مدیران در حمایت از پروژه‌های سرمایه‌گذاری، خطرپذیر باشند

مدیران در حمایت از پروژه‌های سرمایه‌گذاری، خطرپذیر باشند

جلسه این هفته کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با حضور اعضای شورا، دبیران کمیته‌های تخصصی و اساتید مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورا با موضوع هم اندیشی برای پیشنهادهای تعرفه سال ۹۹ در حوزه‌های سرمایه‌گذاری و گردشگری برگزار شد‌.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا در این جلسه ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت عیسی مسیح (ع) و فرارسیدن سال نو میلادی و نیز گرامیداشت میلاد باسعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار افزود: توسعه گردشگری زمینه ساز توسعه اقتصادی است اما متأسفانه سهم استان همدان در بهره‌مندی از ظرفیت‌های گردشگری بسیار پایین است به گونه‌ای که در جذب گردشگر خارجی شاهد ضعف هستیم.
حسین قراباغی اضافه کرد: علیرغم تأکیداتی که از سوی مدیریت ارشد استان در خصوص حمایت از سرمایه‌گذاری شده است اما در عمل شاهد تحقق این موضوع بسیار مهم نیستیم و به بهانه‌های مختلف موانعی برای سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.
قراباغی با بیان این که چند سالی است مدیران در حمایت از سرمایه‌گذار تنها شعار می‌دهند، ادامه داد: انتظار می‌رفت با برگزاری رویدادها و اجلاس‌ها چند مورد از آثار ارزشمند و بی بدیل در کهن شهر همدان مشمول ثبت جهانی می‌شد ولی این مهم تحقق نیافت.

قراباغی: نمایندگان باید پاسخ گوی عملکرد خود در حمایت از گردشگری باشند.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان از وجود هراس بین مدیران استان در اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری انتقاد کرد و گفت: مدیران در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری باید خطرپذیر باشند.
قراباغی افزود: اعضای شورای اسلامی شهر همدان به عنوان نمایندگان مردم در پارلمان شهری می‌توانند در موارد مختلف وارد شده و مطالبه گر باشند و خواسته‌های مردم را در چارچوب قانون و مقررات مطالبه کنند.
وی با انتقاد از بی توجهی نمایندگان مجلس به حوزه گردشگری گفت: نمایندگان باید پاسخ گوی عملکرد خود در حمایت از گردشگری باشند.
قراباغی اضافه کرد: مطالبه مردم تنها مسائل مربوط به آب، برق، گاز و راه‌سازی نیست بلکه باید نگاه‌ها و اراده ویژه‌ای نیز در حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری وجود داشته باشد و نامزدها برنامه‌های خود را در این زمینه اعلام کنند.
قراباغی اضافه کرد: هم اکنون استان‌های هم تراز همدان در شاخص‌های اقتصادی و شهری چندین سال است از همدان جلوتر افتاده اند و باید دلایل عدم پیشرفت استان و شهر همدان را آسیب شناسی کنیم.
وی با بیان اینکه مدیران همدان در حوزه سرمایه‌گذاری باید خطرپذیر باشند،گفت: این خطرپذیری باید در چهارچوب قوانین صورت پذیرد و انتظار داریم کمیته‌های تخصصی اقتصادی و سرمایه‌گذاری مرکز مطالعات شورای اسلامی شهر با همکاری اساتید دانشگاهی، دلایل عدم خطرپذیری مدیران را آسیب‌شناسی کنند.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه انسجام و اتفاق نظر کافی در خصوص حمایت از سرمایه‌گذاران حوزه مدیریت شهری بین اعضای شورای اسلامی شهر همدان وجود دارد، گفت: در این راستا در سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری همدان، پنجره واحدی برای تسهیل در امور سرمایه‌گذاران ایجاد شده است.
به گفته حسین قراباغی مباحث سرمایه‌گذاری و گردشگری در مدیریت شهری به نحو مطلوب در حال انجام است و تنها مشکل‌هماهنگی سایر دستگاه‌ها اجرایی است که باید همگی با هم در این زمینه همکاری داشته و هم دل باشیم.
وی با اشاره به نزدیکی زمان بودجه‌ریزی شهرداری برای سال آتی اظهار کرد: بودجه ما نیاز به پیوست اقتصادی دارد و این موضوع باید در بودجه سال آینده لحاظ شود و در این راستا شورا از پیشنهادهای صاحب نظران و کارشناسان حوزه اقتصادی و گردشگری استقبال می‌کند.
وی اضافه کرد: می‌توانیم برای جذب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی بسته‌های تشویقی سرمایه‌گذاری را در دفترچه عوارض سال ۹۹ شهرداری لحاظ کنیم.

گردان: جذب سرمایه‌گذار، کاهش مشکلات اقتصادی را به دنبال دارد

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز اظهار کرد: کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا با برگزاری این جلسه اقدام ارزشمندی را انجام داده که نیاز است روال کار شورا برای بودجه ریزی‌های سال‌های آینده نیز این گونه باشد.
کامران گردان اظهار کرد: تا زمانی که التزام و اعتقاد قلبی در امر جذب سرمایه‌گذار و به طور خاص در حوزه مدیریت شهری وجود نداشته باشد کاری از پیش نخواهیم برد.
وی تأکید کرد: لازم است مطالب مطرح شده در این جلسه به عنوان سیاست‌های کلی بودجه سازمان سرمایه‌گذاری به شهرداری ارائه شود.
گردان همچنین یادآور شد: ضروری است سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری برنامه مناسبی برای بودجه ریزی سال ۹۹ به شورا ارائه دهد تا بتوانیم در جذب سرمایه‌گذار و تقویت حوزه گردشگری شهر تاریخی همدان برنامه‌ریزی‌های خوبی داشته باشیم و در طول سال کمترین اصلاح بودجه یا اضافه کردن تبصره در ذیل بودجه را داشته باشیم.

بادامی نجات: ضرورت اصلاح بخشی از ضوابط مربوط به جذب سرمایه‌گذار

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به حمایت‌های شورا و شهرداری از سرمایه‌گذاران، گفت: حمایت از سرمایه‌گذار از مهمترین مقوله‌ها در رونق اقتصادی شهر است به شرطی که آورده خوبی برای شهر داشته باشد.
حمید بادامی نجات به سرمایه‌گذاری میدان میوه و تره بار جدید شهر همدان هم اشاره کرد و یادآور شد: در این راستا ۷۵ درصد سرمایه‌گذاری را به سرمایه‌گذار واگذار کردیم و تنها ۲۵ درصد برای شهرداری است اما متأسفانه هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و این نشان می‌دهد که بعضی حمایت‌ها درست نبوده است.
بادامی نجات در این خصوص اضافه کرد: سود حاصل از اجرای پروژه میدان میوه و تره بار جدید همدان حتی کفاف ایجاد زیرساخت‌های آن را نمی‌دهد و در این مورد در حق شهر و شهرداری اجحاف شده است.
وی تأکید کرد: باید آثار و نتایج سرمایه‌گذاری‌هایی که در گذشته انجام شده را بررسی کرده و موانع و علل عدم تحقق اهداف را آسیب شناسی نمود چرا که در بعضی از موارد سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه مدیریت شهری مشکل، منابع مالی مطرح نیست بلکه اگر سرمایه‌گذار واقعی برای بحث سرمایه‌گذاری باشد؛ قطعاً باید مورد حمایت واقع شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان اظهار کرد: لازم است بخشی از ضوابط مربوط به جذب سرمایه‌گذار را اصلاح نموده و در این باره تجدید نظر کنیم.

عسگریان: حذف پارکینگ برای بناهای واجد ارزش لحاظ شود

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و اداری شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه با اشاره به اهمیت احداث پارکینگ در ساخت و ساز، افزود: حذف پارکینگ در حوزه گردشگری باید تعریف خاص خود را داشته باشد و این موضوع در دفترچه عوارض نیز لحاظ شود.
سید مسعود عسگریان اضافه کرد: لازم است برای ساختمان‌ها و بناهای واجد ارزش تاریخی که قدمت بالای ۵۰ سال دارند حذف پارکینگ در نظر گرفته شود و این کمکی برای حمایت و توسعه صنعت گردشگری خواهد بود.
عسگریان با تأکید بر اتخاذ تمهیداتی برای جذب گردشگران، گفت: از ساختمان و بافت‌های واجد ارزش تاریخی چگونه باید انتظار احداث پارکینگ داشت و مدیران شهری و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید به این نکات توجه خاص داشته باشند که می‌طلبد با الگو گرفتن از شهرهای موفق مانند یزد در این حوزه بسته حمایتی گردشگری خاصی تهیه شود.

فتحی: تعدد مدیریت، مهمترین مشکل همدان است

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان هم در ادامه این جلسه یکی از بزرگترین نقاط ضعف همدان در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری را تعدد مدیریت‌ها برشمرد و گفت: این موضوع باعث می‌شود مسؤولیت متوجه نهادها و ارگان‌های خاص نبوده و کسی هم پاسخ گو نباشد یا اینکه خود را صاحب مسؤولیت نداند.
علی فتحی با بیان اینکه لازم است یک شخص به عنوان مدیر واحد مسؤولیت حوزه گردشگری را بر عهده بگیرد، افزود: در این صورت است که می‌توان به نتایج مورد نظر دست یافت و تحقق این مهم به یک تصمیم کشوری نیاز دارد.
فتحی سرمایه‌گذاران را مبلغان جذب سرمایه‌گذار دانست و گفت: متأسفانه گاه شاهدیم بعضی از پروژه‌ها پس از طی مراحل مختلف در یک جلسه منتفی می‌شود و این نوع برخورد با سرمایه‌گذاری باعث کاهش انگیزه حضور دیگر سرمایه‌گذاران است.
وی همچنین به شعار بعضی از مدیران یا نامزدهای انتخابات مجلس در خصوص اجرای طرح‌های ضربتی اشاره و اظهار کرد: طرح‌ها باید مدت دار باشد و در مدت زمان مشخص اجرا شود و ارگان‌ها مسؤولیت‌شان در خصوص این موضوع مشخص باشد متأسفانه در انجام بعضی از امور تنها به شعار بسنده می‌کنیم اما به عمل اعتقادی نداریم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان مشکلات جامعه از جمله بیکاری و اعتیاد را از نتایج شعارهای بی عمل دانست و گفت: تا زمانی که مدیران ارشد استان، مدیران ادارات و نمایندگان مجلس در جذب سرمایه‌گذار با هم هماهنگ نباشند، کارها، خروجی و نتایج خوبی را در بر نخواهند داشت.

ملکی: استان همدان بسته سرمایه‌گذاری ندارد

رئیس کمیته گردشگری مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان هم گفت: حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در استان تنها شعار است چراکه این استان بسته‌های سرمایه‌گذاری ندارد.
مسعود ملکی اضافه کرد: لازم است تدابیر و دستورالعمل‌های ویژه‌ای برای تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری اتخاذ شود.

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *