بهره گیری همدان از تجربه شهرسازی نوین در شهر اندیشه

بهره گیری همدان از تجربه شهرسازی نوین در شهر اندیشه

اعضای کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان به همراه مدیرکل دفتر فنی استانداری و دیگر مسؤولان و نماینگان دستگاه‌های اجرایی استان در سفری یک روزه از شهر جدید اندیشه در راستای بهره گیری از تجربیات شهرهای جدید موفق بازدید به عمل آوردند.


در ابتدای این بازدید نسشت صمیمی با مهدی مسلم خانی مدیرعامل شرکت عمران شهر اندیشه برگزار شد.

نوراله زاده: ضرورت استفاده از تجربه شهرسازی نوین شهر اندیشه در همدان

در ادامه رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان در این جلسه با اشاره به طرح جامع همدان اظهار کرد: ما در این طرح سعی داشتیم تجربیات را افزایش داده و تصمیمات پخته‌ای را برای همدان اخذ کنیم.
نرگس نوراله زاده با بیان اینکه هدف از بازدید از شهر اندیشه کسب تجربیات این شهر موفق است، گفت: یکی از مشکلاتی که در طرح جامع شهر همدان داریم وجود فضایی برای توسعه شهر است؛ اراضی‌ای که در طرح جامع برای توسعه در نظر گرفته شده در مناطق شمال شهر واقع شده است که در اجرای تفکیک و گسترش شهر با توجه به عادی و فاقد سند ثبتی بودن غالب این اراضی، متأسفانه مشکلاتی پیش روی مدیریت شهری قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود این اراضی مورد اقبال عمومی جهت انتخاب محل سکونت قرار نگیرد و از سویی در طرح‌های جامع در کشور موفقیت این طرح‌ها حتی ۱۵ درصد هم نبوده و یکی از مشکلات آن عدم توجه به مسائل اجرایی و قانونی مترتب به این طرح‌هاست.
نوراله‌زاده با اشاره به اینکه در شهرسازی اسلامی در گذشته با توجه به سبک زندگی آن دوران و وجود حیاط در خانه‌ها تمامی مایحتاج روزمره و گاه هفتگی در مراکز محلات شکل می‌گرفت و مردم در تأمین مایحتاج خود آرامش داشته و از این امور استفاده می‌کردند، اضافه کرد: اما امروزه با تغییر سبک زندگی، آپارتمان نشینی، کمبود فضاهای باز شهری و فضاهای سبز و پارک‌ها در محلات، متأسفانه در تأمین سرانه‌ها جهت مایحتاج زندگی در سطح محلات بعضاً برنامه‌ریزی درستی نشده و مردم دچار مشکلاتی هستند و تنها سطح و سرانه خدمات بر روی کاغذ پیش‌بینی شده اما در شهر اجرا نشده است.
وی یادآور شد: در هیچ کدام از شهرها نتوانستیم بالای ۵۰ درصد این سطح و سرانه شهری را به تحقق برسانیم و سؤال اینجاست که آیا در شهرهای جدید هم با مشکلات رشد مواجه خواهیم بود یا برای حل آن‌ها راهکارهایی را می‌توانیم پیش‌بینی کنیم.

عسگریان: شهر جدید حورا ظرفیتی برای اسکان مهاجران به همدان است

رئیس کمیسیون نظارت بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان هم به مصوبه احداث شهر جدید حورا اشاره کرد و گفت: در خصوص جانمایی شهر حورا انتقادهایی وارد بود اما آنچه حائز اهمیت است این است که به عنوان شهر جدید احداث می‌شود و در مجموعه شهری همدان که طرح بالادستی است اثرگذار خواهد بود.
سید مسعود عسگریان اضافه کرد: با احداث شهر جدید حورا اگر بتوانیم بخشی از مشکل شهر و ساکنان استان را حل کنیم حداقل از حاشیه نشینی و الحاق روستاهای همجوار به شهر همدان شاید بتوان جلوگیری کرد.
وی با اعلام اینکه در خصوص محل دفن زباله و نحوه دفن و بازیافت زباله باید از روش‌ها و الگوهای جدید استفاده و بهره‌برداری کرد، افزود: با احداث شهر حورا، شهری جدید به شهرهای استان اضافه می‌شود و در این زمینه عزمی راسخ وجود دارد.
وی ادامه داد: نتیجه تلاش مشاور و وزارت راه و شهرسازی باید این باشد تا افرادی که توانایی مالی سکونت در شهر همدان را ندارند به عنوان ظرفیت جدید، شهر جدید حورا را برای سکونت انتخاب کنند.

کاوسی امید: ضرورت رعایت اصول ایرانی اسلامی در شهرسازی

رئیس کمیسیون برنامه بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان نیز سفر به شهر اندیشه را سفری با اهمیت دانست و افزود: با توجه به فعالیت کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان در این حوزه، اعضای کمیسیون، مدیران حوزه‌های مختلف و نمایندگان ادارات خدمات رسان و دستگاه‌های اجرایی دخیل در حوزه مدیریت شهری در این سفر حضور یافتند.
اکبر کاوسی امید هدف از این سفر را آشنایی با نوع و الگوی شهرهایی که بعد از انقلاب اسلامی شکل گرفته و نیز استفاده از تجربیات این شهرها برشمرد و گفت: در این سفر ضمن گفتگو با مجموعه مدیریتی عمرانی اندیشه از الگوی شهرسازی شهر جدید نیز بازدید به عمل آمد.
وی اضافه کرد: مدیران و کارشناسان حاضر در این جلسه سؤالاتی را در زمینه احداث شهر حورا داشتند که ضمن بیان سؤالات، پاسخ خود را از مدیران شرکت عمران شهر اندیشه دریافت کرده و به نحوی با شهرهای مولود انقلاب اسلامی و نقش آنها در رشد و توسعه شهر آشنا شدند.
رئیس کمیسیون برنامه بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان گفت: خانه‌های مناطق شمالی همدان اسناد عادی دارند که با مشکلات عدیده‌ای مانند حاشیه‌نشینی مواجه شده اند به گونه‌ای که حدود یک چهارم جمعیت همدان در این مناطق سکونت دارند و اگر شهر حورا بتواند راهکارهایی برای اقتصاد شهری و فرهنگ تراز انقلاب اسلامی داشته باشد بسیار حائز اهمیت است.
کاوسی با تأکید بر ضرورت رعایت اصول ایرانی اسلامی در شهرسازی، اظهار کرد: شهرسازی ایرانی اسلامی در ایجاد شهر جدید اندیشه رعایت شده است و این شهر می‌تواند الگوی ساخت و ساز ایرانی اسلامی در کشور باشد.
وی با بیان اینکه ما می‌توانیم از تجربیات خوب شهر جدید اندیشه برای دیگر شهرها استفاده کنیم، افزود: در امر ایجاد شهر جدید در زمینه فرهنگ، باید مساجد به عنوان مراکز تولید فرهنگی در حوزه محله محوری مورد توجه قرار گیرد.
وی به تجربه موفق “شهر اندیشه ” نیز اشاره کرد و افزود: اگر زمینه‌ای فراهم شود که بتوانیم از تجربیات و ظرفیت شرکت عمران شهر اندیشه در رشد و توسعه شهر همدان بهره ببریم اقدامی مفید خواهد بود.

کاظمی مستقیم: احصاء مشکلات شهر همدان برای احداث شهر حورا

مدیرکل دفتر فنی استانداری همدان هم در این جلسه ضمن تشکر از کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان در راستای برگزاری این دیدار و بازدید از شهر جدید اندیشه، گفت: با توجه به مصوبه اجرای شهر جدید حورا برگزاری این جلسه می‌تواند در راستای بهره‌گیری از تجربیات شهر اندیشه برای اجرای طرح بسیار مفید باشد.
کاظمی مستقیم با بیان اینکه باید به سمتی پیش رفت که تمامی نظرات مجموعه حاضر در جلسه به همگرایی برسد، افزود: اهداف احداث شهر جدید حورا از دو منظر می‌تواند مورد اهمیت باشد یکی اینکه چه تأثیری برای شهر همدان و دیگر شهرها و روستاهای اطراف آن خواهد داشت و دیگر آنکه چه ویژگی‌هایی این شهر برای استان خواهد داشت.
وی همچنین تأکید کرد: مشاور مجموعه شهر حورا باید مشکلات و تهدیدهای همدان را احصا کرده و اعلام کند که با احداث شهر جدید آیا به نتیجه مطلوبی خواهیم رسید و این مشکلات و تهدیدهای شهر همدان نیز رفع خواهد شد؟

صوفی: همدان ظرفیت توسعه شهری را دارد

شهردار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه در مصوبه شهر جدید حورا وزارت راه و شهرسازی از ابتدا در کنار مدیریت شهری قرار نگرفت؛ گفت: یکی از دلایلی که مدیران استان به آن تأکید دارند عدم استفاده از نظرات کارشناسان و مدیران شهری در این زمینه بود.
عباس صوفی با انتقاد از جانمایی نامناسب برای احداث شهر جدید حورا، یادآور شد: ایجاد شهرهای جدید در کنار شهرهای بزرگ به عنوان سرریز جمعیت استفاده می‌شود و همدان توان پذیرش جمعیت بالقوه را دارد اما نیاز به شهر منفصل را ندارد.
وی با بیان اینکه ما معتقدیم همدان ظرفیت پذیرش جمعیت بیشتر را دارد، یادآور شد: می‌توانیم با همکاری وزارت شهرسازی الگویی را به صورت متصل جهت توسعه شهر همدان انجام دهیم احداث شهر جدید در کنار مرکز دفن زباله اقدام کارشناسانه نیست.
به گفته صوفی احداث شهر جدید حورا اگر بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسانه مدیران استان و کارشناسان استان باشد خطا است و باید مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همدان ظرفیت توسعه را دارد و ما آمادگی این را داریم که در الگوی توسعه شهر همدان بر اساس جمعیت افق شهر، شهر متصل را تعریف کنیم.

مسلم خانی: رعایت استانداردهای جدید شهرسازی در شهر اندیشه

مدیرعامل شرکت عمران شهر اندیشه نیز در این نشست به ارائه گزارشی از روند اجرا و ایجاد شهر اندیشه پرداخت.
مهدی مسلم خانی با اشاره به تحولات چشمگیر حوزه شهرسازی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: شهر جدید اندیشه یکی از شهرهای استان تهران در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان شهریار به وسعت یک هزار و ۴۸۸ هکتار قرار دارد.
وی اضافه کرد: شهر جدید اندیشه با تأمین نیازهای جمعیت رو به رشد و با توجه به استقرار این شهر در مجاورت با کانون‌های اجتماعی فرهنگی و سیاسی با احداث زیرساخت‌های شهری از امکانات لازم و پروژه‌های شاخصی در منطقه برخوردار است و به دلیل دارا بودن امکانات مناسب‌تر به شهروندان سایر شهرهای همجوار همچون شهریار، شهر قدس، ملارد و فردیس خدمات ارائه می‌کند که این موضوع در زمینه خدمات آموزشی بارزتر است.
مسلم خانی با بیان اینکه طبق آخرین آمارهای رسمی جمعیت این شهر بیشتر از ۱۳۰ هزار نفر است، یادآور شد: از آنجایی که این شهر بر اساس طراحی و برنامه‌ریزی کارشناسان شهرسازی تأسیس شده است بر این اساس در ساختار آن عمده ملاحظات یک شهر به روز طبق استانداردهای جدید شهر نشینی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهر اندیشه با بیان اینکه شهر جدید اندیشه جزو شهرهای جدید نسل اول موفق کشور است که اکنون به مرحله پایانی خود رسیده است، افزود: شهر اندیشه در حال حاضر به مرحله خودکفایی رسیده و توانایی احداث شهرک‌های جدید در اطراف خود را دارد.
وی همچنین به مصوبه ایجاد شهر جدید حورا در همدان اشاره کرد و یادآور شد: افق جمعیتی شهر حورا ۱۲۰ هزار نفر در یک هزار و۹۳۰ هکتار و حریم ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار است که در سه مرحله احداث خواهد شد.
مسلم خانی با بیان اینکه احداث شهر حورا جزو نسل‌های سوم شهرهای جدید کشور و با مصوبه شورای عالی شهرسازی کشور است یادآور شد: ۹۰ درصد از اراضی این شهر جزو منابع طبیعی و دولتی است.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، وی افزود: همدان برای توسعه متصل ظرفیت خوبی دارد اما در شهر جدید حورا نیز قرار نیست که سر ریز شهر همدان را بپذیرد بلکه قرار است شهری با هویت متکی به اقتصاد نوین شهری و با هویت ایرانی اسلامی ایجاد شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *