سند بازآفرینی باید رویکرد اجرایی داشته باشد

سند بازآفرینی باید رویکرد اجرایی داشته باشد

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان گفت: با توجه به اینکه سند بازآفرینی شهر به منظور بهبود و ارتقای کیفی این مناطق تهیه می شود، باید رویکرد اجرایی آن، مشخص و شفاف باشد.                

 


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، نرگس نوراله‌زاده در کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با بیان اینکه همدان، نخستین شهری بود که سند توانمندسازی آن در سفر مقام معظم رهبری به تصویب رسید، اظهار کرد: ضرورت دارد آسیب‌شناسی عدم اجرای موفق این سند در منطقه آزمونه خضر بررسی و راهکارها، اولویت‌بندی شود.

وی با تأکید بر اینکه اگر این سند به صورت منطقی تهیه شود، سلایق برطرف خواهد شد، افزود: باید الزاماً طبق سند توانمندسازی با مشخص شدن اولویت‌ها، حرکت کرد و از سوی دیگر ضوابط بر اساس وضع موجود محله، استخراج شود که با توجه به بافت اقتصادی، اجتماعی و… متأسفانه هیچ ضابطه‌ای ویژه این مناطق نداریم.

نوراله‌زاده با بیان اینکه پیش‌بینی پروژه‎های تجمیعی اهمیت نداشته و اثرگذار نیستند، ادامه داد: این پروژه‌ها همواره با شکست مواجه شده است و موجب مهاجرت شهروندان می‌شود؛ در حالی که باید از بافت بومی محل، ضابطه و الگو گرفته شود تا برای سایر نقاطی که قرار است توسعه دهیم، بهره ببریم.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان همچنین گفت: توانمندسازی مناطق بازآفرینی نیز باید ریشه یابی شود و رویکرد مشارکتی با شناخت و راهبردهای اصلی طرح نیز مدنظر قرار گیرد.

نوراله‌زاده در ادامه با اشاره به بررسی پیش‌نویس سند بازآفرینی منطقه خضر، گفت: انتظار می‌رود طرح‌های بازآفرینی محلات همدان اولویت بندی شود و تغییرات اجتماعی، اقتصادی، کاربری و زیست‌محیطی این مناطق مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: اولویت‌بندی در اجرای طرح بازآفرینی شهر همدان باید براساس تأثیرگذاری تحقق یابد و رویکرد ما عملی شدن مطالبه مردم و بهبود وضعیت مناطق سکونت آنهاست.

عسگریان: تدوین ضوابط ویژه برای مناطق توانمندسازی
رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به توسعه مناطق بازآفرینی، گفت: صرفاً آسیب شناسی و ارائه مشکلات به مسؤولان امر چاره‌ساز نخواهد بود؛ بلکه همراه با ارائه گزارش راهکار اجرای طرح توسعه مناطق بازآفرینی شهری، نیاز به تدوین ضوابط کارشناسی برای حل مشکلات این مناطق دارد.

سید مسعود عسگریان افزود: برای مناطق توانمندسازی جدا از ضوابط طرح تفصیلی باید ضوابطی تدوین شود تا مشکلات عدیده آن مناطق را برطرف سازد.

وی بیان کرد: حل مشکلات مردم در مناطق بازآفرینی همچنان با ضوابط تفصیلی پیگیری می‌شود که این مهم شدنی نیست؛ زیرا به عنوان مناطق خاص، نیاز به نگاه ویژه دارد.

عسگریان همچنین گفت: انتظار می‌رود مشاوران، ضوابط پیشنهادی ارائه دهند تا در مراجع بالادستی نسبت به تصویب آن اقدام شود و بتوانیم مشکلات مطرح شده را حل کنیم.

وی معتقد است: مسؤولان و دست‌اندرکاران ذیربط عزم لازم را برای تهیه و اجرای ضوابط ویژه مناطق بازآفرینی به شکل مدون، منطقی و همیشگی ندارند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *