ضرورت تهیه نقشه باغ‌های شهر با همکاری دستگاه‌های مرتبط

ضرورت تهیه نقشه باغ‌های شهر با همکاری دستگاه‌های مرتبط

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان تهیه نقشه باغ‌های شهر با همکاری دستگاه‌های مرتبط در راستای حفظ این باغ‌ها و فضای سبز را ضروری دانست.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، نرگس نوراله‌زاده در جلسه فوق العاده کمیسیون شهرسازی معماری شورا، که با حضور مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی، مدیرکل سازمان نقشه برداری غرب کشور، کارشناس معاونت معماری شهرسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و مسؤول اداره پیشگیری و نظارت شهرداری برگزار شد، افزود: همدان از دیرباز دارای باغ‌های متعدد بوده و به عنوان باغ‌شهر لقب داشته اما طی سالیان گذشته متأسفانه دستخوش تغییرات و بعضاً کاهش فضای سبز در این نقاط شده است.
نوراله زاده با اشاره به اهمیت حفظ باغ‌ها و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در این نقاط، اظهار کرد: این جلسه در جهت حفظ و نگهداری و ثبت اطلاعات موجود باغ‌ها، امکان ایجاد بستر برنامه‌ریزی برای آن و استفاده از فناوری روز در راستای تسریع در پاسخ‌گویی به شهروندان، ایجاد شفافیت در بستر موجود، تشکیل شد.
وی با اشاره به لزوم تهیه نقشه باغ‌ها به عنوان پایه اطلاعات جی آی اس شهر همدان، اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد برای نقشه باغ‌های شهر همدان سازمان فناوری شهرداری ابتدا مساحت باغ‌های مورد نیاز برای تهیه عکس و نقشه جی آی اس را مشخص و با همکاری جهاد کشاورزی و اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهرداری اولویت بندی کند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر همدان اضافه کرد: مقرر شد در راستای تهیه عکس، نقشه باغ‌ها و در نظر گرفتن توافقنامه جهت این امر، نامه‌ای از سوی شورا و سازمان نقشه برداری به ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان منعکس و پیگیری شود.
نوراله‌زاده با اشاره به تهیه پهپاد برای اقدامات شهرداری در شهر، اظهار کرد: اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهرداری پرواز پهپادها را با سازمان نقشه برداری از نظر زمان پرواز و نحوه انجام آن هماهنگ کند که امکان لینک اطلاعات در نقشه سال ۹۵ که قرار است زمینه کار قرار گیرد و نقشه‌ها و اقدامات بعدی منطبق با استانداردهای نقشه برداری باشد، صورت پذیرد‌.
نوراله‌زاده اضافه کرد: ضروری است با هماهنگی معاونت امور عمرانی استانداری تمامی شرکت‌های خدماتی و جهاد کشاورزی، شهرداری و… که نیازمند بهره‌برداری از این نقشه هستند در جلسه حضور یافته و همکاری لازم در راستای اجرای این کار فراهم شود.
نرگس نوراله زاده با بیان اینکه برای حفظ باغ‌ها باید محدوده باغ‌های حریم شهر مشخص شود و این امر با همکاری ارگان‌های مرتبط محقق می‌شود، یادآور شد: برای هماهنگی اجرایی نحوه ورود و اجرای نقشه برداری زمینی از باغ‌های افرادی‌ که استنکاف می‌کنند جلسه‌ای با دادستان هماهنگ شود.
وی تهیه نقشه باغ‌ها را خدمتی بزرگ در حوزه حفظ باغ‌ها برشمرد و گفت: در صورت وجود این نقشه تمامی موارد شفاف بوده و بهتر می‌توان در حفظ این باغ‌ها و فضای سبز عمل کرده و از ساخت و سازهای غیر مجاز نیز جلوگیری به عمل آورد.

گردان: حفظ باغ‌ها و فضای سبز مطالبه ملی است

رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه با بیان اینکه حفظ باغ‌ها به عنوان ریه‌های تنفسی هر شهری محسوب می‌شود، گفت: لازم است تمامی سازمان‌های مرتبط در این زمینه وارد شده و در راستای حفظ این سرمایه‌های ارزشمند مدیریت شهری را کمک کنند.
کامران گردان با اشاره به تخریب باغ‌ها و از بین رفتن بسیاری از باغ‌های شهر، اظهار کرد: حفظ باغ‌ها و فضای سبز مطالبه ملی است و باید با تعامل دستگاه‌های مرتبط باغ‌های باقیمانده را حفظ کرد.
گردان برگزاری جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری در خصوص تهیه نقشه باغ‌های شهر را راهگشا دانست و افزود: با توجه به اینکه حفظ باغ‌ها یک اقدام ملی است، مدیریت ارشد استان نیز می‌تواند در این زمینه وارد شود تا بتوانیم با همکاری و تعامل هم از تغییرات بیشتر باغ‌ها جلوگیری به عمل آوریم.
وی همچنین اظهار کرد: ورود قوه قضاییه در جلوگیری از تخریب باغ‌ها و ساخت و سازهای غیر مجاز را باید به فال نیک گرفت و یکی از توصیه‌های این قوه تهیه نقشه حدنگاری برای اراضی دولتی و غیردولتی است.

سلماسی: درختان باغ‌ها شناسنامه‌دار شوند

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه اظهار کرد: متأسفانه در چند سال اخیر تغییراتی در باغ‌های شهر صورت گرفته که اطلاعات دقیقی در این خصوص نداریم.
رضوان سلماسی، شناسنامه‌دار کردن درختان باغ‌ها را حائز اهمیت دانست و یادآور شد: با تهیه نقشه باغ‌ها و شناسنامه‌دار کردن درختان می‌توانیم آمار دقیقی از تغییرات باغ‌ها داشته باشیم.

*کاوسی: با همکاری دستگاه‌های مرتبط باغ‌های شهر را نجات دهیم

رئیس کمیسیون برنامه بودجه و مالی شورای شهر همدان هم با تأکید بر اینکه قوه قضاییه نیز در امر برخورد و جلوگیری از ساخت و ساز در باغ‌های شهر باید به ‌کمک مدیریت شهری بیاید، گفت: لازم است با همکاری و تعاون بتوانیم باغ‌های شهر را نجات دهیم.
اکبر کاوسی امید به ساخت و سازهای غیر مجاز در باغ‌های شهر اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه اخیرا شاهد هستیم که از شهرهای دیگر وارد شده با خریداری باغ‌های همدان با قیمت ارزان پس از تغییرات، این باغ‌ها را با گران‌ترین قیمت به فروش می‌رسانند.

گلشن: گشت‌های اختصاصی برای باغ‌های شهر راه‌اندازی شده است

مدیر اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری همدان هم در این جلسه با بیان اینکه در مدت ۷ ماه گذشته گشت‌های اختصاصی برای باغ‌ها راه‌اندازی شده است، گفت: در این راستا علاوه بر کنترل و نظارت بر ساخت و سازها در باغ‌ها، امنیت اجتماعی نیز ایجاد شده که این باعث رضایتمندی شهروندان نیز شده است.
محمد علی گلشن نداشتن نقشه کامل و جامع و بانک اطلاعاتی از باغ‌ها را از جمله مشکلات این سازمان برشمرد و یادآور شد: در صورتی که مشکل املاک عادی باغ‌ها حل نشود مشکلات دیگر را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه داشتن سند عادی؛ مشکل عرصه و عیان، تفکیک غیر رسمی وراث باغ‌ها، مساحت زیر حد نصاب و… باعث شده برای بیشتر باغ‌های همدان مجوز تعلق نگیرد و با توجه به شیوع ویروس کرونا تقاضای مردم برای ساخت و ساز در باغ‌ها زیاد شده است، افزود: بر این اساس حجم عملیات و درگیری‌های مأموران این سازمان، صدور اخطاریه و ضبط لوازم در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز افزایش یافته است.
وی از انجام ممیزی باغ‌های شهر توسط اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری خبر داد و گفت: با تهیه نقشه باغ‌های همدان بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد که امید است سند توسعه باغ‌ها و پیش‌نویس آن به زودی آماده شود و باغداران همدان برای دریافت حداقل مجوزها و ساخت و سازهای مجاز اقدام کنند.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *