ضرورت توسعه متوازن شهری با رعایت مباحث زیستمحیطی
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان ابراز امیدواری کرد دغدغههای کوهنوردان و فعالان زیستمحیطی همدان در کنار توسعه متوازن شهری همزمان با رعایت مباحث زیستمحیطی، حل شود.
به گزارش روابطعمومی شورای اسلامی شهر همدان، حمید بادامینجات در شصتوپنجمین صحن شورا با حضور برخی فعالان زیستمحیطی و کوهنوردان همدانی با محوریت بررسی وضعیت کوهستان الوند، گفت: وظیفه منتخبان مردم در پارلمان شهری همدان، شنیدن دغدغههای تمامی شهروندان همدانی بهویژه دوستداران طبیعت و عملگرا بودن نسبت به آنهاست.
بادامی نجات: مسیر بهتری برای تفکیک زباله تعریف شود
وی در ادامه ضمن قدردانی از خدمات مناسب حوزه مدیریت پسماند شهرداری بهویژه در حوزه آموزش شهروندی، گفت: زیرساخت اقدامات فرهنگ سازی بهویژه در حوزه تفکیک زباله در این مجموعه قابلقبول است؛ اما باید مسیر بهتری برای دریافت خروجی مناسبتر، تعریف شود.
بادامینجات افزود: با توجه به اینکه درآمدزایی در حوزه پسماند، مبحث غیرقابل انکاری است؛ اما انتظار میرود فارغ از مباحث درآمدزایی ضمن سیاستگذاری، نظارت و مدیریت صحیح در حوزه برونسپاری و شرکتهای نوآفرین (استارآپها)، زیرساختهای لازم فراهم شود تا در این مسیر هم شاهد توسعه شهر باشیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان همچنین ضمن قدردانی از تلاش نیروهای شهرداری همدان برای عملیات برفروبی معابر شهر، گفت: تعدادی از شهروندان در این زمینه در بخشی از شهر اعلام نارضایتی داشتند که باید تلاش کنیم تا برخی نقاط هدف شهری را پیشبینی و در اسرع وقت، خدماترسانی کنیم.
بادامینجات همچنین با توجه به ارائه گزارش عملکرد شهرداری منطقه ۲ همدان، گفت: این منطقه همانند سایر مناطق چهارگانه، فعالیتهای عمرانی قابل قبولی بهویژه در حوزه فرهنگی، آموزش شهروندی، آسفالت و… داشته و همچنین سرعت پیشرفت فیزیکی پروژه هدایت آبهای سطحی تقاطع رسالت هم قابلقبول است.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری منطقه ۲ باید نسبت به جابهجایی ساختمان و در نظر گرفتن محل بایگانی الکترونیکی مدارک اقدام عاجل داشته باشد، ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال درآمد منطقه ۲ شهرداری همدان به طور کامل محقق شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان ضمن قدردانی از تلاش شبانهروزی نیروهای شهرداری، گفت: انتظار میرود در راستای خدماتدهی هرچه بهتر در شهر بهمنظور افزایش رضایتمندی شهروندان، همت گمارید.
مریم روانبخش، رئیس کمیسیون حقوقی و رسیدگی به شکایات مردمی شورای اسلامی شهر همدان نیز اعلام کرد: کمترین شکایات مردمی را از سوی منطقه ۲ شهرداری همدان داشتهایم که قابل قدردانی است.
سلماسی: تأکید بر حفظ و صیانت از رشته کوه الوند
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه گفت: «همدان» در سراسر کشور به عنوان مهد کوهنوردی مطرح بوده و در این بین کوهنوردان، سنگنوردان و دیوارهنوردان شاخصی را تربیت کرده است؛ افرادی که در سیاستگذاری فدراسیون کوهنوردی نیز مؤثر واقع شدهاند.
رضوان سلماسی افزود: کوهنوردان بیش از توجه به رشته ورزشی خود، به دلیل ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با طبیعت، عِرق خاصی به محیط زیست کوهستان دارند؛ بهطوری که نسبت به هرگونه ورود بدون برنامه و آسیب رساندن به طبیعت آن حساس هستند.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ و صیانت از رشته کوه الوند به عنوان میراث طبیعی همدان، اظهار کرد: «همدان» به عنوان شهری که در دامنه کوهستان قرار گرفته، پروژههای زیادی داشته که به طور مستقیم با کوهستان ارتباط داشته است و به آن آسیب زدهاند؛ از اینرو دغدغه حفظ و صیانت از محیط زیست کوهستان به عنوان میراث آیندگان، مطرح است.
سلماسی با اشاره به جلسه پنجشنبه هفته گذشته با عنوان «گرامیداشت روز جهانی کوهستان» با حضور کوهنوردان و فعالان زیستمحیطی، گفت: در این نشست برخی از دوستداران طبیعت از دغدغههای خود نسبت به آسیبها و تخریب طبیعت کوهستان الوند گفتند و درخواست دارند تا متولیان امر و مدیران ارشد شهری بهویژه نمایندگان مردم در پارلمان شهری در جریان امور قرار گیرند.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان پس از نمایش نماهنگ «آسیبهای کوهستان»، در راستای حمایت و تأیید خواستههای کوهنوردان و فعالان زیستمحیطی حاضر در صحن، در کنار آنها نشست.
مولوی: تصمیمگیران شهر، دغدغه محیط زیست را دارند
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه آموختن دوست داشتن و احترام به طبیعت در مکتب دوستداران طبیعت، افتخار ماست؛ اعلام کرد: مطمئن باشید که منتخبان مردم در پارلمان شهری به عنوان تصمیمگیران شهر حتماً دغدغه محیط زیست شهر را دارند.
ابراهیم مولوی افزود: گاهی شهرداری همدان را از درآمدهای میلیاردی محروم میکنیم تا در این بین، اجازه ندهیم آسیب زیستمحیطی به بدنه شهر وارد شود.
وی با اشاره به درخواستهای فراوان برای سرمایهگذاری در بلوار ارم، اظهار کرد: بسیاری از سرمایهگذاران و ارگانهای اداری بر این نظرند تا در این مکان تفریحی در دسترس شهروندان، سرمایهگذاری کنند که شورای اسلامی شهر بهمنظور حفاظت و حراست از این منطقه، همواره مخالف اجرای هرگونه طرح توسعهای، بوده است.
مولوی با اشاره به پروژه آرامسازی بلوار ارم، گفت: به طور قطع با اتمام این پروژه شهری، شاهد رویکرد متفاوت و مناسب مدیریتشهری خواهیم بود و این مکان تفریحی به پایگاه گردشگری خوبی تبدیل میشود.
وی با اشاره به برخی طرحهای توسعهای از جمله جاده برگشت گنجنامه، جاده سلامت و سرمایهگذاری در پیست اسکی، عنوان کرد: مباحث شهری و عملیات عمرانی، چند وجهی است و با برخی مباحث زیستمحیطی تناقض دارد؛ البته در خیلی از موارد حتی برای قطع یک درخت هم بحثها میشود؛ اما ذات پروژههای عمرانی، گاهی مخرب است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: اگر بتوانیم بخش عمده معادن اطراف کوهستان الوند را از این منطقه گردشگری، دور کنیم، همت بسیار بزرگی در راستای حفظ و صیانت از کوهستان، محسوب میشود.
مولوی با تأکید بر اینکه دغدغههای فعالان محیط زیست بسیار قابل ارزش است؛ گفت: انتظار میرود نمایندگان دوستدار طبیعت با حضور در کمیسیونهای تخصصی شورا همراه با ارائه انتقادات، پیشنهادات و راهکارهای موجود، مدیریتشهری را یاری دهند که به طور قطع مورد استقبال ما نیز قرار خواهد گرفت.
وی همچنین با اشاره به عدم استفاده از نمک در عملیات برفروبی زمستانی در شهرداری همدان به عنوان عامل مخرب محیط زیست، از شهروندان درخواست کرد: در زمان بارش برف برای نگهداری شهر و کمک به مدیریتشهری، حداقل مقابل درهای منزل مسکونی خود را پاک سازی کنند.
عسگریان: با تخریب منابع طبیعی باید به جد برخورد شود
رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان هم در ادامه جلسه، گفت: در حالی که شورای اسلامی شهر نظارت تمامی فعالیتهای مدیریت شهری را برعهده دارد؛ باید بر اساس قوانین و محدوده قانونی، مشکلات و مسائل شهر، دستهبندی و در اختیار فرماندار و سایر مسؤولان ذیربط قرار داده شود.
سید مسعود عسگریان اظهار کرد: شورای اسلامی شهر به عنوان سیاستگذار برای جمعآوری و آسیبشناسی مسائل مرتبط به زندگی شهروندی اجازه ورود دارد و عملاً در حوزه اجرایی سایر دستگاهها، نمیتواند دخالت کند؛ زیرا هر مجموعه در حوزه وظیفه خود، احساس تکلیف میکند.
وی معتقد است: شورای اسلامی شهر میتواند با جدیت و قاطعیت بیشتری برای جلوگیری از هر گونه اقدامات تخریبی و احداث غیرقانونی در منابع طبیعی شهر اعلام نظر کند؛ هرچند نظارت شهرداری برای کنترل ساختوسازهای غیرمجاز در محدوده قانونی و بخشی از حریم بهویژه در کمیسیون ماده ۱۰۰، محسوس است.
عسگریان خطاب به نمایندگان دوستدار طبیعت حاضر در صحن، اعلام کرد: درددلهای شما، دغدغه شورای اسلامی شهر در مواجهه با مسؤولان و انعکاس مشکلات به آنان است؛ از این رو باید با مشکل تخریب کوهستان و منابع طبیعی به جدیت برخورد شود تا به عنوان دستورالعمل یا حداقل گزارش توجیهی همراه با مستندات لازم به فرماندار ارائه شود تا مباحث مورد نظر مورد تأکید دستگاههای اجرایی مربوطه قرار گیرد که در صورت اجرای هر گونه طرح اثرگذاری، با مطالعه و برنامهریزی مناسب پیش بروند.
فتحی: تأکید بر تعیینتکلیف ساماندهی سگهای بیسرپرست
در ادامه گزارش عملکرد سازمان مدیریت پسماند شهرداری و منطقه ۲ شهرداری همدان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
علی فتحی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز ضمن قدردانی از خدمات شایسته سازمان مدیریت پسماند شهرداری، گفت: ساماندهی سگهای بلاصاحب یکی از مطالبات شهروندی است که باید نسبت به تعیینتکلیف این مهم هر چه سریعتر اقدام شود و در این راستا مقدمات عقیمسازی و در اختیار قرار دادن فضای مناسب برای این مهم، انجام شود.
سیبی: توجه به اقدامات زیربنایی و علمی، اصول کار ماست
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان هم در ادامه این جلسه گفت: این مجموعه با بهرهگیری از علوم روز، پیش میرود تا از هرگونه آسیب، دور شود.
حسین سیبی با تأکید بر اینکه مطالعات، اساس کار هر نهاد و مجموعه محسوب میشود؛ افزود: توجه به اقدامات زیربنایی و علمی، به دور از سطحینگری و اعمال سلیقه جزو اصول کار مجموعه مدیریت پسماند شهرداری همدان است.
وی معتقد است: ساماندهی سایت دفن زباله یکی از مهمترین تکالیف شهرداری محسوب میشود که اهمیت آن صد برابر بسیاری از پروژههای شهری است و باید در اولویت امور شهری قرار گیرد.
سیبی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل ناقص از سوی وزارت کشور در زمینه ساماندهی سگهای بیسرپرست، گفت: هیچ یک از شهرداریهای کشور نتوانستند برابر ۱۰۰ درصد این مهم را اجرا کنند و از سوی دیگر در صورت اجرای این دستورالعمل، هزینههای آن بسیار بالاست.
وی با تأکید بر اینکه تفکیک از مبدأ و خط پردازش، مکمل یکدیگرند؛ گفت: خط پردازش، توجیه اقتصادی ندارد؛ بلکه مبحث فرهنگی و زیستمحیطی است.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان همچنین با اشاره به اینکه یکهزار و ۷۵۰ مخزن زباله در شهر وجود دارد، گفت: در حال حاضر شستوشوی مخازن زباله توسط یک دستگاه مخزنشور انجام میشود؛ در حالی که بهمنظور پوشش تمام مناطق چهارگانه نیازمند ۴ عدد دستگاه مخزنشور هستیم.
سیبی معتقد است: تفکیک زباله نباید در بین شهروندان شرطی شود که در غیر این صورت، محکوم به شکست است؛ از این رو باید فرهنگسازی این مهم، نهادینه شود تا فرآیند طبیعی آن شکل بگیرد.
وی همچنین در پاسخ به نارضایتی شهروندان نسبت به عملیات برفروبی زمستانی در شهر، گفت: نیروهای خدمات شهری تمام تلاش خود را به کار گرفتند و تا پاسی از صبح بهمنظور عملیات برفروبی فعال بودند؛ اما زمان بارش و ترافیک ایجاد شده در ساعت خروج شهروندان از منزل، شرایط را تغییر میدهد و دستوپا گیر مدیریتشهری خواهد شد.
جلیلوند: تأکید بر رعایت تمام مسائل فنی و اقتصادی در اجرای وظایف شهری
مدیر منطقه ۲ شهرداری همدان نیز در این جلسه گفت: این منطقه در راستای سیاستگذاری شورای اسلامی شهر با محوریت افزایش سطح رضایتمندی شهروندان و تبیین نقش شهرداریها در مدیریت و خدمات شهری و همچنین درآمدزایی بیش از پیش از ابتدای سال ۹۸ تاکنون اقدامات مؤثری در تحقق سیاستهای مذکور با راهبری و مساعدت شورای اسلامی شهر داشته است.
حامد جلیلوند افزود: یکی از راههای افزایش سطح رضایتمندی شهروندان منطقه ۲، ارتقای گسترده فعالیتهای عمرانی شامل آسفالت معابر، پیاده روسازی و مناسبسازی، پروژههای حل بحران از جمله هدایت آبهای سطحی در نقاط کلیدی، احداث و ترمیم پارکها، احداث مخازن ذخیره و… بوده که گامهای بزرگ و مشهودی در این زمینه صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: بهمنظور اجرای وظایف و خطمشی بودجهریزی با محوریت سیاستهای شورا و شهرداری، ضمن رعایت تمام مسائل فنی و اقتصادی توجه داشتهایم تا صرفهجویی را هم در نظر بگیریم.
کوهنورد همدانی: حافظ کوهستان الوند و طبیعت همدان باشیم
نماینده کوهنوردان و فعالان محیط زیست حاضر در صحن شورا، عدم اجازه هرگونه فعالیت عمرانی در کوهستان الوند بهویژه دشت میشان را خواستار شد و گفت: در این زمینه حداقل از تخریبهای آینده و ساختوسازهای بیشتر، پیشگیری شود.
پوریا بوجاریان با اشاره به طرح آسفالتریزی از گنجنامه تا میدان میشان، اظهار کرد: این جاده به صورت خاکی به اندازه کافی، چهره منطقه را دستخوش تغییرات ناموزون کرده است که در صورت آسفالتریزی، ضربه نهایی تخریب را بر پیکره این کوهستان وارد میکند.
به گفته بوجاریان؛ طرح پارک سنگی هم گویا روبهروی موقعیت شهید قاسمی واقع شده است؛ در حالی که در این منطقه سالیان سال، صخرههایی به صورت طبیعی وجود دارند که یکی دیگر از وجوه زیبایی الوند محسوب میشود.
وی با تأکید بر عدم تعریض جاده پیست اسکی و سوق دادن سرمایهگذار در این مسیر، گفت: با مدیریت قوی و در نظر گرفتن موارد کارشناسی حفاظت زیست محیطی و الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته میتوانیم از این مکان برای حفظ آن و بهره برداری گردشگری استفاده کنیم.
کوهنورد همدانی با انتقاد از تهاجم خودروهای آفرود چهارچرخ و موتورسوارها در مسیرهای کوهنوردی، گفت: این مهم موجب تخریب طبیعت و پوشش گیاهی منطقه میشود که میتوان از ظرفیت راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی در راستای حفاظت از کوهستان، بهرهمند شد.
بوجاریان ادامه داد: اگر قصد بر این است که جاده سلامت و مسیر برگشت گنجنامه بهمنظور کاهش ترافیک منطقه، ایجاد شود، میتوان به جای احداث جاده برگشت گنجنامه، با در نظر گرفتن مدیریت مناسب حملونقل عمومی و کنترل عبور و مرور، از حجم ترافیک کاست.
وی معتقد است: جاده برگشت گنجنامه، منطقه بسیار وسیعی را تحت الشعاع و مورد تخریب قرار خواهد داد.
بوجاریان؛ ارائه طرح ثبت ملی رشته کوه الوند به مراجع ذیربط را پیشنهاد داد و گفت: «الوند» به عنوان یکی از بهترین کوهستانهای دنیا، زادگاه بسیاری از بزرگان تاریخ بوده و هست که با توجه به روند نهایی شدن و تأیید این طرح، میبایست با اعمال نظارت بیشتر، از این کوهستان حفاظت شود.
کوهنورد همدانی همچنین با توجه به اینکه همدان، مهد کوهنوردی ایران و یکی از پایههای اصلی کوهنوردی است که با وجود بسیاری از بزرگان و پیشکسوتان کوهنوردی ایران میتواند جایگاه ویژهای داشته باشد؛ ایجاد موزه ملی کوهنوردی ایران در همدان را پیشنهاد داد و گفت: این طرح میتواند در راستای توسعه و بهرهبرداری از گردشگری ورزشی، اشتغال و گردشگری شهر کمک کند.
تجلیل از کودک محیطزیستی در صحن شورا
در پایان شورای اسلامی شهر همدان از فرزند یکی از کوهنوردان همدانی که در صحن شورا با زبان شیرین کودکی از همگان درخواست داشت تا حافظ محیط زیست باشند و این امانت را به آیندگان تحویل دهند؛ تجلیل کرد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید