متولیان حفظ سرمایه طبیعی ، نسبت به تخریب کوهستان الوند پاسخگو باشند

متولیان حفظ سرمایه طبیعی ، نسبت به تخریب کوهستان الوند پاسخگو باشند

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با انتقاد از تعریض بخشی از مسیر کوهنوردی از گنجنامه به دشت میشان، گفت: متولیان حفظ سرمایه طبیعی همدان، نسبت به تخریب و تغییر طبیعت کوهستان الوند پاسخگو باشند.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، رضوان سلماسی در سخنان پیش از دستور جلسه صحن شورا با اشاره به اینکه تعریض جاده کوهنوردان تهدیدی برای طبیعت الوند است، افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن بوده و به شهر اطلسی‌ها معروف است، شهری که بواسطه دامنه کوه الوند و طبیعت بکری که دارد یکی از شهرهای مطرح ایران حتی جهان است که از این ظرفیت باید برای جذب گردشگر و توریسم استفاده کرد.
سلماسی با انتقاد از تخرب‌های غیرکارشناسانه در مسیر گنجنامه و کوه الوند اظهارکرد: همدانی که به دلیل داشتن طبیعت بکر و زیبا و اینکه به نام گنجنامه شناخته می شود، متاسفانه این طبیعت زیبا بارها و بارها به بهانه های مختلف مورد تخریب و اجرای طرح های غیرکارشناسانه و غیر ضروری قرار گرفته است.
وی در خصوص دخالت در کوه الوند و تعریضی که در مسیر کوهنوردی رخ داده است، اظهار کرد: پیرو مشاهده حضور ماشین آلات عمرانی در مسیر کوهنوردی گنجنامه به سمت میدان میشان، موسوم به جاده زیگزاگ در بین کوهنوردان در فضای مجازی، بازدیدی که امروز از مسیر مذکور صورت پذیرفت که در حین بازدید، مدیریت تله کابین گنجنامه به صورت داوطلب در بازدید حضور پیدا کرد و به توضیح درمورد تغییرات اعمال شده در منطقه پرداخت.
سلماسی با بیان یانکه در این بازدید با توجه به شواهد موجود چند نکته قابل تأمل و بررسی وجود داشت، افزود: تسطیح و آماده سازی مسیر کوهنوردی گنجنامه به سمت میدان میشان که ظاهراً تا نزدیکی دشت میشان اتفاق افتاده است، بر مبنای اظهار مدیر تله‌کابین گنجنامه تسطیح انجام شده پیرو درخواست هلال احمر برای تسهیل در امدادرسانی منطقه صورت پذیرفته است.
وی اضافه کرد: کوهنوردان و طبیعت گردان در این مسیر از قدیم الایام همانند امروز تردد می‌کردند که در صعود های متعدد کوهنوردان آسیب دیده هم داشته‌ایم که با روش های تخصصی و معمول امداد کوهستان از این منطقه انتقال پیدا کرده‌اند. از سوی دیگر در حال حاضر در مسیر موجود امکان تردد‌های اضطراری میسر است، بنابراین دیگر نیازی به این سطح از مداخلات و تسطیح با چنین عرضی ضروری نیست.
به گفته سلماسی داشتن یک اتاق کوچک برای استقرار هلال احمر در دشت میشان کفایت می‌کند در حالی‌که مساحت ساختمان کنونی احداث شده در این منطقه قابل توجه است و بخشی از این ساختمان کاربری اقامتی دارد که مغایر با نیاز اعلام شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به وجود مسیرهای متعدد کوهنوردی در کوهستان الوند اگر قرار باشد برای امدادرسانی پایگاه ثابت برای استقرار هلال احمر ایجاد شود در کوتاه مدت با تعداد زیادی از این پایگاه ها در کوهستان روبرو خواهیم بود، یادآور شد: از سوی دیگر مطابق با استانداردها و تجارب ملی و بین المللی، در صورت بروز آسیب جدی می توان از بالگرد برای انتقال مصدومان استفاده کرد.
سلماسی اظهار کرد: در تمامی دنیا دستکاری کوهستان و احداث سازه انسانی را در مناطق گردشگری دنیا به حداقل رسانده‌اند، در صورتی که با این قبیل اقدامات و سطح وسیع مداخلات صورت گرفته در طبیعت شاهد نابودی بزرگترین پتانسیل طبیعی همدان جهت جذب گردشگر خواهیم بود.
وی اظهار کرد: تخلیه حجم قابل توجهی از مصالح در مسیر، این سوال را در ذهن هر بیننده ایجاد می کند که این حجم از مصالح برای چه منظور در این محل تخلیه شده و چه رویدادی را رقم خواهد زد؟ آیا قرار است این مسیر پس از تسطیح آسفالت شود؟ در این صورت لازم به ذکر است مسیر مذکور مسیر کوهپیمایی با ضوابط و تعاریف خاص خود است .
وی به طراحی و اجرا آبرو در مسیر جاده زیگزاگ برای کنترل و هدایت آب های جاری در این مسیر اشاره کرد و افزود: کوهستان الوند به شدت فرسایشی است که عدم دقت در مواجهه و ورود به این منطقه باعث تخریب های گسترده و آسیب جدی به طبیعت کوهستان الوند خواهد زد.
سلماسی با بیان اینکه جدا از مسیر تردد کوهنوردان دو جاده فرعی به طول ۵۰۰ الی ۶۰۰ متر توسط لودر تسطیح و آماده سازی شده و با توجه به شواهد امر این دو مسیر به صورت جاده اختصاصی در حال تعریف است، گفت:. دو بحث تسطیح مسیر و درختکاری صورت گرفته با سیستم آبیاری قطره‌ای حاکی از آن است که این اقدام در بازه زمانی کوتاهی در اخیراً صورت گرفته است و اکوسیستم کوهستان الوند باتوجه به شرایط اقلیمی همدان با اکوسیستم دشت و سایر بخش ها متفاوت است و این درختکاری تا نزدیکی دشت میشان در حال ایجاد است.
وی ادامه داد: اینگونه به نظر میرسد این اقدام در راستای بحث مطروحه در صحن شورا با موضوع ایجاد جاده سلامت صورت پذیرفته است و ئدر حال حاضر مسیر موجود دارای زیرساختهای جاده سلامت بوده و به نظر نمی رسد نیاز به تغییرات دیگری در مسیر وجود داشته باشد.

احداث پارکینگ روبروی اردوگاه شهید قاسمی تهدیدی برای منطقه است

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به گفته مدیرعامل دهکده توریستی تفریحی گنجنامه در خصوص ایجاد پارکینگی با ظرفیت هزار دستگاه روبروی موقعیت اردوگاه شهید قاسمی، افزود: قطعا برای ایجاد پارکینگ با این ظرفیت بالا مساحت زیادی از طبیعت بکر و و دست نخورده گنجنامه تحت الشعاع قرار می‌گیرد که این راهکار به جای برنامه ریزی در راستای حل مشکلات ترافیکی منطقه به صورت منطقی و اصولی، طبیعت شهر را دچار تهدید و آسیب خواهد کرد.
رضوان سلماسی با تاکیدبر اینکه باید برای جلوگیری از این آسیب ها که طبیعت شهر را به طور جدی تهدید می کند، اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان نمایندگان مردم ورود پیدا کنن، گفت: درخواست کننده مجوز، نحوه و مراحل صدور مجوز اقدامات صورت گرفته، چرایی و چگونگی روند ایجاد این سطح از تغییرات باید بررسی شود ونیز ضروری‌است مسئولین و متولیان این امر، جهت تشریح اقدامات صورت گرفته، تصحیح و یا حذف طرح های غیرضروری در منطقه باید ورود پیدا کرده و تصمیم گیری کنند.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *