ثبت جهانی، مدیران را در هگمتانه گرد هم آورد
صحن شورای شهر همدان با حضور اعضای شورا، مدیران شهری و مسئولان ذیربط در تپه تاریخی هگمتانه با موضوع ثبت جهانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، جلسه ۱۸۷ صحن شورا با موضوع «ثبت جهانی هگمتانه» با حضور اعضای شورا، شهردار، معاونان شهردار، مدیران مناطق شهرداری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان، نماینده معاون عمرانی استاندار، معاون سیاسی امنیتی فرمانداری و مدیر موزه هگمتانه در محل تپه تاریخی هگمتانه و به منظور ارائه گزارش اقدامات انجام شده در این راستا برگزار شد.
مسگریان: ثبت جهانی هگمتانه، همدان را به جهانیان معرفی میکند
رییس شورای اسلامی شهر همدان در این جلسه با تبریک فرارسیدن سوم خرداد و آزادی خرمشهر، اظهار کرد: در سال ۱۳۶۱ با عملیات بسیار پیچیده و مهم بیتالمقدس، خونین شهر آزاد شد که به فرموده رهبر کبیر انقلاب، خرمشهر را خدا آزاد کرد.
محمود مسگریان با بیان اینکه تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی علاوه بر بسیاری از عقبهها و گردنههای سخت، روزهای خوب و شیرینی نیز برای مردم ترسیم کرده است، گفت: سوم خردادماه سال ۶۱ از جمله این روزهای شیرین و به یاد ماندنی بود و این پیروزیها ادامه داشت که در آخرین آن و در ۲۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۱ مردم غیور و شجاع ایران اسلامی با حضور خود در صحنه توطئه خطرناک دشمنان را خنثی کردند.
وی با تأکید بر اینکه غیورمردان ایران اسلامی تحت آموزههای دینی و اسلامی و رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری، توانستند از این آب و خاک دفاع و حمایت کنند، بیان کرد: روز به روز شاهد عزت و سربلندی این نظام مقدس هستیم.
رییس شورای اسلامی شهر همدان در ادامه با اشاره به توجه ویژه به موضوع ثبت جهانی تپه تاریخی هگمتانه، افزود: در صورت تحقق، این مهم برای اولین بار در استان میسر خواهد شد که از جهاتی بسیار مهم بوده و میتواند شهر همدان را به جهانیان معرفی کند گرچه به واسطه وجود مشاهیر و بزرگانی همچون بوعلی سینا و سردار شهید حسین همدانی این خطه به جهانیان معرفی شده است.
مسگریان با اشاره به اقدامات ارزشمند انجام شده و فراهم کردن تسهیلاتی طی دو سال گذشته در راستای ثبت جهانی هگمتانه، تصریح کرد: امید است با برگزاری این جلسه و همت مسئولان ذیربط در سازمان میراث فرهنگی این مهم محقق شود و شورا و شهرداری نیز در تسهیل این امر با ارائه مصوبات و اختصاص بودجه اقدامات موثری داشته است.
وی با تأکید بر اینکه در راستای ثبت جهانی هگمتانه، اقداماتی انجام شده و باید انجام شود، ادامه داد: هر دستگاهی باید مسئولیت خود را در این مسیر انجام دهد تا با یک دلی بتوانیم این مهم را در محقق کنیم.
رییس شورای اسلامی شهر همدان خاطرنشان کرد: به منظور تسهیل روند اقدامات در موضوع ثبت جهانی هگمتانه و پیشنهادات ارائه شده از سوی شهرداری به ویژه در خصوص جدارهسازی با توجه به اهمیت موضوع، علاوه بر پرداختن به این مباحث و اختصاص بودجه، موارد در شورای شهر نیز تقویت شد.
نظری: جایگاه همدان در تاریخ مستحکم است
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه جلسه ثبت جهانی هگمتانه طلب میکند زوایای کار، بررسی و نتیجه به مدیریت ارشد استان گزارش شود، یادآور شد: اینگونه جلسات و ارائه گزارش باید با هدف برطرف کردن چالشها باشد.
علیاکبر نظری با تأکید بر اینکه تمدن و دانش مهمترین نکات در جاودانه کردن همدان بوده است، اظهار کرد: حلقههای درس و دانش، بوعلی سینا را از بخارا و افشنه به همدان کشاند.
وی با یادآوری این مهم که باید نکات و برجستگیهای علمی و تمدنی از باب شناساندن همدان در اینگونه جلسات و ثبت جهانی بیان شود، گفت: جایگاه همدان آن چنان در تاریخ مستحکم است که پادشاهان سلسلههای مختلف از جمله سلجوقیان و آل بویه، آن را به عنوان دارالملک خود انتخاب کرده بودند.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان بیان کرد: اولین جاودانگی همدان به واسطه دانش و رود درهها دومین ویژگی آن در این جاودانگی است که باید این موارد را احیا کنیم.
نظری با تأکید بر اینکه نکتههای بسیار ارزندهای در همدان وجود دارد، افزود: بحث سوقالجیشی بودن همدان از جمله نکات بوده و اینکه همدان در دوره پادشاهان مختلف مورد حمله قرار گرفته اما زنده مانده است جای تأمل و توجه دارد.
بادامینجات: مجموعه مدیریت استان برای ثبت جهانی کنار هم قرار گرفتهاند
رییس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه برای ثبت جهانی هگمتانه همه مسئولیت دارند، اظهار کرد: این موضوع به لحاظ سازمانی به عهده میراث فرهنگی اما به لحاظ اجرایی به عهده تمام دستگاههاست.
حمید بادامینجات با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که سهمی در این امر داشته باشیم، گفت: در حال برنامهریزی برای تبدیل آسیبهای ثبت جهانی هگمتانه به فرصت هستیم.
وی با تأکید بر اینکه بخشی از اقدامات در مسیر ثبت جهانی هگمتانه اقدامات شورا و شهرداری بوده است، بیان کرد: مجموعه مدیریت استان برای ثبت جهانی کنار هم قرار گرفتهاند و اقدامات خوبی انجام شده است.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان افزود: در این زمینه جلسات با موضوعات تخصصی برگزار و در حوزههای علمی و دانشگاهی نیز کارهای خوبی شده است و میراث فرهنگی و ستاد گردشگری شهرداری مباحث علمی را در این حوزه دنبال میکنند.
بادامینجات با بیان اینکه سه محور در حوزه مدیریت شهری کار را در بحث ثبت جهانی هگمتانه پیش میبرند، تصریح کرد:امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه گردشگری پیشبینی شد که بخش عمده آن به ثبت جهانی اختصاص داده شده است.
وی با تقدیر از همراهی کسبه و ساکنان محدوده اکباتان در بحث ثبت جهانی هگمتانه، یادآور شد: بخشی از نارضایتیها به دلیل عدم اطلاعرسانی در این خصوص اس و شهروندان و کسبه باید بدانند ثبت جهانی قرار نیست محدودیت جدیدی ایجاد کند بلکه فرصتی برای آنها ایجاد خواهد کرد.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم حاصل اقتصادی این ثبت جهانی برای همه مردم همدان باشد.
رضایی: افکار عمومی درگیر موضوع ثبت جهانی هگمتانه شود
رییس مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان نیز با تشکر ویژه از اهتمام شهرداری و سازمان میراث فرهنگی در ثبت جهانی هگمتانه، تصریح کرد: امید است که توجه، همدلی، هماهنگی و همسویی مسئولان و مدیران این پروژه مهم را به نتیجه برساند.
علی رضایی با تأکید بر اینکه باید افکار عمومی درگیر موضوع ثبت جهانی هگمتانه شود، ادامه داد: افکار عمومی در جریان روند اقدامات و زحمات مجموعه استان در مسیر این ثبت جهانی نیست و لازم است این موضوع به درستی اطلاعرسانی شود.
وی آورده اقتصادی و رفاهی را از جمله اهداف کشورهای مختلف در موضوع ثبت جهانی آثار دانست و خاطرنشان کرد: هزینه کردن در این مسیر به واسطه حضور گردشگران، آوردههای اقتصادی برای همدان خواهد داشت و باید از این بُعد، پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ثبت جهانی تبیین شود تا مردم خود در این خصوص مطالبهگر شوند.
حیدری: ثبت جهانی هگمتانه مهم است اما پایان راه گردشگری همدان نیست
رییس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان نیز اظهار کرد: ارتقای جایگاه ایران و همدان در مجامع بینالمللی در بحث ثبت جهانی هگمتانه از استراتژیکترین اهدافی است که میتواند برای حاکمیت و مدیریت شهری، دستاوردهایی داشته باشد.
مهدی حیدری با بیان اینکه ثبت جهانی هگمتانه مهم است اما پایان راه گردشگری همدان نیست، گفت: فرصت باقی مانده تا حضور ارزیابها همچون شب امتحان است و در صورت تحقق این مهم، بعد از ثبت جهانی نیز باید اقداماتی داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه در صورت عدم تحقق ثبت جهانی نباید دلسرد شویم، بیان کرد: شورای شهر نسبت به موضوع ثبت جهانی هگمتانه از گذشته به فکر بوده و اقدامات موثری نیز انجام شده است.
رییس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان به برخی تصمیمات اثرگذار در راستای ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و افزود: از جمله این تصمیمات اصلاح مسیریابی تراموا بود که الزام شد باید با حفظ زیرساختهای تاریخی و میراثی توسعه حمل و نقلی انجام شود چراکه در مسیر قبل از این محوطه تاریخی عبور میکرد و در شورا در مقابل این موضوع ایستادگی کردیم.
شهردار همدان: روایتگری در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری بسیار ضعیف است
سید مسعود حسینی با اشاره به همافزایی ایجاد شده در رابطه با ثبت جهانی هگمتانه، اظهار کرد: در ثبت جهانی همدلی و همزبانی را رقم خواهیم زد و دستگاههای اجرایی تحت مدیریت واحد در استان این مهم را انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه گردشگری دومین محور توسعه استان است، گفت: شورا و شهرداری بودجه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده است.
شهردار همدان با اشاره به در دستور کار بودن پروژههای گذر فرهنگی، مرمت خانه پوستیزاده، کبابیان و پیادهراههای باباطاهر و شهدا، بیان کرد: تملک واحدهای واجد ارزش نیز در دست اقدام است.
حسینی با تأکید بر اینکه روایتگری در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری بسیار ضعیف است، افزود: باید به اقناعسازی و روایتگری در این حوزه به صورت ویژه بپردازیم.
وی با اشاره به دو رویداد مهم در سال جاری، تصریح کرد: امید است دو رویداد ثبت جهانی هگمتانه و کنگره شهدا را در سال جاری به خوبی به سرانجام برسانیم.
مدیرکل میراثفرهنگی استان همدان: شهرداری اقدامات خوبی در راستای ثبت جهانی هگمتانه داشته است
محسن معصومعلیزاده نیز با تأکید بر اینکه همدان یک شهر تاریخی است و پتانسیلهای لازم برای مطرح شدن در حوزههای جهانی را دارد، یادآور شد: این هنر ماست که گامی برای بهتر شدن این شرایط برداریم.
وی با بیان اینکه گردشگران مقاصد خود را از سایت جهانی یونسکو انتخاب میکنند، خاطرنشان کرد: همدان با جهانی شدن میتواند به مقصد توریستهای خارجی تبدیل شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان ادامه داد: آنچه در هگمتانه وجود دارد دستاورد بشری در طول ۳۰۰۰ سال است که به دنبال ثبت جهانی آن رونق اقتصادی در شهر به وجود میآید.
معصومعلیزاده با بیان اینکه به بخشی از پروژههای پرونده کمتر توجه شده که باید در فرصت باقی مانده به سرانجام برسند، اظهار کرد: ثبت جهانی از لفافه تک بخشی بودن بیرون آمده و به یک همافزایی رسیده و اهمیت آن برای همه احساس شده است.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری اقدامات خوبی در این راستا انجام داده است، گفت: بخشی از کار از جمله مرمت آثار تاریخی در این خصوص نیز بر عهده میراث فرهنگی بود که در حال انجام است؛ ۲۳ پروژه مرمتی در بازار آغاز شده و در حال حاضر ۱۶ پروژه فعال است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان بیان کرد: نگاه ارزیاب یونسکو این است که آیا مدیریت واحدی برای حفظ، نگهداری و احیاء پروژهها در شهر وجود دارد یا خیر؟
معصومعلیزاده در ادامه به موانع ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و افزود: حذف سواره از پیادهراه اکباتان و تخریب طبقات مازاد حوزه هنری دو مانع جدی پرونده است که باید در زمان مقرر انجام شود.
وی اقناعسازی در بحث ثبت جهانی هگمتانه را ضروری دانست و تصریح کرد: مردم باید متوجه شوند با ثبت جهانی، اقتصاد شهر حرکت رو به جلو خواهد داشت.
مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه: در صورت عدم ثبت جهانی هگمتانه از لیست ۱۰ کشور اول خارج میشویم
مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه نیز با بیان اینکه هگمتانه از ۲۰۰۰ سال پیش دارای شهرسازی مدون و از پیش تعیین شده بوده و این یکی از ویژگیهای این محوطه است، یادآور شد: ۳۵ هکتار از ۷۰ هکتار محدوده ثبت جهانی در اختیار میراث فرهنگی بوده و مابقی در اختیار شهرداری است.
صاحب محمدیانمنصور نبوغ مهندسی و تداوم سه هزار سال زندگی را دو معیار مهم معرفی هگمتانه به یونسکو به منظور ثبت جهانی دانست و خاطرنشان کرد: ایران دارای ۲۶ اثر ثبت جهانی بوده و رتبه نهم جهان را دارد و در صورت عدم ثبت جهانی هگمتانه از لیست ۱۰ کشور اول خارج میشویم بنابراین رقابت ما با کشورهایی مانند روسیه است.
وی به موانع ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه تاکنون مدیران شهری همدان نتوانستند ترافیک را از میدان اکباتان حذف کنند و این موضوع مهمترین مانع پرونده ثبت جهانی همدان است.
مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه طبقات غیرمجاز برخی ساختمانها از جمله ساختمان حوزه هنری را از دیگر موانع برشمرد و اظهار کرد: خوشبختانه این ساختمانها دولتی بوده و به گفته رئیس مرکز ثبت کشور در صورت عدم حذف این موانع در زمان مقرر، ترجیح بر بازگرداندن پرونده است چراکه امکان ارسال مجدد آن وجود دار اما در صورت عدم ثبت امکان ارسال مجدد فراهم نیست.
محمدیانمنصور با بیان اینکه همدلی خوبی در استان برای ثبت جهانی شکل گرفته است، گفت: اهالی خیابان اکباتان خواسته به حق آغاز جدارهسازی از انتهای پیادهراه اکباتان را دارند.
گفتنی است در این جلسه شهرداران مناطق ۳ و ۴، معاونان شهردار و مدیران برخی از سازمانهای شهرداری گزارشی از اقدامات شهرداری در راستای تسهیل ثبت جهانی هگمتانه ارائه کردند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید