لزوم همدلی و همراهی بیشتر در جهت رفع موانع و خدمات رسانی بهتر به مردم

لزوم همدلی و همراهی بیشتر در جهت رفع موانع و خدمات رسانی بهتر به مردم

رئیس و اعضای هیأت انطباق فرمانداری همدان با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر همدان با رئیس و اعضای شورای شهر دیدار و گفتگو کردند.


مسگریان: ضرورت اقدام جهادی از سوی شورای شهر و هیأت تطبیق در پیشبرد اهداف

رئیس شورای اسلامی شهر همدان در این جلسه ضمن گرامیداشت فرارسیدن روز ارتش بر غیورمردان فداکار و جان بر کف اظهار کرد: قطعا ارتباط بهتر و مؤثر در راستای انجام وظایف قانونی از سوی شورای شهر و هیأت تطبیق می‌تواند آثار مؤثر و مفیدی را برای شهر همدان و شهروندان در راستای پیشرفت داشته باشد.
محمود مسگریان با اشاره به اینکه طبق مسؤولیتی که در این راستا پذیرفتیم توفیقی حاصل شده تا به دنبال پیشرفت و آبادانی شهر قدم‌های مهمی برداریم گفت: از ابتدای شورای ششم هیأت تطبیق در موارد مختلفی همواره همکاری لازم را با شورای اسلامی شهر همدان داشته است که قدردان هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: این همکاری همواره وجود داشته است و گاهی از مواردی هم نیاز بوده برای انجام طرح‌هایی در شهر مصوبه هیأت تطبیق زودتر ابلاغ شود که در این راستا خیلی زودتر موعد قانونی جلسه هیأت تشکیل شده و پاسخ لایحه و تأیید و یا عدم تأیید آن برای شورای شهر ارسال شده که جای قدردانی دارد.
وی با اشاره به اینکه در راستای اصلاح بودجه و نیز تصویب بودجه سال ۱۴۰۲ علی رغم اینکه در پایان سال شورای شهر جلسات فشرده‌ای داشت و در آخرین روزهای سال هم مجبور به تشکیل جلسات شد، هیأت تطبیق نیز جلساتی در این زمینه داشت و همکاری لازم با شورای شهر مرکز استان که یک کلان شهر بوده، صورت گرفت ادامه داد: قطعا این کلان شهر آن ضرورت‌های خود را دارد و از طرفی نیاز به همکاری و همدلی بیشتری است.
مسگریان با بیان اینکه آنچه را همواره به آن تأکید داشتیم و معتقدیم این است که با همکاری و همدلی در چارچوب قانون باید رفتار کرد و البته هیچ کس خلاف قانون و فرای قانونی خواسته‌ای ندارد گفت: این همکاری و همدلی باید ناشی از دید بلند و نظر مؤثر رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد که کارها را جهادی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه اقدامات جهادی شورای شهر و هیأت تطبیق را در تمام حوزه‌ها لازم دانست و افزود: انتظار است با همدلی، اتحاد و نیت خالصانه برای خدمت به مردم گام برداریم. این همدلی باید در بین دستگاه‌های تأثیرگذار نظیر استانداری و فرمانداری، شورای اسلامی شهر و شهرداری به وجود آید و ثمره آن چیزی باشد که مردم شیرینی‌ آن را بچشند.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه باید اقدامات مؤثر در حوزه فرهنگی، گردشگری، عمرانی و ترافیک انجام شود که خوشبختانه امسال اقدامات خوبی انجام خواهد شد و برنامه‌های خوبی را در بودجه سال ۱۴۰۲ از سوی هیأت انطباق تأیید شده است گفت: امیدواریم شیرینی کارهای مؤثر با همدلی و همکاری مسؤولان محقق شود.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون کمیسیون ماده ۵ همکاری لازم را با ما داشته است که امیدواریم در ادامه نیز این امکان فراهم شود و ارتباط مؤثر باشد تا کارهای جهادی به وقوع بپیوندد افزود: نسبت به هماهنگی و همدلی بیشتر و نیز بر اساس آن لایحه و طرحی که از سوی شورای اسلامی شهر به هیأت تطبیق ارائه می‌شود و نیازمند جلب نظر اعضا است؛ حضور یکی از اعضای شورا در جلسات هیأت انطباق می‌تواند مؤثر باشد.
مسگریان تأکید کرد: در چارچوب قانون حضور یکی از اعضای شورای اسلامی شهر همدان در جلسه‌ای که لایحه و طرحی از شهر همدان در هیأت تطبیق مطرح و موارد بررسی قرار می‌گیرد، مؤثر خواهد بود که امیدوارم این مهم محقق شود.

زمانی، معاون امور عمرانی فرماندار همدان: تمام مغایرت‌ها با مستندات قانونی است

معاون امور عمرانی فرماندار همدان و عضو کمیته انطباق با بیان اینکه تمام اظهارات این هیأت به استناد قانون انجام می‌شود و برای تمام مغایرت‌ها مستندات قانونی ذکر می‌شود عنوان کرد: سال گذشته ۲۷۳ مصوبه در هیأت تطبیق بررسی شد که از این تعداد ۸۱ درصد عدم مغایرت اعلام شده و ۱۴ درصد مغایر بوده و ۵ درصد هم دارای ابهام اعلام شده است.
وی با بیان اینکه به استناد قانون ۹۰ شوراها اگر مصوبه‌ای مغایر تشخیص داده شود شورا اختیار دارد که بر آن مصوبه اصرار کند گفت: در مدت ۴۸ ساعت نیز فرمانداری مکلف است بدون قید و شرطی به هیأت حل اختلاف استان ارسال کند که سال گذشته چندین مورد انجام شد.
زمانی با اشاره به اینکه سیستم هیأت تطبیق شبه قضایی است و اگر موردی بوده که استنباط می‌شود، حق شورا نادیده گرفته شده زودتر اصرار را داشته باشند و به نوعی روال طی شود افزود: این اختیار شورا است که بر مصوبه اصرار کند و از دید ما موردی ندارد.
وی با بیان اینکه طبق عملکرد قانونی خوشبختانه رایی از دیوان در خصوص همدان نداشتیم که مصوبه‌ای از شورای همدان ابطال شود خاطرنشان کرد: از تعامل شورای شهر و شهرداری با هیأت تطبیق قدردانی می‌کنم و هیأت تطبیق هم به نوعی باز بوده و اگر مصوبه‌ای ابهام داشته به راحتی مطرح کردیم و از اعضای شورای شهر دعوت شدند که در جلساتی صحبت شود و رفع ابهام صورت گیرد.
معاون فرماندار همدان با اشاره به اینکه در نام‎گذاری دو مقوله متفاوت وجود دارد که یکی بند ۲۷ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌هاست که اختیار اجرایی را به شهردار داده است افزود: طبق این قانون وضع مقررات خاص برای نام گذاری معابر و اماکن عنوان شده است.
وی با اشاره به اینکه بند ۲۴ ماده ۸۰ از قانون شورا صراحتا تصویب نام گذاری را اعلام کرده است تصریح کرد: در حوزه معاملات هم بند ۱۴ ماده ۸۰ صراحت دارد که هم انجام و هم تصویب معامله را ذکر کرده است و دو موقوله باید انجام شود اما در تبصره گفته شده که شورا می‌تواند اختیارش را به شهرداری تنفیذ کند.
زمانی با بیان اینکه در خصوص تبصره‌های بودجه عدم دخالت در کار شهرداری ذکر شده است افزود: وظایف شورا و شهرداری مشخص شده و با تبصره نمی‌توان اختیار شهرداری را گرفت بلکه باید در چارچوب قانون شهرداری امورات شهری را انجام دهد و شورا نیز بر اساس قانون تصریح کند و اختیار نظارت را هم قانون‌گذار تعیین کرده و اختیار اجرا را هیچ کجای قانون به شورا داده نشده است.
وی با اشاره به اینکه تشخیص صرفه و صلاح در اختیار هیأت است اما اینکه بعد از رفت و برگشت مصوبه اتفاقاتی افتاد و به نوعی رعایت نشد افزود: در مورد طرح‌های اجتماعی و… شورا می‌تواند وارد مسائل و مشکلات شود اما نمی‌تواند به ادارات تکلیف کند که چه اقداماتی را انجام دهند و به استناد بند ۲ ماده ۸۰ مواردی در طرح‌های ارائه شده که باید رعایت شود.
معاون امور عمرانی فرماندار همدان در خصوص حضور عضوی از شورای شهر در جلسات هیأت تطبیق گفت: حضور شاید لازم باشد اما اگر یک عضوی را دعوت کنیم بقیه نیز بخواهند حضور داشته باشند و باید این موارد بررسی و تصمیماتی در مورد آن گرفته شود.
زمانی با بیان اینکه در قانون عنوان شده که بر اساس ارزش معاملاتی روز می‌بایست تعرفه عوارض انجام شود در خصوص افزایش ۷ برابری عوارض نوسازی گفت: نماینده‌های مختلفی از راه وشهرسازی، صمت و غیره در هیأت دولت هستند و نظرات خود را در این باره داده‌اند.
نگاه هیأت تطبیق راهگشا در مدیریت شهری
وی با بیان اینکه اختلاف نظر و سلیقه اشکالی ندارد و در پارلمان شهری می‌تواند در جهت حل مشکلات باشد و منتج به نتایج مثبتی خواهد شد گفت: دید ما در هیأت تطبیق راهگشا در مدیریت شهری است و حل مشکلات شهروندان را به دنبال دارد که امیدواریم با تعامل موارد بیشتری را پیش ببریم.
نماینده دادگستری همدان نیز با بیان اینکه چندسالی توسط قانون گذار عضو قضائی به هیأت تطبیق اضافه شده است اظهار کرد: هیأت تطبیق دغدغه مانند شورای نگهبان را دارد که بتواند قدمی در رفع مشکلات مردم بردارد.
محمدی با اشاره به اینکه مواردی نظیر بهای خدمات و عوارض در این جلسه عنوان شد گفت: صرفه وصلاح به عهده شورا است اما تشخیص اینکه به درستی انجام شده یا خیر به عهده ما در هیأت تطبیق است.
وی با بیان اینکه در شیوه‌نامه ماده ۱۰۰ شورای شهر مشهد از سوی دیوان عدالت اداری باطل شده است افزود: وظایف شورای شهر در قانون شورای شهر مشخص است که گاهی شاهد هستیم خارج از حدود و اختیارات شورا مواردی بوده و طبق دیوان ابطلال‌هایی صورت گرفته که طبیعی است.
نماینده دادگستری همدان در ادامه با اشاره به اینکه پیشنهاد می‌دهم از اعضای قبلی هیأت تطبیق جلسات آموزشی برای اعضای شورای شهر به ویژه در ابتدای شروع کار اعضا برگزار شود اما اینکه اعضایی در هیأت تطبیق باشد و مصوبه خاصی را بررسی کنند موافق نیستم افزود: بالاخره قانون اختلاف‌ها را پیش‌بینی کرده و نحوه حل هم از طریق قانون ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه در ماده ۲۳ قانون شوراها نحوه برگزاری جلسات اینکه باید تقاضای دو سوم اعضا باشد که اگر تصویب نشده دوباره در صحن بررسی شود، آمده است گفت: اشکالات همه جا وجود دارد و نافی زحمات هم نیستیم و از تلاش تمام اعضای شورای شهر نیز قدردان هستیم.

کاوسی امید: لزوم توجه ویژه هیأت انطباق به طرح‌های شورا در جهت خدمت به مردم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر نیز در این جلسه با بیان اینکه تصویب مصوبات در پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از ظرفیت‌های قانونی شوراهاست، گفت: در مواجهه با چالش‌های مدیریت شهری، از وظایف قانونی شوراها بررسی موضوع در کمیسیون‌های تخصصی و درصورت لزوم ارائه طرح مرتبط به صحن شورا و نهایتاً تصویب و نظارت بر اجرا در دستگاه مربوطه می‌باشد.
اکبر کاوسی امید با اشاره به اینکه عدم همپوشانی اختیارات و وظایف شوراها در قانون اساسی با ظرفیت مصوب در قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی نیازمند بازنگری و اصلاح است، افزود: طبق دستورالعمل‌ها و شیوه نامه ها، شورا شهرداری را ملزم به اجرا می‌کند‌؛ مثلا قانون ماده ۱۰۰ شهرداری به وظیفه شهرداری در جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز دلالت دارد درحالی که شیوه نامه اجرایی مصوب در شهرداری همدان وجود ندارد و این در حالیست که شهرداری مشهد شیوه نامه‌ای را در این خصوص تنظیم و تدوین نموده که پس از تصویب در شورای شهر، در هیأت تطبیق نیز مصوب گردیده است.
وی در همین باره تصریح کرد: شورای دوره ششم شهر همدان نیز طی مصوبه‌ای شهرداری را به ارائه و تدوین شیوه نامه ملزم نمود که متأسفانه طرح مذکور در هیأت تطبیق تأیید نگردید!
کاوسی امید با اشاره به این موضوع افزود: درخواست داریم تا جایی که امکان دارد از سوی هیأت تطبیق وسعت نظری اتفاق بیفتد تا در طرح‌هایی که در شورا به تصویب می‌رسد و می‌تواند مشکلاتی را در شهر حل کند مانعی نباشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه متأسفانه در برخی موارد به حداقل وظایف و اختیارات شورا توجه نمی‌شود، تأکید کرد: بند ۳۲ ماده ۸۰ قانون انتخاب شهرداران می‌گوید که دستگاه‌های خدمات‌رسان باید بودجه خود را به شورای شهر ارائه دهند که در رابطه با همین بند قانونی، سال گذشته با وجود مکاتبه با استاندار متأسفانه پاسخی دریافت نکردیم و پس از آن طی نامه‌ای موضوع به دادستان اعلام شد.

حیدری: ضرورت حضور مشاور شورا در هیأت تطبیق

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان نیز اظهار کرد: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، شورای نگهبان ضامن تداوم اسلامیت نظام و مصوبات مجلس شورای اسلامی است و هیأت تطبیق نیز ضامن قانون‌مداری مدیریت‌های شهری است به این معنی که اگر هیأت تطبیق از فرایند حکمرانی شهری ما حذف شود مشخص نیست چه هرج و مرجی را شاهد باشیم.
مهدی حیدری با بیان اینکه اهمیت و نقش بی‌بدیل هیأت تطبیق بر کسی پوشیده نیست گفت: این هیأت هیچ‌گونه وظیفه قانونی برای پاسخگویی به شورا ندارد و البته حق قانونی شورا در اصرار به مصوبه یا طرح موضوع در مراجعی که بر هیأت تطبیق می‌توانند نظارت داشته باشند، وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تأکید داشتیم که موضوعات را در حضور هیأت تطبیق مطرح کنیم و ابهامات برطرف شود و این را بار دیگر درخواست داریم تا در جمع کارشناسانه تری رفع ابهامات شود افزود: ماهیت بدنه شهرداری در همه جا این است که تمایل دارد مبسوط الید و فعال مایشاء باشد و شورا کاری به کار آن نداشته باشد.
این عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه سیاست گذاری ما خیلی جاها به مذاق شهرداری خوش نمی‌آید و این طبیعی است گفت: اگر زمانی روی لایحه‌ای که شهرداری می‌فرستد، سیاست گذاری که شورا انجام می‌دهد بخواهد در جایی مورد قضاوت قرار گیرد و بعد نماینده یکی از این طرفین حضور داشته باشد و نماینده طرف دیگر حضور نداشته باشد، ممکن است نتیجه خوبی حاصل نشود و به همین خاطر اصرار ما بر این است با حضور مشاور مواضع شورا در هیأت تطبیق مطرح و تبیین شود.
وی بیان کرد: منطقی به نظر میرسد وقتی نماینده شهرداری در هیأت تطبیق حضور داشته باشد، اجازه حضور عضوی از شورا هم داده شود تا مواضع شورا در خصوص مصوبات به سمع و نظر اعضای هیأت تطبیق برسد.

کرباسیان: قریب ۸۰ درصد مصوبات شورای شهر در هیأت انطباق تأیید می‌شود

رئیس کمیسیون بازرسی، نظارت و اموراداری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه گفت: در راستای تعامل و همکاری بیشتر پیشنهاد می‌دهم به صورت فصلی یا ۶ ماه یک بار جلسات مشترکی از سوی شورای شهر و هیأت تطبیق برگزار شود.
وی افزود: به نظر می‌رسد در ۸۰ درصد مصوبات اعضای شورای شهر و هیأت تطبیق اختلاف نظری وجود ندارد و اختلاف دیدگاه‌ها حداقلی است که می‌طلبد با برگزاری نشست‌های دوره‌ای و ارائه پیشنهادات و نظرات طرفین، نسبت به رفع اختلاف‌های احتمالی گام‌های اساسی برداریم.
مرتضی کرباسیان تأکید کرد: در بررسی برخی از مسائل از سوی هیأت انطباق نیاز به حضور اعضای شوراست که به وحدت رویه مناسبی در جهت رفع موانع و مشکلات مردم برسیم.

رضایی: ضرورت حضور نماینده شورا در هیأت انطباق برای بررسی لوایح و طرح‌های شورای شهر

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر نیز با بیان اینکه دوره کوتاهی را در هیأت تطبیق تجربه کرده‌ و اطلاع دارم که عوامل در حوزه بودجه و تعرفه‌ها روزهای سنگینی را پشت سر گذاشته‌اند که قدردان هستیم، اظهار کرد: رئیس شورا حضور کارشناسان در هیأت تطبیق را مطرح کردند و قطعا دعوت از کارشناسان برای روشنی موارد و بررسی لوایح و طرح‌ها ضرورت دارد.
علی رضایی تأکید کرد: در طرح‌ها و لوایحی که در صحن شورا مطرح و مصوب می‌شود حضور یک عضو شورای شهر می‌تواند در روشنی ابعاد مختلف طرح برای اعضای هیأت تطبیق در تصمیم گیری مؤثر باشد که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.
حسینی: با دلیل و منطق موارد شهری در هیأت تطبیق بررسی می‌شود
سید مسعود حسینی؛ شهردار همدان نیز ضمن قدردانی از همراهی هیأت تطبیق در مدیریت شهری همدان اظهار کرد: همواره با دلیل و منطق موارد شهری در هیأت تطبیق بررسی شده که جای قدردانی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *