اجرای طرح جداسازی فاضلاب از رودخانههای همدان زمانبندی شود
معاون مالی و حقوقی مجلس و پشتیبانی وزیر نیرو گفت: در خصوص اجرای طرح جداسازی فاضلاب از رودخانههای شهر همدان اظهار کرد: باید برنامه زمانبندی برای طرح تدوین شود و از همه ظرفیتها از جمله ماده ۳ مصوبه شورا و ماده ۵۶ برای تأمین اعتبارات پروژه استفاده شود تا در کمتر از ۳ سال اجرای طرح به اتمام برسد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، احمد حیدری در جلسه فوق العاده شورای اسلامی شهر همدان که پیرامون هماندیشی برای جداسازی فاضلاب از رودخانههای شهر همدان برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و شهر گردشگری است، براین اساس حفظ شهر با پیشینه تاریخی در شرایط کنونی و توسعه آن کار سختی است و باید در راستای آبادانی آن با همت و همدلی تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: استان همدان باید آمایش سرزمینی داشته باشد و اقدامات و تصمیمگیریها براساس این آمایش صورت پذیرد.
معاون مالی و حقوقی مجلس و پشتیبانی وزیر نیرو در ادامه اظهار کرد: ضروری است از ظرفیت رودخانهها در حوزه گردشگری و زیباسازی شهر استفاده شود که در این راستا جداسازی فاضلاب از رودخانهها و بهسازی منظر حاشیه رودخانههای شهری ضروری بوده و باید کمک کرد ورود فاضلاب به رودخانهها قطع شود.
احمد حیدری با تأکید بر اینکه طرح جداسازی فاضلاب از رودخانههای سطح شهر باید بر اساس اولویت آغاز شود، گفت: از آنجایی که شورای شهر نمایندگان مردم در پارلمان محلی بوده و مستقیما با مردم در ارتباط هستند بر این اساس این اولویتبندی توسط شورای شهر باید تعیین شود. وی اضافه کرد: رودخانههای شهر به عنوان شریان حیاتی و گردشگری استفاده میشوند که اکنون به دلیل آلودگی به دغدغه مردم تبدیل شده است و ما مسؤولین وظیفه داریم با همفکری هم اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهیم.
حیدری با اشاره به اینکه با هماهنگی و همکاری بین دستگاههای اجرایی استان و شهر میتوان هم افزایی داشت، اظهار کرد: در همدان شاهد این همکاری و همبستگی بین دستگاههای اجرایی هستیم و تصمیم و عزم مدیران برای حل مشکل جداسازی فاضلاب و رودخانهها بسیار خوشایند است.
آب و برق محور اصلی هر فعالیتی است
وی با اشاره به تحریمها و مشکلات اقتصادی کشور، افزود: وجود نخبگان و متخصصین در کشور باعث افتخار است و باید از این ظرفیت در راستای توسعه کشور استفاده شود.
وی با بیان اینکه اگر امروز به دنبال رشد و توسعه هستیم باید عدالت محور بود، افزود: اگر به دنبال رفع بیکاری، از بین بردن گرانی و ایجاد اشتغال در کشور هستیم باید به دو مقوله مهم آب و برق توجه کنیم چرا که این دو مقوله محور اصلی هر فعالیتی محسوب میشود.
معاون پشتیبانی وزارت نیرو با بیان اینکه سدسازیها از افتخارات کشور است، یادآور شد: جهاد تبیین از تأکیدات مقام معظم رهبری از وظایف همه ما مسولین است چرا که دشمن با شبکههای مجازی و ماهوارهای افتخارات ملت و جوانان ما را به راحتی در اذهان عمومی بد جلوه میدهد هرچند در اقداماتی هم مشکلاتی داریم اما باید با جدیت در راستای حل آنها حرکت کنیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه در کشور ما ۹۰ درصد آب برای بخش کشاورزی و ۶ درصد آب شرب و ۴ درصد نیز در بخش صنعت مصرف میشود، گفت: متأسفانه هنوز در کشور الگوی کشت نداریم.
حیدری ادامه داد: در استان همدان اقدامات خوبی در حوزه آب و فاضلاب صورت گرفته است و شرکت آبفا و آب منطقهای جزو رتبههای برتر کشور است.
معاون مالی و حقوقی مجلس و پشتیبانی وزیر نیرو یادآور شد: با توجه به اینکه عملیات اجرایی آبرسانی از سال ۹۱ تعطیل شده بود اما به لطف خداوند متعال و به همت مسؤولین ادامه عملیات شروع شد و اعتبار خوبی نیز برای آن اختصاص یافته و پروژه هم اکنون با سرعت خوبی در حال پیشرفت است که در سال جاری به بهره برداری میرسد.
احمد حیدری با اشاره به اینکه در سال جاری بودجه وزارت نیرو نسبت به سال گذشته ۶ برابر افزایش داشته است، اظهار کرد: به همین نسبت در مباحث مختلف این حوزه تأثیرات مثبتی خواهد داشت و به ویژه برای استان همدان نیز میتوان اعتبارات را افزایش داد.
حیدری در خصوص اجرای طرح جداسازی فاضلاب از رودخانههای شهر همدان اظهار کرد: باید برنامه زمانبندی برای طرح تدوین شود و از همه ظرفیتها از جمله تبصره ۳ (ماده قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرحهای فاضلاب و بازسازی شبکههای شهری ) و ماده ۵۶ برای تأمین اعتبارات پروژه استفاده شود تا در کمتر از ۳ سال اجرای طرح به اتمام برسد.
وی تأکید کرد آنچه مسلم است این است که همه ما مسؤولین باید در کنار هم با همکاری و انسجام در راستای حل مشکلات مردم حرکت کنیم.
*مسگریان: جداسازی فاضلاب رودخانهها اعتبارات کلانی نیاز دارد
رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه ضمن تشکر از همکاری خوب شرکتهای آبفای استان و آب منطقهای همدان با مدیریت شهری، گفت: امید است با پیگیریهای معاونت وزارت پشتیبانی وزارت نیرو و همت مدیران استان بتوانیم طرح جداسازی فاضلاب از رودخانههای سطح شهر را با موفقیت به سرانجام برسانیم.
محمود مسگریان با اشاره به اینکه جداسازی فاضلاب از رودخانههای سطح شهر نیازمند اعتبارات کلانی است، اظهار کرد: انتظار میرود این طرح با کمک وزارت نیرو با تخصیص اعتبارات مناسب با موفقیت اجرا شود.

*سعید نظری: ضرروت استفاده از الگوی کشت مناسب در تولیدات کشاورزی
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم با بیان اینکه متأسفانه اطلاعرسانی مناسب برای آگاه سازی مردم از اقدامات عمرانی و زیرساختی در بحث آب و فاضلاب همدان کمتر صورت گرفته و مردم اطلاعات کافی از اقدامات انجام شده ندارند، گفت: امروز مشکلات آبی نیروگاه شهید مفتح حل شده است و این نیروگاه علاوه بر استفاده از برج خشک خنک کننده از آب تصفیه شده فاضلاب نیز استفاده میکند و همین موضوع باید برای مردم اطلاع رسانی شود.
سعید نظری اضافه کرد: برخی محصولات کشاورزی نظیر هندوانه، یونجه و سیب زمینی آب فراوان مصرف میکنند و به دلیل شیوههای غلط آبیاری از جمله کشت غرقابی متأسفانه ۹۲درصد از آب موجود در کشور اسراف میشود و این در حالی است که شرایط سخت آبی در کشور وجود دارد و تنها راه عبور از این تنش مصرف بهینه آب است که باید توسط عموم جامعه مورد توجه قرار گیرد و الگوی کشت مناسب در نظر گرفت و با توجه به شرایط آب و هوایی و خشکسالیهای اخیربه سمت تولید محصولات کم آب گام برداشت.
*علیاکبر نظری: جداسازی فاضلاب از رودخانه نیازمند تخصیص بودجه است
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز با اشاره به وضعیت نامطلوب فاضلاب در رودخانههای شهر، اظهار کرد: زحماتی برای جداسازی فاضلاب و رودخانهها کشیده شده اما بخش بیشتری از فاضلاب در رودخانهها باقی مانده که نیاز به جداسازی دارند.
علیاکبر نظری با بیان اینکه نفوذ فاضلاب در رودخانهها خطراتی برای سلامت شهروندان به همراه دارد، گفت: یکی از نمونه رودخانههای پر آب همدان در این خصوص، رودخانه دره مرادبیگ است که از مرکز شهر عبور میکند و نباید اجازه دهیم فاضلاب وارد این رودخانهها شود.
*مهدی حیدری: جداسازی رودخانهها از آلایندهها دغدغه مدیران شهری است
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان در این جلسه با بیان اینکه هدف همه ما تعالی و رشد زندگی مردم همدان و ایران است، اظهار کرد: اعضای دوره ششم شورای شهر همدان به تحقق این مهم همت دارند.
مهدی حیدری با اشاره به اهمیت جداسازی رودخانههای سطح شهر از آلاینده ها، گفت: همدان از قدیم به رودخانههای جاری معروف بوده و یکی از تابآوریهای ما همین رودخانه هاست که آلودگی آنها دغدغه مدیران استان و کشوری بوده است.
حیدری بیان کرد: در یک بازه زمانی اقداماتی برای جداسازی فاضلاب انجام شده اما انتظار میرود در این دوره شورا با توجه به وفاق و همدلی موجود این هدف را در سراسر شهر پیاده سازی کنیم.
وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ مبلغی به عنوان سهم مشارکت شهرداری در بحث جداسازی رودخانهها قرار داده شده است، افزود: این نشان از آن دارد که مدیریت شهری همدان پای کار است و برای تأمین اعتبارات و اجرای طرح نیازمند همکاری و کمک وزارت نیرو هستیم.
*کاوسیامید: همدان شهر اول کشور در پاکسازی رودخانهها شود
رئیس کمیسیون برنامه بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان این که ۹۵ درصد از سطح شهر همدان به شبکه فاضلاب تجهیز است، افزود: بر این اساس اکنون به مرحله رسیدهایم که باید با همت مسؤولین ذیربط به ویژه توجه وزارت نیرو؛ همدان تبدیل به اولین شهری شود که رودخانههای آن عاری از فاضلاب باشد.
اکبر کاوسیامید با بیان اینکه در دورههای چهارم و پنجم شورای اسلامی شهر همدان همکاری خوبی بین شرکت آب و فاضلاب استان و مدیریت شهری وجود داشته است، افزود: علیرغم خدمات گسترده شهرداری، در دوره پنجم شورا نیز موضوع پاکسازی و جداسازی فاضلاب از رودخانههای شهر جزو اولویتهای مدیریت شهری قرار گرفت به گونهای که ۱۰ میلیارد تومان از بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری همدان برای جداسازی فاضلاب لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: انتظار میرود وزارت نیرو نیز اعتباراتی را برای طرح جداسازی فاضلاب از رودخانههای همدان اختصاص دهد تا بتوانیم این پروژه را با همت و همکاری هم به سرانجام برسانیم.
*حاجی بابایی: پاک سازی رودخانهها از مهمترین اولویتهای همدان در تخصیص اعتبارات باشد
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه گفت: یکی از مهمترین اولویتهای شهر همدان تخصیص اعتبار برای پاکسازی و جداسازی فاضلاب از رودخانههای این شهر است.
سعید حاجی بابایی با اشاره به مشکلات ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیههای شهر همدان یادآور شد: با توجه به اینکه در برخی از نقاط در حریم و بستر رودخانهها پروانه ساختمانی صادر شده است، کاش ابعاد مختلف ساخت و ساز در آن برهه از زمان در نظر گرفته میشد.
حاجی بابایی با بیان اینکه در منطقه پایین دست شهر همدان مردم بیشتر با مشکل فاضلاب رودخانه و متعاقب آن مشکلات سلامتی مواجه هستند، اظهار کرد: این موضوع جزء اولین مطالبات مردم مناطق کمتر برخوردار از مسؤولین بوده و هست چرا که وجود فاضلاب در رودخانهها نهتنها زندگی مردم را دچار چالش کرده است بلکه زیست پذیری در این مناطق را کاهش داده است.
وی همچنین به موضوع پارک ۴۸ هکتاری همدان اشاره کرد و افزود: به دلیل عدم وجود زیرساخت فاضلاب در برخی مناطق ۴۸ هکتاری، به ناچار باغات مسئله فاضلاب خود را با حفر چاه حل کردهاند، در طول زمان یحتمل این امر باعث نفوذ آلودگیها به چاههای آب این منطقه شده که باید برای آن چارهای اندیشید.
وی به طرح دیوار کشی رودخانهها نیز اشاره کرد و افزود: باید متولی اصلی دیوارکشی رودخانهها مشخص شود و دستگاه متولی آن مسؤولیت این کار را بپذیرد.
*بادامی نجات: جداسازی فاضلاب از رودخانه مطالبه مردمی است
دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به ارتباط خوب مدیریت شهری و شرکت آبفای استان، اظهار کرد: طی چند سال اخیر این ارتباط و همکاری در راستای رفع مشکلات مردمی در محلات تقویت شده است.
حمید بادامینجات با بیان اینکه بسیاری از مشکلات پوشش انشعابات آب و فاضلاب در مناطق کم برخوردار حل شده است، گفت: این مهم با توجه به نگاه مثبت مدیریت آبفای همدان و همت و تلاش شورا و شهرداری انجام شده است.
عضو شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: در صورت اقدام برای جداسازی فاضلاب از رودخانه بسیاری از مشکلات مناطق کم برخوردار هم حل میشود چرا که حجم بالایی از مطالبات و درخواستهای مردمی برای تحقق این امر است و تحقق این مهم قطعا رضایتمندی بالایی ایجاد خواهد کرد.
بادامینجات با بیان اینکه بسیاری از شهرهای استان همدان و استانهای همجوار چند سالی است که نتوانستهاند از تبصره ۳ به خوبی استفاده کنند، افزود: البته در شهر همدان در عمل به تبصره ۳ به دلیل همکاریهای بالایی که وجود دارد و اقدامات خوبی شده است که در این زمینه همدان میتواند جزو شهرهای نمونه کشور باشد.
* صفری افلاکی: ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین در تولید و مصرف انرژی و حل معضل فاضلاب در شهر
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و ورزشی نیز در این جلسه تفکیک مسیر رودخانهها از فاضلاب شهری را ضروری دانست و یادآور شد: اعتبارات کلانی صرف تأمین آب شرب شهرها با انتقال آب از دیگر شهرها به آن میشود در حالی که بخش زیادی از آب رودخانههای همدان در فصول پر آب، در شبکهی فاضلاب سرریز شده و هدر میرود! آیا بهتر نیست بخشی از این هزینهی کلان صرف جداسازی مسیر فاضلاب از رودخانهها و نهایتا ایجاد مخازن ذخیرهی آب گردد که خود نقش بسزایی در تأمین آب مصرفی شهر دارد!؟
حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی در ادامه اظهار کرد: امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از کشورها به سوی تولید و بهرهگیری از انرژیهای پاک و دوستدار محیط زیست با استفاده از تکنولوژیهای نوین گرایش پیدا کرده اند، با اینکه در داخل کشور نیز پیشرفتهای خوبی در تولید این تکنولوژیها رخ داده است اما متأسفانه عزمی جدی در مسؤولین برای بهرهگیری از آنها در شهرها مشاهده نمیشود!
وی اشاره کرد: معضل شبکهی فاضلاب شهری و مصرف انرژی نیز با این تکنولوژیها به سادگی قابل حل است که این امر نیازمند عزم جدی مسؤولین در راستای تحقق آن است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و ورزشی شورای شهر همدان در ادامه افزود: میتوان در ساخت شهرکهای جدید و دیگر ساخت و سازهای شهری از این تکنولوژیها بهره برد که هزینهها را به حداقل میرساند.
*روحی: جداسازی فاضلاب از رودخانهها ضروری است
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری همدان در ادامه این جلسه با بیان اینکه همدان ۶۳ کیلومتر رودخانه دارد، اظهار کرد: این ۶۳ کیلومتر در قالب رودخانه بوده که ۳۰ کیلومتر آن سر پوشیده است.
بیتا روحی به ۲۰ کیلومتر گذر فاقد سیلاب و ۴۴۰ ملک در معرض خطر اشاره کرد و گفت: جداسازی فاضلاب ضروری است تا رودخانهها سرپوشیده نشود.
دبیر ستاد مدیریت بحران شهردار همدان بیان کرد: با توجه به اینکه رودخانههای جاری شده از بالا دست به سمت پایین دست در حرکت هستند بر این اساس در مسیر خود وارد فاضلاب شده و رودخانهها در پایین دست آلودگی بالایی دارند که حجم آب خروجی بیانگر میزان بالای ورود فاضلاب به رودخانهها است
روحی به مطالعاتی برای بررسی و شناسایی رودخانههای سرپوشیده شهر و بررسی وضعیت آنها و خطرات عبور تاسیسات شرکتهای خدمات رسان در زمان سیلاب اشاره کرد و افزود: زمان جداسازی رودخانهها از فاضلاب میتوان علاوه بر جداکردن این تاسیسات، از منظره زیبا و طبیعی رودخانهها در حوزه گردشگری بهره گرفت.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید