شهرداری ها فرصت ندارند به هوشمندسازی شهر فکر کنند

شهرداری ها فرصت ندارند به هوشمندسازی شهر فکر کنند

این روزها شهرداری ها در سراسر ایران به فکر نگهداشت شهرهایشان هستند و تصوری برای به روز کردن شهرها ندارد؛ اتفاقی که در بیشتر شهرهای ایران در حال انجام است.


شهرداری‌های سراسر کشور تراکم و منابع شهرها را می‌فروشند تا بتوانند شهر را اداره کرده و حقوق و دستمزد کارکنان را پرداخت کنند؛ به عبارتی مردم عوارض می‌دهند تا زباله شهر جمع‌آوری و خدمات جاری به مردم ارائه شود.
با این حال کمتر شهری به فکر به‌روز کردن خدماتی است که به مردم ارائه می‌شود و شهرها به آثار باستانی تبدیل شده اند که استحکام آثار باستانی را هم ندارند.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدا به نقل از برنا، حمید بادامی‌نجات، رئیس کمیسیون فراکسیون شفافیت و نماینده استان همدان در شورای عالی استان‌ها در این زمینه با اشاره به مشکلات مالی شهرداری‌ها، راه‌حل خروج از این غفلت را توجه به درآمد پایدار شهری دانست.
بادامی‌نجات در پاسخ به این سؤال که چرا شهرداری‌ها به سوی به‌روز شدن پیش نمی‌روند، گفت: شهرداری‌ها متأسفانه به دلیل اینکه بیش از هزار خدمت برایشان تعریف شده، کمتر به این موارد توجه می‌کنند.
وی افزود: متأسفانه مدیریت‌ شهری در سال‌های اخیر از لحاظ منابع مالی شدیداً دچار مشکل شده‌است و اولویت‌هایشان را بر مسائل جاری خودشان گذاشته‌اند که فعالیت‌های خدمات شهری را شامل می‌شود؛ البته این مشکلات بهانه‌ای نیست تا به سمت هوشمندسازی نروند.

هوشمندسازی شهرها الزامی است

رئیس کمیسیون فراکسیون شفافیت شورای عالی استان‌ها ادامه داد: عامل دیگر، این است که هنوز مدیریت‌ شهری به‌ویژه در شهرهای کوچک به این باور نرسیده‌اند که هوشمندسازی می‌تواند موجب بهبود امور شود و هوشمندسازی را به عنوان یک کار تجملی می‌بینند؛ در صورتی که هوشمندسازی و استفاده از فناوری برای شهرها الزام شده است و باید هزینه‌های خود را مدیریت کنند.
بادامی‌نجات تأکید کرد: اگر امروزه شهرها منابع محدودی دارند باید با استفاده از هوشمندسازی و فناوری‌های نوین مدیریت کارآمدتری داشته باشند تا بدین ترتیب هزینه کمتری صرف شود.
نماینده همدان در شورای عالی استان‌ها عنوان کرد: شهرداری‌ها در کل کشور متولی واحدی ندارند که بتواند برخی امور را دیکته کند و این روزها هر شهری بر اساس اولویت‌بندی‌های شوراهای اسلامی شهر و روستا، فعالیت‌هایی داشته است.
وی افزود: شهرهایی مانند تهران، مشهد، اصفهان و همدان در راه هوشمندسازی قدم برداشته‌اند و زمان می‌برد که به شهر هوشمند تبدیل شوند؛ اما قدم‌های خوبی برداشته شده است که جای امیدواری دارد.

کمک به مردم با الکترونیکی کردن فرآیند شهرداری

بادامی‌نجات با اشاره به وظایف شورای عالی استان‌ها در این زمینه، گفت: در شورای عالی استان‌ها تلاش می‌کنیم به شوراهای اسلامی شهر کل کشور آموزش دهیم و بگوییم الکترونیکی کردن فرآیندهای شهرداری یک اقدام است و کمک می‌کند کار مردم بهتر انجام شود.
وی با اشاره به لزوم به‌روزرسانی خدمات‌دهی در شهرها، عنوان کرد: هوشمندسازی از بسیاری فسادهای اداری که با آن مواجه هستیم، جلوگیری می‌کند و زمانی که کار را به ماشین می‌سپاریم، قطعاً ماشین این قابلیت را ندارد تا به افراد بر اساس برخی دیگر از اولویت‌ها خدمات‌رسانی کند.
رئیس کمیسیون فراکسیون شفافیت شورای عالی استان‌ها در پاسخ به این سؤال که اگر هزار کار برای شهرداری تعریف شده، بنابراین امیدی به مدیریت یکپارچه شهری نیست، گفت: بعید است با این نظام اداری فعلاً به مدیریت یکپارچه شهری برسیم.
بادامی‌نجات با انتقاد از وضعیت فعلی شهرداری‌ها در مدیریت یکپارچه عنوان کرد: در شهرداری‌ها که یک شهردار با چند سازمان و منطقه فعالیت می‌کنند، مدیریت یکپارچه وجود ندارد و در حال حاضر معاونت‌های مختلف و مناطق شهرداری‌ها با سازمان‌هایشان هماهنگ نیستند، از این رو در کل کشور در شهرداری‌ها نتوانسته‌ایم مدیریت یکپارچه داشته باشیم.
وی ادامه داد: ضعف قوانین داریم؛ بنابراین باید به اندازه‌ای که مسؤولیت می‌دهیم اختیار بدهیم و منابع مالی هم به مدیریت شهری بدهیم. اینگونه نباشد یکسری وظایف به عهده مدیریت شهری بیندازیم و بعد منابع مالی اینها را تأمین نکنیم. وقتی این اتفاق رخ بدهد شهرداری مجبور به شهر فروشی می‌شود و باید در این فکر باشد که چگونه کسب درآمد داشته باشد.
بادامی‌نجات همچنین گفت: شهرداری فرصت ندارد فکر کند شهر را چگونه هوشمند کند؛ زیرا درگیرودار مسائل مالی است و این امر موجب شده تا از به‌روز شدن شهرها غفلت شود.
وی در زمینه بدهی‌های شهرداری سایر شهرهای ایران، بیان کرد: هیچ شهری را نداریم که بدهی نداشته باشد؛ هر کسی به اندازه جمعیتش بدهی دارد. همه شهرهای ما به اشخاص حقیقی و حقوقی و… بدهکار هستند و از سویی طلب‌هایی دارند که نیاز دارند آن را سامان بدهند. وی افزود: مشکل ما بیشتر موضوع درآمد پایدار است که تاکنون نتوانسته‌ایم به آن برسیم.

 

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *