تفاهمنامه همکاری بین مدیریت شهری و دستگاه قضایی منعقد میشود
رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: شورای شهر و شهرداری آمادگی انعقاد تفاهم نامه همکاری با دستگاه قضایی استان را دارد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، محمود مسگریان در جلسه صحن شورا که با حضور معاون قضایی رئیس دادگستری و معاون توسعه حل اختلاف استان همدان برگزار شد، افزود: حوزه اجتماعی خانواده که در بعضی از مسائل مورد آسیب قرار گرفته رکن اصلی اجتماعی کشور را مورد هجمه قرار داده است.
مسگریان با بیان اینکه با بروز مشکلات اجتماعی تکلیف ما مضاعف شده است، یادآور شد: همه ما مسؤولین باید با ارائه راهکارها و تدوین برنامههای مناسب در راستای تحکیم بنیان خانواده و ازدواج گام برداریم.
وی با اشاره به حضور معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان در صحن شورا اظهار کرد: این جلسه در راستای حل مسائل اجتماعی سطح شهر و تبادل نظر در رسیدن به راهکاری مناسب است.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: لازم است تفاهم نامه همکاری با حوزه قضایی استان در راستای ایجاد هیأتهای صلح منعقد شود.
مسگریان به وظایف و مسؤولیت شهرداری در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز اشاره کرد و افزود: میتوان توافق نامههای مسایل فرهنگی با دادگستری استان برای استفاده از امکانات و فضاهای شهری منعقد کند.
رضایی: شهرداری قویترین نهاد شهری برای حوزه اجتماعی است
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان یکی از مطالبات شورا از شهرداری را تقویت نقش فرهنگی و اجتماعی شهرداری برشمرد و گفت: معتقدیم همانگونه که به امور خدمات شهری و عمرانی پرداخته میشود بایستی به حوزه فرهنگی اجتماعی در شهرداری نیز توجه ویژه شود.
علی رضایی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی اجتماعی اظهار کرد: جامعه ما به ویژه شهرهای بزرگ با آسیبهای اجتماعی مواجه است که متأسفانه روند فزایندهای را در پیش گرفته و باید نسبت به این موضوع چاره اندیشی جدی شود.
وی اضافه کرد: برای تقویت نقش اجتماعی شهرداری باید ساختار فرهنگی اجتماعی در مناطق تقویت شود و مناطق با محیط اجتماعی خود تعامل و ارتباط سازنده ایجاد کنند.
وی با اشاره به وجود ظرفیتهای غنی و ارزشمند اجتماعی فرهنگی در مناطق و محلات در حوزه فرهنگ سازی، یادآور شد: مساجد نقش برجستهای در فرهنگ سازی دارند و میتوانند در تقویت حوزه فرهنگی اجتماعی اثرگذار باشند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان همچنین بر تربیت شهروند تاب آور تأکید کرد و گفت: تحولات پرشتاب جامعه بر شهر همدان هم تأثیر گذاشته است و بر این اساس تربیت شهروندان تابآور یکی از اقدامات ضروری است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
کاوسی امید: جامعه با واگرایی فرهنگی مواجه است
رئیس کمیسیون برنامه بودجه و فناوری اطلاعات شورای شهر همدان در این جلسه با اشاره به اینکه همدان در بحث و حل مباحث قضایی با روشهای تربیتی و فرهنگی در کشور پیشرو است، اظهار کرد:رویکردها در نگاه به فرهنگ به واگرایی فرهنگی میانجامد و عملاً خروجی اقدامات فرهنگی امکان پذیر نیست.
اکبر کاووسی امید اضافه کرد: تقویت حوزه فرهنگی را باید از مدارس آغاز کرد چرا که مدارس میتوانند در تربیت دانشآموزان صبور نقش داشته باشند که لازمه آن ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت معلمان است که صبر را تمرین کرده و به دانشآموزان صبور تربیت کنند. وی با اشاره به اینکه یکی از آسیبهای اجتماعی و جرایمی که در جامعه رخ میدهد خشم و عدم کنترل آن است، گفت: تغذیه در کنترل خشم بسیار مؤثر است و باید فرهنگ مصرف تغذیه سالم را ترویج دهیم.
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر همدان با اعلام اینکه شورای شهر در طب سینوی سیاستگذاری داشته است، افزود: انتظار میرود بتوانیم تغذیه سالم را همگانی کرده و آن را برای همه به دغدغه تبدیل کنیم.
کاوسیامید با بیان اینکه استفاده از فضاهای تبلیغ شهری سریعترین حالات برای ترویج فرهنگ ناب اسلامی در حوزه ترویج صبر، گفت: در حال حاضر فضای فیزیکی مورد نظر در اختیار شهرداری است که باید از آن به نحو و درستی استفاده کنیم.
حیدری: پول پاشی و مدیریت لیبرالی در شهر از مختصات تفکر اُمَوی است
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه ضرورت پایبندی به عدالت و قسط را بزرگترین هدف بعثت انبیا (ع) برشمرد و گفت: در بسیاری از مواقع در امر عدل و عدالت دچار سوء برداشت و سوء تفسیر هستیم.
مهدی حیدری با اشاره به اینکه پول پاشی و مدیریت لیبرالی در شهر از مختصات تفکر اُمَوی است، متأسفانه آنچه امروز در برخی موارد مانند پول پاشیها دیده میشود ضد عدالت و به مثابه امتداد سبک مدیریتی معاویه در لباس عدالت و دیانت است.
حیدری با بیان اینکه بر اساس قانون روابط بین دستگاه اجرایی و دستگاههای نظارتی و قضایی کاملاً تعریف شده است، اظهار کرد: ارتباطات خارج از چارچوب این دو دستگاه بیعدالتی و فساد را به همراه خواهد داشت.
وی در این خصوص گفت: رعایت قانون و عدالت به مساوات بین مسؤولین و مردم در دادگاه قضایی افتخاری برای ماست چرا که در برخورد با جرایم و تخلفات نباید تفاوتی بین مردم و مسؤولین باشد.
علی اکبر نظری: ضرورت بازنگری در زمینه مسائل قضایی
رئیس کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورای شهر همدان نیز با اشاره به اهمیت و جایگاه حفظ کرامت انسانی، گفت: حوزه فرهنگی یکی از مباحث و وظایف ذاتی شهرداریها است که باید به آن پرداخته شود..
علی اکبر نظری با بیان اینکه جرایم در حوزهها و زمینههای مختلف رخ میدهد، اظهار کرد: مدعی العموم به عنوان مدعی جامعه وظایفی دارد و بسیاری از مسائل و مشکلات به سیستم دولتی برمیگردد از جمله ترک فعل مسؤولین که باید به عنوان جرم تلقی شود اما متأسفانه این موضوع کمتر دیده میشود.
نظری با اشاره به اینکه روش و نوع جرایم با توجه به وضعیت علمی و فضای مجازی امروز تغییر کرده است اظهار کرد: لازم است بازنگری دقیقی در زمینه مسائل قضایی صورت پذیرد.
علی اکبر نظری با بیان اینکه سیستم دولتی نیاز به رفرم جدید دارد، اضافه کرد: اشتباهات وزین در جامعه اسلامی طی چهار دهه گذشته شکل گرفته است و عدم عدالت اجتماعی آسیبها را بر جامعه وارد کرده که میتوان به فاصله طبقاتی بین مسؤولان و مردم اشاره کرد.
معاون توسعه حل اختلاف استان: ترویج فرهنگ صلح و سازش رویکرد دستگاه قضایی است
معاون توسعه حل اختلاف استان همدان در این جلسه از راهاندازی مجموعهای به نام “ستاد صبر” در زیر مجموعه مرکز حل اختلاف استان برای بخشش محکومان خبر داد و گفت: ترویج فرهنگ صلح و سازش و استفاده از تمامی ظرفیتها به منظور توسعه مصالحه رویکرد دستگاه قضا است.
سید هادی مصطفوی نقطه مشترک بین سیستم قضایی و شورای شهر و شهرداری را ارتباط مستقیم این نهادها با مردم برشمرد و افزود: لازم است در راستای توسعه فرهنگ مصالحه با هم همکاری و تعامل داشته باشیم.
مصطفوی اضافه کرد: مخفف صبر صلح و سازش، بخشایش و رضایت است که اگر اختلافی پیش آمد در گام نخست باید مردم گذشت کنند و اگر نشد مذاکره کنند و یا دیگران واسطه صلح شوند به همین سبب ستاد صبر تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه افزایش صلح یاران از برنامههای معاونت توسعه حل اختلاف استان است، اظهار کرد: لازم است در حوزه مدیریت شهری هیأتهای صلح را تشکیل دهیم که در این راستا میتوان در قالب مصوبه شورا یا تفاهمنامهای بین مدیریت شهری و حوزه قضایی منعقد شود.
معاون توسعه حل اختلاف استان همدان در ادامه همچنین با اشاره به بحران کم آبی همدان در سال گذشته، یادآور شد: مردم همدان در زمان بحران بی آبی با صبر و بردباری با مسؤولان همکاری داشتند و ما باید قدردان این مردم باشیم.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید