ضرورت انعقاد تفاهم نامه همکاری مدیریت شهری با بهزیستی

ضرورت انعقاد تفاهم نامه همکاری مدیریت شهری با بهزیستی

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان بر ضرورت انعقاد تفاهم نامه همکاری مدیریت شهری با بهزیستی استان تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، سعید شهابی‌نیا در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا که با حضور مدیرکل، معاون و کارشناسان بهزیستی استان و نمایندگان جمعیت توان‌یابان برگزار شد، افزود: لازم است فهرست برنامه‌های همکاری برای تصویب در شورا بر اساس اولویت‌ها باشد تا بتوانیم به ترتیب اولویت‌ها اقدام کنیم چرا که در صورت انعقاد تفاهم نامه و مشخص بودن مطالبات به راحتی می‌توان مراحل انجام آنها را پیگیری کرد.
وی با بیان اینکه توان‌یابان شهروندان جامعه هستند و باید به اندازه و به نسبت برابر با دیگر شهروندان از امکانات جامعه استفاده کنند، اظهار کرد: در این راستا باید بسترهای لازم از جمله مناسب سازی محیط و رفاهیات برای آنها فراهم باشد.
شهابی‌نیا ضمن تبریک روز جهانی توان یابان، تأکید کرد: مسؤولان وظیفه دارند که نسبت به اعاده حقوق حقه معلولان اقدام کنند و در ساختن شهر و جامعه‌ای در خور آنان بکوشند؛ جامعه‌ای که هر شهروندش با هر درجه‌ای از توانایی و ناتوانی قادر به استفاده از امکانات شهری باشند و توان یابان نیز در آن نقش آفرین بوده و در فعالیتهای اجتماعی مشارکت کنند.
وی تأکید کرد: می‌طلبد در اجرای مصوبات یا مفاد تفاهم نامه نماینده‌ای از طرف شورا و شهرداری پیگیر موارد شده و رابطه بین بهزیستی و مدیریت شهری باشد.

مسگریان: ضرورت‌ ایجاد بستر حضور توان‌یابان در جامعه

رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: توانیابان نیازمند حمایت هستند و همه ما در قبال آنها مسؤول هستیم و باید در راستای انجام وظایف خود به آنها کمک کنیم.
محمود مسگریان با بیان اینکه در راستای تسهیل در امور توان‌یابان مهمترین اقدامی که باید انجام داد این است که بستر حضور این قشر را در جامعه فراهم کرد، افزود: بخش عمده‌ای از این اقدامات و بسترها به امور عمرانی و خدمات شهری مربوط می‌شود.
وی اضافه کرد: شورای شهر در کمک و تسهیل امور توانیابان و جانبازان هرگونه درخواستی که از طرف شهرداری برای مصوبه به شورا ارائه می‌شود از هیچ کمکی دریغ نکرده و کمک می‌کند.

کاوسی‌امید: طرح خانه‌دار کردن خانواده های بالای دو معلول اجرایی شود

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه توانیابان در بسیاری از عرصه‌ها موفق عمل کرده‌اند، گفت: این قشر از جامعه دارای استعدادهایی هستند که باید همانند دیگر اقشار جامعه از این ظرفیت و استعداد آنها استفاده شود.
اکبر کاوسی‌امید با بیان اینکه معلولیت محدودیت نیست، اضافه کرد: این ادعا را می‌توان با موفقیت‌ها و فعالیت‌های قابل قبول و ارزشمندی که جامعه توان‌یابان در زمینه‌های مختلف تحصیلی، فرهنگی، آموزشی و ورزشی کسب کرده‌اند، اثبات کرد.
اکبر کاوسی‌امید با اشاره به اینکه بهزیستی و شهرداری همدان در حد امکان در حوزه‌های مختلف تسهیل امور توانیابان مشارکت و داشته و اقداماتی انجام داده‌اند، گفت: لازم است در حوزه‌های مختلف به ویژه مناسب سازی حمل و نقل عمومی نیز اقدامات مناسبی صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: تمامی مسؤولین در جایگاه خود باید کمک کنند و این قشر مورد توجه جدی قرار گیرند.
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر همدان اضافه کرد: مسؤولان و مدیران در جمهوری اسلامی باید در عمل به وظایف خود تلاش کنند و در قبال آن پاسخ گو باشند.
وی همچنین به مصوبه مجلس در خصوص خانه‌دار کردن خانواده‌های دارای دو معلول، اظهار کرد: متأسفانه اجرای این مصوبه دو سال است که از طریق شورای شهر پیگیری می‌شود اما اقدامی نشده است بر این اساس باید از این فرصت برای خانه‌دار کردن توان‌یابان استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: مسؤولان مرتبط باید در خصوص طرح خانه‌دار کردن خانواده‌های بالای دو معلول پای کار باشند و این مصوبه باید اجرایی شود.

شهردار همدان: ۱۵ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه می‌شود

شهردار همدان هم در این جلسه ضمن تبریک روز جهانی معلولین، گفت: در زمینه مناسب سازی فضای شهر اقداماتی صورت گرفته است اما کافی نیست و با نقطه مطلوب فاصله داریم که این مهم را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم.
سید مسعود حسینی با اشاره به همکاری خوب شهرداری با دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مختلف یادآور شد: این همکاری‌ها منسجم نبوده و پراکندگی دارد و لازم است به صورت متمرکز با انعقاد تفاهم نامه صورت پذیرد.
وی یادآور شد: در حوزه حمل و نقل شهری ۱۵ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه خواهد شد و سازمان توان یابان نیز در این زمینه مورد نظر قرار گرفته است.
شهردار همدان تأکید کرد: لازم است کارگروه مشترکی برای همکاری بهزیستی و شهرداری بر اساس تفاهم‌نامه تشکیل و جلسات برگزار شود.

شاهقدمی:  بیمارستان شهید بهشتی به سازمان بهزیستی برگردانده شود

مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز در این جلسه ضمن تشکر از توجه ویژه شورای شهر و شهرداری به جامعه توان‌یابان، گفت: همکاری مدیریت شهری با بهزیستی در ارائه خدمات و تسهیل در امور توان‌یابان قابل تقدیر است.
محمد مهدی شاهقدمی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت توانیابان استان و شهر همدان، اظهار کرد: بیمارستان شهید بهشتی متعلق به بهزیستی است که برای مدت دو سال مقرر شد در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد اما حدود چهارده سال است که به عنوان بیمارستان از آن بهره‌برداری می‌شود.
وی اظهار کرد: لازم تمهیداتی برای برگرداندن بیمارستان شهید بهشتی به بهزیستی اندیشیده شود چرا که خود توان یابان با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

مسؤول دبیرخانه کمیته مناسب سازی استان: توجه به توان‌یابان در طرح جامع شهری

مسؤول دبیرخانه کمیته مناسب سازی استان همدان نیز در این جلسه ضمن اشاره به مشکلات توانیابان اظهار کرد: با توجه به اینکه طرح جامع شهری در دست تدوین است در این طرح از ضوابط شهرسازی برای افراد توان‌یاب غفلت نشود.
عبدالحسین نوری اضافه کر:د از طریق بازآفرینی در مرکز محلات می‌توان اقدامات مثمرثمر را برای جامعه هدف معلولان انجام داد.
وی به همچنین با اشاره به فعالیت کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان اظهار کرد: می‌توانیم با همکاری شهرداری به کمک کمیسیون سرمایه‌گذاری شورای شهر، پروژه‌های بهزیستی را به صورت مشارکتی اجرا کنیم و این ظرفیت درآمدزایی برای هر دو نهاد خواهد داشت.
وی ضمن درخواست مناسب سازی ناوگان حمل و نقل عمومی برای تردد افراد دارای معلولیت؛ افزود: تجهیز خودروهای حمل و نقل عمومی از ضروریات است که انتظار می‌رود مدیریت شهری در این زمینه اقداماتی داشته باشد.

مسؤول جمعیت توان‌یابان همدان: رعایت حقوق توان‌یابان در توزیع عدالت اجتماعی

مسؤول جمعیت توان یابان همدان نیز گفت: مناسب سازی محیط شهری برای توانیابان را امری حیاتی دانست و گفت: اختصاص خودرو مخصوص برای جامعه توان‌یابان از وعده‌های شهرداری از سالهای گذشته است که انتظار می‌رود اجرایی شود.
نوروزی بزرگ‌ترین مشکل و دغدغه توان‌یابان را عدم دسترس به اماکن عمومی، ادارات دولتی و بانکهای سطح شهر به علت عدم رعایت استانداردهای مناسب سازی عنوان کرد و افزود: طبق آمار بهداشت جهانی ۱۵ درصد جمعیت جهان دارای معلولیت هستند و طبق آمار ایران ۵ درصد جمعیت کشور را توانیابان تشکیل می‌دهند که بر این اساس بزرگ‌ترین اقلیت جمعیتی کشور توانیابان هستند اما از امکانات حداقلی محرومند.
وی در پایان سخنانش گفت: می‌طلبد در تدوین قوانین و مصوبات، جمعیت توانیابان نیز مدنظر قرار گیرد و در توزیع امکانات و عدالت اجتماعی رعایت شود.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.