تبادلات سرمایهگذاری و گردشگری دو کهن شهر همدان و کاشان
به همت کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای اسلامی شهرهمدان در راستای تبادل تجربیات احیای بافتهای تاریخی و نوسازی در شهر کاشان،بازدیدی از این کهن شهر صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامیی شهر همدان، در این بازدید رییس و اعضای کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای اسلامی شهرهمدان به همراه معاونین خدمات شهری و شهرسازی و معماری شهرداری، سرپرست شهرداری بافت و تعدادی از کارشناسان کمیته گردشگری شورای شهر همدان همدان حضور داشتند و در دیداری با رییس و اعضای شورای شهر کاشان به تبادل تجربیات دو شهر در حوزه های سرمایهگذاری و گردشگری، عمرانی، درآمدی و امور مدیریت شهری پرداختند.
همچنین از پروژههای در دست اجرای شهر کاشان از جمله پروژه تقاطع غیرهمسطح ( پل زیرگذر سه کیلومتری) ، تالار شهر، نمایشگاه عفاف و حجاب و … کاشان بازدید به عمل آمد.
بادامینجات: گردشگری عمده، وظیفه سند آمایش شهر همدان
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای اسلامی شهر همدان در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی شورای شهر کاشان، گفت: عملکرد مسولین شهر کاشان بویژه مدیریت شهری در احیای بافتهای تاریخی و گردشگری قابل تقدیر است و می تواند الگویی برای دیگر شهرها باشد.
حمید بادامینجات با اشاره به اینکه در شهرداری همدان حدود ۲۵ درصد درآمدها پایدار است، اضافه کرد: متاسفانه همدان از شهرهایی است که کمترین ارزش افزوده را دارد که حدود ۵ درصد درآمد شهرداری را شامل میشود.
وی یادآور شد: با توجه به پیشینهی شهر همدان «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» عمده وظایفی که در سند آمایش برای این شهر تعریف شده بحث گردشگری است.
بادامینجات با اشاره به اینکه سیاستهای کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان بهرهبرداری و استفاده درست از داشتههای گردشگری این کهن شهراست، اظهار داشت: در این راستا اقداماتی برای رونق صنعت گردشگری صورت گرفته که در حال حاضر پیگیر پرونده ثبت جهانی مسیر گردشگری همدان با عنوان “منظر شهری، تاریخی هگمتانه تا همدان” هستیم و کارهای مقدماتی آن انجام شده و در مرحلهی طی فرایند ثبت جهانی است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان ادامه داد: این مسیر گردشگری به طول ۳ کیلومتر بلندترین مسیر ثبت جهانی خواهد بود که که انتظار میرود با همت مسئولین به ثبت جهانی برسد.
حمید بادامینجات به ظرفیتهای همدان به پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» اشاره کرد و گفت: مسیر گردشگری تعریف شده در گذشته شاهرگ پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بوده که در این مسیر آثار حدود ۳ هزار سال پیش تا دوره معاصر وجود دارد و ما میتوانیم از تجربیات شهر تاریخی کاشان در زمینه احیای بافتهای واجد ارزش این مسیر استفاده کنیم.
وی همچنین در خصوص ایجاد پیادهراههای همدان، اظهار داشت: این پیادهراهها قابل ارزیابی با پیادهراهها جهان است که میتواند الگویی برای دیگر شهرهای ایران باشد.
رییس شورای شهر کاشان: همدان شهر افتخارات است
رئیس شورای اسلامی شهر کاشان ضمن خیر مقدم به اعضای شورای شهر همدان گفت: بازدید از شهرها برای تبادل تجربیات بسیار مفید و اثربخش است و باید این روند بین ادارات بویژه شهرداریها و شوراهای شهرها ادامه داشته باشد.
علی هاشمی طاهری با بیان اینکه همدان شهر افتخارات است، افزود: همدان شهر مفاخر و دانشمندان و چهرههایی تاریخی است که در جهان مطرح هستند.
هاشمیطاهری با اشاره به پیشینه تاریخی و قدمت کهن شهر کاشان، اظهار داشت: کاشان هزاران سال است که محل زندگی انسانها و اقوام گوناگون بوده و تمدنی کهن را در خود جای داده است و قدمت تاریخی کاشان مربوط است به یکی از کهنترین مراکز استقرار بشر درفلات مرکزی ایران موسوم به سیلک مردمان نزدیک به حدود ۸ هزار سال پیش که تمدنی را بنیان نهادند که آبادانی کنونی منطقه کاشان میتواند دنباله همان تمدن باشد.
وی اظهار داشت: موفقیت امروز کاشان در حفظ و احیای بافت های تاریخی مرهون زحمات تمامی مسئولین مرتبط است که در این زمینه نقش و عملکرد مسئولین گذشته را نباید فراموش و سیاهنمایی کرد.
کاشان پایتخت خانه ایرانی است
هاشمیطاهری به احیای بناهای تاریخی کاشان اشاره کرد و افزود: کاشان پایتخت خانه ایرانی است و دبیرخانهی آن نیز در همین کهن شهر است.
وی با اشاره به اینکه کاشان شهر صنعتی و دانشگاهی است، یادآور شد: در منطقه کاشان، آران و بیدگل حدود هزار کارخانه فرش ماشینی فعال است که کاشان را به قطب فرش ماشینی کشور تبدیل کرده است.
رئیس شورای شهر کاشان با اشاره به درآمدهای پایدار شهرداری این شهر؛ یادآور شد: بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری حدود ۱۲۷۷ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
علیاکبر نظری: همدان شهری که در تاریخ میدرخشد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این دیدار با بیان اینکه همدان از شهرهایی است که در تاریخ میدرخشد، افزود: شهر همدان دارای تاریخ و پیشینهای کهن است در این کهن شهر و دیگر شهرهای این استان همدان بقایای آثار باستانی و تاریخی فراوانی مثل کتیبهها، برجها، کاروانسراهای و
بناهای واجد ارزشی وجود دارد که یادآور دوران عظمت و شکوه ایران باستان است.
علیاکبر نظری با بیان اینکه یکی از شاخصههای بلند کهن شهرهمدان، آرامگاه فیسلوف و حکیم هزارهها؛ بوعلی سینا است که آوازه و دانش آن در جهان زبانزد بوده، اضافه کرد: همدان از شهرهایی است که هزاران بار در تاریخ مورد تاخت و تاز قرار گرفته و امروز با توجه به پتانسیلی که دارد میتواند یکی از شهرهای هدفمند کشور در مباحث علمی باشد .
نظری ادامه داد: در حال حاضر، استان همدان به علت داشتن مراکز تاریخی و دیدنی به عنوان پنجمین شهر فرهنگی و توریستی ایران؛ معرفی شده است و از نظر علمی نیز با وجود مراکز دانشگاهی و علمی به عنوان یکی از قطبهای دانشگاهی کشور مشهور است.
رییس شورای اسلامی شهر ستان همدان با بیان اینکه یکی از اقدامات خوب همدان طرح توانمندسازی شهر از دستاوردهای سفر مقام معظم رهبری به این شهر بوده است، اظهار داشت: با اجرای موفق این طرح ، توانمندسازی به عنوان الگو در کل کشور تسریع یافت.
علیاکبر نظری در ادامه سیاستزدگی را یکی از آفتهای شوراها برشمرد و گفت: شوراها باید خدماتی باشند و خدمت رسانی به جامعه را الگوی کار خود قرار دهند.
وی در پایان سخنانش تبادل نظر و تجربیات شهرها در حوزه های مختلف بویژه بخش گردشگری و فرهنگی را بسیار ضروری دانست.
حیدری: تکمیل ابر پروژه زیرگذر ۳ کیلومتری کاشان در سه سال!
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه گفت: اشتراکات زیادی بین دو کهن شهر کاشان و همدان وجود دارد که انتظار میرود بتوانیم در قالبهایی که سودمندتر است همافزایی را توسعه داده و به تعامل بپردازیم.
مهدی حیدری پیشنهاد خواهرخواندگی شهر کاشان و همدان را داد و افزود: کاشان شهر دارالایمان است طبق فرمایش مقام معظم رهبری همدان هم دارالمومنین و دار الجهاد است که با وجود هیئتهای مذهبی در این دو کهن شهر و آثار تاریخی و قدمت این شهرها میتواند در خواهرخواندگی آنها موثر باشد .
حیدری با اشاره به طرح فردخت کاشان در زمینه عفاف و حجاب، یادآور شد: این طرح ارزشمندی بود که میتواند الگویی برای همدان باشد .
وی ادامه داد: همان گونه که شهر همدان به لحاظ تنظیف و خدمات شهری از شهرهای مطرح کشور محسوب میشود در حوزهی حمل و نقل نیز باید زبانزد باشد که در این زمینه اقداماتی از جمله طرح سامانهی جامع عملیات آسفالت را مصوب کردیم که تمامی عملیاتهای آسفالت از ابتدا تا انتها ثبت و شفاف در سامانه در امور در دید عموم مردم قرار خواهد گرفت .
حیدری ادامه داد: موضوع خودکفایی شهرداری در حوزههای عمرانی از اهداف ماست و سازمان عمران نقش بسزایی در تامین آسفالت شهرداری دارد حمل و نقل سبک در بافت واجد ارزش را پیگیری میکنیم.
سعید نظری: گردشگری سلامت از برنامههای شورای شهر است
رئیس مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان هم با اشاره به راهاندازی بیمارستان هزار تختخوابی شهر همدان گفت: گردشگری سلامت از برنامههای شورای شهر است که علاوه بر سلامت شهروندان؛ جذب گردشگر و سودآوری زیادی برای شهر به دنبال دارد.
سعید نظری همچنین به معضل زبالههای عفونی در شهر همدان اشاره کرد و یادآور شد: با هماهنگی دستگاههای مرتبط این مشکل نیز حل و کامل برچیده شد .
به گفته نظری حضور تخصصهای مختلف در شوراها بسیار تاثیرگذار است و میتواند در تصمیمگیری و اتخاذ تدابیر موثر باشد.
هوشمندینژاد: توجه جدیتر به ساختار مدیریتی در بافتهای تاریخی
در ادامه این جلسه مدیرعامل شرکت عمران و احیای بافت فرسوده کاشان به بیان اقدامات انجام شده در این شهر برای احیای بافتهای تاریخی پرداخت و گفت: در ساختار بافت تاریخی در شهرهایی که واجد ارزش هستند ساختار مدیریتی باید جدیتر دیده شود.
مهدی هوشمندینژاد با بیان اینکه سالانه احیای بافتهای قدیمی در کاشان در دستور کار است، افزود: در شهر کاشان ستاد بازآفرینی منطقهی تاریخی را منطقه یک شهرداری بر عهده دارد که ایجاد منطقهی تاریخی فرهنگی با محوریت بافت تاریخی کاشان از اهداف این منطقه است که اعتبارات خوبی برای این منطقه اختصاص داده شده است.
هوشمندینژاد از تشکیل دفتر پایگاه پژوهشی بازار کاشان خبر داد و اضافه کرد: در امر موفقیت احیا و حفظ بناها و اماکن تاریخی تنظیم بستهی پیشنهادی برای حمایت از بافت تاریخی در راستای حمایت از سرمایه گذار باید صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: در کاشان در ساخت الگوی مسکن جدید در بافت تاریخی طبق ضوابط باید با توجه به سبک تاریخی ساخته شود و در این زمینه هم برای تشویق مالکین این بافتها۱۰۰ درصد تخفیف پروانه داده میشود.
هوشمندینژاد تاکید کرد: در راستای حفظ بافتهای قدیمی شهر باید فرهنگ سازی صورت پذیرد تا خود مالکین اقدام به احیا و بازنده سازی کنند این اعتقاد نیز باید در مدیران شهری و خود مردم ایجاد شود.
وی همچنین با اشاره به گردشگر پذیری شهر همدان اظهار داشت: لازم است اجرای طرحهای گردشگری شهر تاریخی همدان، به گونهای باشد که علاوه بر جذب مسافر و گردشگر، ماندگاری آن را هم افزایش دهد.
فتحیان نسب: تحقق شهر هوشمند از برنامههای مدیریت شهری همدان است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان نیز در این جلسه با اشاره به اجرای ابر پروژهی زیر گذر کاشان، اظهار داشت: دقت در جزئیات و کیفیت سازی این پروژه از نکات ارزشمندی است که قابل توجه است.
امیر فتحیان نسب با اشاره به پیشینهی تاریخی همدان و ظرفیتهای این شهر در حوزههای مختلف گردشگری یادآور شد: همدان علاوه بر بعد تاریخی فرهنگی و مذهبی به باغ شهر نیز معروف است و جزو شهرهایی است که هنوز ماشین محور نشده است و ما به دنبال این هستیم که شهر پاکیزه در حمل و نقل عمومی و انسان محور داشته باشیم.
فتحیان نسب همچنین اضافه کرد: در طرحهای جامع تعریض معابر را نداریم رسیدن به شهر هوشمند از برنامههای شورای شهر و شهرداری همدان است.
وی اظهار داشت: نخستین سایت موزهی کشور در میدان مرکزی همدان احداث شده که با اشیا یافت شده بدون دستکاری در معرض دید عموم به صورت رایگان قرار گرفته است.
گفتنی است؛ در ادامه این نشست چند ساعته دیگر اعضای شورای اسلامی شهر کاشان هم به بیان نظرات خود در حوزه تعامل و استفاده از تجربیات دو کهن شهر کاشان و همدان پرداختند و در این دیدار علاوه بر ارائه گزارش اقدامات انجام شده از سوی دو طرف، تبادل تجربیات نیز درخصوص فعالیتهای سرمایه گذاری و گردشگری هم انجام شد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید