تسریع در تعیین‌تکلیف پروژه میدان میوه‌ و تره‌بار همدان

تسریع در تعیین‌تکلیف پروژه میدان میوه‌ و تره‌بار همدان

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان بر تعیین‌تکلیف هر چه سریع‌تر پروژه میدان میوه‌ و تره‌بار جدید شهر تأکید کرد.


علی رحیمی‌فر در کمیسیون فنی عمرانی شورا، گفت: شهرداری همدان باید بر اساس وظیفه قانونی خود و برابر قوانین و مقررات در راستای تعیین‌تکلیف پروژه میدان میوه‌ و تره‌بار جدید شهر همدان عمل کند.
وی با توجه به اینکه تمامی مباحث مورد نظر سرمایه‌گذار در آیین‌نامه و شیوه‌نامه فروش لحاظ شد و مورد تصویب اعضای شورای شهر همدان نیز قرار گرفت؛ پیشنهاد داد: فسخ قرارداد شهرداری با کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان باید به‌عنوان آخرین راهکار مدنظر قرار گیرد، از این‌رو باید پیشنهاد کنسرسیوم مبنی بر رفع نگرانی حوزه سرمایه‌گذاری در قبال تعهد فروش شهرداری در صورت مکاتبه‌های صورت گرفته، از سوی شهرداری به شورای شهر همدان اعلام شود.

کاوسی‌امید: شهرداری نباید تعهد فروش به سرمایه‌گذار بدهد

رئیس کمیسیون برنامه، ‌بودجه و مالی شورای شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه متأسفانه پروژه میدان میوه و تره‌بار جدید تاکنون پیشرفتی نداشته و با روند پیش‌رو، پیشرفتی هم نخواهد داشت؛ گفت: تعیین‌تکلیف این پروژه شهری باید از سوی شهرداری بر اساس بندهای قرارداد، صورت پذیرد.
اکبر کاوسی‌امید اظهار کرد: با توجه به اینکه آیین‌نامه فروش به تصویب رسیده است، به صرفه و صلاح شهرداری نیست که تعهد فروش را نیز به سرمایه‌گذار ارائه دهد.

 مولوی: سرمایه‌گذار انگیزه و اراده‌ای برای تکمیل میدان‌ میوه و تره بار ندارد

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان نیز گفت: هزینه صرف شده در پروژه میدان میوه و تره بار، بحث دیگری است و روند کار این پروژه هم بحث دیگری است.
ابراهیم مولوی افزود: روند پیشرفت فیزیکی پروژه نشان می‌دهد که سرمایه‌گذار انگیزه و اراده‌ای برای تکمیل آن ندارد و عملاً این مجموعه بزرگ، سرمایه‌ای به پروژه تزریق نکرده است.
وی معتقد است: هر آنچه در قرارداد پیش‌بینی شده است، باید برای اتمام کار به‌منظور صلاح شهر و شهرداری، انجام پذیرد.
مولوی با بیان اینکه ضرر و زیان شهرداری قابل محاسبه نیست، با طرح این سؤال مبنی بر اینکه امسال با برآورد چه میزان سرمایه‌ احداث می‌شود؟ گفت: قاعدتاً برآورد هزینه‌ها با ده‌ها برابر افزایش مواجه است که با در نظر گرفتن ۴۰۰ درصد به‌عنوان جبران زمان پیشرفت کار، باید در نظر گرفت.
وی با تأکید بر اینکه قطعاً با ۴۰۰ درصد افزایش که باید در هزینه‌ها اعمال شود، ممکن است روند پیشرفت کار با مشکلات مالی، همراه باشد؛ معتقد است: طرف قرارداد مجموعه مدیریت‌شهری از ابتدای امر در این پروژه که با ۱۷۵ میلیارد تومان منعقد شده، بنیاد تعاون ارتش جمهوری اسلامی بوده است که حتی با واگذاری به سرمایه‌گذار هم باید پاسخ‌گو باشد.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان در ادامه تأکید کرد: سرمایه‌گذار، پیمانکار و مجموعه بنیاد تعاون ارتش جمهوری اسلامی باید پاسخ گوی ضرر و زیان وارد شده به شهر همدان باشند.
مولوی اظهار کرد: ضرر و زیان وارد شده به شهر و منافع شهروندان همدان باید توسط بنیاد تعاون ارتش و سرمایه‌گذار به نحو ممکن جبران شود؛ در غیر این صورت برحسب ضمانت اجرایی آنان، شهرداری قادر است روند قانونی امور را پیش بگیرد و در این زمینه شورای شهر هم مصوبات لازم را برای اتمام قرارداد در نظر خواهد گرفت تا سرمایه‌گذار دیگری جایگزین شود و هرچه سریعتر عملیات اجرایی آن به اتمام برسد.
وی به عنوان نماینده منتخب مردم همدان در پارلمان شهری، از همه شهروندان به‌دلیل تأخیر غیرقابل توجیه پروژه میدان میوه و تره‌بار عذرخواهی کرده و ابراز امیدواری کرد: این کوتاهی مدیران شهری و اعضای شورا بخشیده شود؛ همچنین تمام همت خود را برای بازگشت ضرر و زیان وارد شده به شهر به کار خواهیم گرفت.

نوراله‌زاده: تأکید بر ریشه‌یابی مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر همدان نیز با تأکید بر آسیب‌شناسی و ریشه‌یابی مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری، گفت: سرمایه‌گذار را باید به‌دور از مباحث رابطه‌ای و بر اساس قوانین و مباحث اصولی و عقلانی، انتخاب کرد و اینکه توانایی مالی و اجرایی آنان را نیز سنجید.
نرگس نوراله‌زاده افزود: باید توانایی مالی و اجرایی کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان مورد بازنگری قرار گیرد تا در صورت مشاهده تخلف، با آنان برخورد شود.
وی با تأکید بر اینکه مخالف سرمایه‌گذار نیستیم؛ گفت: در صورت ریشه‌یابی حوزه سرمایه‌گذاری، مشکلات آینده این حوزه نیز برطرف خواهد شد.

یوسفی: پروژه میدان‌ میوه و تره بار با نظر اعضای شورا تعیین‌تکلیف شود

معاون امور زیربنایی و حمل‌ونقل شهری شهرداری همدان نیز در ادامه گفت: ۶۲ هزار مترمربع فضاهای عمومی و غرفه در سایت میدان میوه و تره‌بار جدید تعریف شده که در آن زمان طبق برآورد‌های موجود، ۱۶۷ میلیارد تومان اعتبار از سوی سرمایه‌گذار و شهرداری به‌منظور اتمام پروژه تعریف شده است.
عزیزاله یوسفی افزود: در حال حاضر با تورم موجود و با فرض حداقل بیش از ۵۰ درصد، نیاز سرمایه این پروژه به ۴۰۰ میلیارد تومان هم می‌رسد؛ در حالی که پیشرفت فیزیکی این سایت از ۲ تا ۷ درصد مطرح می‌شود.

وی اظهار کرد: به‌طور قطع شهریورماه امسال نیز به هدف‌گذاری ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی سایت میدان میوه و تره ‌بار نخواهیم رسید.
یوسفی با توجه به اینکه آیین‌نامه و شیوه‌نامه ‌فروش غرفه‌های میدان میوه و تره ‌بار در صحن شورای شهر همدان مصوب شد؛ گفت: شاید اراده‌ای از سوی سرمایه‌گذار این پروژه بزرگ شهری برای اتمام کار، وجود ندارد؛ در این صورت معتقدم نباید پروژه معطل بماند و انتظار می‌رود بر اساس نظر نهایی اعضای شورای شهر به‌عنوان سیاست‌گذار، تعیین‌تکلیف شود.

 درویشی: شهرداری تعهد دهد، میدان میوه و تره ‌بار ۲ ساله احداث می‌شود

پیمانکار کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان نیز گفت: با توجه به اینکه این پروژه سرمایه‌گذاری در پروژه میدان میوه و تره بار یزد دچار بحران شد و به فروش نرسید، سرمایه‌گذار دغدغه عدم فروش غرفه‌های میدان‌ میوه و تره بار همدان را دارد.
به گزارش روابط‌عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ درویشی اظهار کرد: سرمایه‌گذار تأکید دارد که مشکل اعتباری از سوی آنان وجود ندارد؛ اما در صورت ارائه تضمین فروش از سوی شهرداری، این پروژه در مدت زمان دو سال احداث می‌شود

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *