طرح مزرعه تا سفره، اقدامی مناسب برای بهبود وضعیت معیشتی مردم / برنامه‌ریزی و نظارت قوی، درصدی از مشکلات را رفع می‌کند

طرح مزرعه تا سفره، اقدامی مناسب برای بهبود وضعیت معیشتی مردم / برنامه‌ریزی و نظارت قوی، درصدی از مشکلات را رفع می‌کند

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با بیان اینکه تهیه ارزاق عمومی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و معضلات مردم شده است، گفت: در صورت برنامه‌ریزی و نظارت قوی دولت، درصدی از مشکلات رفع می‌شود.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، علی‌اکبر نظری در کمیسیون خدمات شهری شورا با موضوع بررسی اجرای طرح از مزرعه تا سفره اظهار کرد: اجرای این طرح با توجه به وضعیت معیشتی مردم، اقدام خوبی بوده و تصمیم دولت و حاکمیت بر انجام این طرح است.
وی با بیان اینکه اگر دولت وظیفه نظارتی خود را داشته و نبض بازار را به دست بگیرد، کار خوبی است، گفت: دولت نباید ورود مستقیم به بازار داشته باشد بلکه باید نظارت‌ها را قوی‌تر کند.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان بیان کرد: تهیه ارزاق عمومی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و معضلات مردم شده است که باید تدبیر موثری در این خصوص اندیشیده شود.
نظری قاچاق دام ایران به سایر کشورها را از نمونه‌های ایجاد کننده مشکل در تأمین ارزاق عمومی دانست و افزود: این اقدامات از مبادی خروجی گمرکات و با هدایت دلالان و واسطه‌ها انجام شده و موجب بروز مشکلات می‌شود.
وی با بیان اینکه در صورت برنامه‌ریزی و نظارت قوی دولت، درصدی از مشکلات رفع می‌شود، تصریح کرد: بسیاری از قیمت‌ها افسارگسیخته بوده که صدای اقشار مختلف را درآورده و لازم است به منظور رفع این مشکل از افراد متخصص و متدین استفاده شود.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان ادامه داد: از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، جلسات متعددی در استان‌ها و شهرها برگزار شد که شاید اقلام مایحتاج مردم با وجود قیمت بالا، راحت‌تر در دسترس عموم قرار گیرد.
نظری با اشاره به پیش‌بینی نقاطی در سطح شهر و راه‌اندازی بازارچه‌های عرصه مایحتاج ضروری خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی، اوقاف و فرمانداری‌ها مکلف به راه‌اندازی بازارچه‌ها شدند و شهرداری نیز در این خصوص ورود کرد.
وی با بیان اینکه ایران کشور چهار فصل است و تولید محصولات مختلف دامی و کشاورزی را در آن شاهد هستیم، یادآور شد: با توجه به این مهم نباید قیمت محصولات مختلف از جمله سیب‌زمینی و پیاز اینگونه افزایش یابد و این موارد متأسفانه نشان از عدم برنامه‌ریزی دقیق و درست است.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های دقیق به منظور عرضه و تقاضای درست اقلام مورد نیاز مصرفی مردم باید در سیاست‌های کلان شکل گرفته و محصولات با هماهنگی و نظام‌مند وارد عرصه مصرف شود.
نظری به برگزاری نشست‌های دقیق دولت با اتحادیه‌ها اشاره کرد و گفت: باید با تخصص و مدیریت وارد این عرصه شد و جهاد کشاورزی نیز در این زمینه ورود کرده و مشکلات مردم را کمتر کنند.
وی خواستار تهیه محصولات به صورت مستقیم از مزارع و عرضه آن بدون حضور دلالان و واسطه‌ها شد و بیان کرد: اگر اینگونه نباشد، وانت بارها مغازه‌های سیاری شده و با گزاف‌ترین قیمت محصولات تولیدی را در اختیار مردم قرار می‌دهند که باید این مشکل رفع شود.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با بیان اینکه باید از ابتدای سال برنامه‌ریزی لازم با هدف رفع مشکل مردم در تأمین اقلام مورد نیاز با قیمت مناسب صورت گیرد، افزود: وظیفه دولت پیش‌بینی سیاست‌های درست و منظم است و باید نظارت بر قیمت‌ها و کنترل‌ها صورت گیرد.
نظری در ادامه با اشاره به فعالیت بساط‌گستران و بحث سد معبر، تصریح کرد: اندیشیدن تدبیری به منظور ساماندهی دستفروشان ضروری است و شورای تأمین نیز به منظور حل این مشکل ورود کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در زمینه‌های مختلف سلیقه‌ای عمل می‌شود، ادامه داد: در مواردی شاهد ایجاد سد معبر توسط مغازه‌داران نیز هستیم که خارج از مغازه و در وانت بار اقدام به عرضه اقلام می‌کنند که نیاز به برخورد در این موارد بوده و نباید سلیقه‌ای عمل شود.

رضایی: عرضه مستقیم کالا در شرایط کنونی گشایش ایجاد می‌کند

رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه عرضه مستقیم کالا در شرایط کنونی بازار و با وجود مشکلات اقتصادی می‌تواند گشایشی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: همه باید جهاد کشاورزی را در اجرای طرح از مزرعه تا سفر کمک کنیم.
علی رضایی قضاوت مردم از عملکرد مدیریت شهری را عمدتاً بر اساس مشاهدات آنها از وضعیت شهر از جمله چاله‌های خیابانی، غیراستاندارد بودن سرعت‌گیرها، روکش نامناسب معابر، سد معبرها و… دانست و یادآور شد: لازم است این موارد که بیشترین اثرگذاری در ذهنیت شهروندان را دارد و از جمله خدمات بدیهی و ضروری در مدیریت شهری محسوب می‌شود به صورت مستمر مورد بررسی و اقدام قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در بحث سد معبر باید از قانون‌گرایان حمایت شود، اظهار کرد: متخلفان از قانون نیز در این خصوص باید شناسایی و بحث ساماندهی آنها انجام شود.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان گفت: ضمن نظارت قوی در بحث سد معبر، برخورد نیز موثر است و باید در بازرسی‌های میدانی این موضوع مد نظر قرار گیرد.

حیدری: موازنه عرضه و تقاضا از پارامترهای رضایت‌مندی مردم است

عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در کمیسیون خدمات شهری شورا با تأکید بر اینکه در حوزه اقتصادی، موازنه عرضه و تقاضا یکی از ویژگی های رضایت‌مندی و یا عدم رضایت مردم است، بیان کرد: به غیر از وظایف تعریف شده در حیطه مدیریت شهری، وظایفی در حوزه نظارت و تصدی‌گری توزیع برخی اقلام را نیز شامل می‌شود.
مهدی حیدری فعالیت بسیاری از موارد روزبازارها در سطح شهر را به دلیل ایجاد ترافیک، ازدحام و غیره موجب نارضایتی مردمی دانست و افزود: فعالیت روزبازارها و بازارچه‌های عرضه مستقیم خوب است اما این اقدام باید با جانمایی مناسب باشد.
وی تصریح کرد: در صورتی که مدیریت شهری و شهرداری نقاط دور از مناطق پر ازدحام و پر ترافیک را به منظور فعالیت روزبازارها را پیش‌بینی و راه‌اندازی کند قطعا با تبلیغ و اطلاع‌رسانی، این اقدام موفق خواهد بود.
رییس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان با بیان اینکه در صورت عدم مدیریت عرضه، برخی سودجویی‌ها و حضور دلالان موجب نارضایتی مردم می‌شود، ادامه داد: با فراهم کردن حلقه وصل مصرف کننده و تولیدکننده و حذف واسطه‌ها و دلالان عرضه محصولات از مزرعه تا سفره محقق خواهد شد.
حیدری با تأکید بر اینکه هنر شهرداری تحقق عرضه مستقیم اقلام است، خاطرنشان کرد: در این صورت و با توجه به شرایط سخت اقتصادی گوشه‌ای از دغدغه‌های مردم کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *