده‌راه بوعلی، یک نمونه از ظرفیت‌های موجود برای استفاده در این راستاست و از این نمونه‌ها در شهر بسیار داریم که باید از آنها نهایت استفاده برای ایجاد نشاط اجتماعی شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *