ضرورت تدوین پیوست تابآوری برای پروژههای شهری
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست شورای اسلامی شهر همدان بر تدوین پیوست تابآوری برای پروژهها در شهرداری همدان تأکید کرد.
به گزارش به روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، کامران گردان در جلسه مشترک کمیسیونهای خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست با کمیسیون حقوقی و رسیدگی به شکایات مردمی، افزود: با توجه به موفقیت شهرداری همدان در حوزه تابآوری بر این اساس دبیرخانه کشوری شهرهای تابآور در همدان راهاندازی میشود که این امر افتخاری برای این کلانشهر است.
گردان اضافه کرد: مدیریت شهری همدان از سالهای گذشته در زمینه تابآوری وارد شده و با تلاش تیم مدیریت بحران شهرداری و کمک مسؤولان استان توانسته با موفقیتهای کسب شده در این خصوص، دبیرخانه شهرهای تابآوری کشوری را دریافت کند.
وی ضمن قدردانی از زحمات مجموعه شهرداری همدان به ویژه مدیریت بحران و خانم روحی رئیس این مجموعه اظهار کرد: زحمات و تلاش این مجموعه در معرفی همدان و مطرح شدن آن به عنوان شهر تابآور در کشور و جهان یکی از افتخاراتی است که باید قدردان این بزرگواران باشیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با اشاره به وجود ۴۱ بلای طبیعی در جهان، اظهار کرد: همدان مستعد ۳۱ مورد از بلایای طبیعی است که باید در راستای پیشگیری از این بلایا و بروز آسیبهای ناشی از این حوادث آموزشهای لازم به اقشار مختلف داده شود.
گردان با بیان اینکه توجه به مدیریت بحران به مطالبه مردم تبدیل شده است، یادآور شد: مدیریت بحران شهرداری همدان اقدامات و مسؤولیتهای زیادی را دارد و اکنون نیز فعالیتهای خوبی در دست اقدام دارد اما متأسفانه این مدیریت با کمبود نیرو مواجه است و باید با توجه به حجم کار و مسؤولیتهای واگذار شده به آن تقویت نیروی انسانی را جزو اولویتهای این مجموعه قرار داد.
همدان الگوی تابآوری کشور
وی با تأکید بر اینکه باید به جریان سازی پیرامون نشان تابآوری شهر همدان کمک کنیم، افزود: نگرش تابآوری در همه حوزههای شهرداری باید وجود داشته باشد.
گردان همچنین بر صدور مجوز برای بهکارگیری پژوهشگر جهت موضوع نشان تابآوری تأکید کرد و گفت: با توجه به راهاندازی دبیرخانه شهرهای تابآور کشور، باید ضمن دقت به این موضوع، دستورالعملهای آن رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه شورای شهر و شهرداری به جریان تابآوری کمک کنند تا در تمام سازمانها و مناطق شهرداری موضوع تابآوری نهادینه شود، افزود: همدان در تابآوری الگویی در کشور شده و این باعث افتخار مدیریت شهری همدان است.
گردان تأکید کرد: برای ماندگاری دبیرخانه در شهر همدان باید پیگیریهای بعدی و فعالیت ادامه داشته باشد چرا که با عدم فعالیت این دبیرخانه را از دست خواهیم داد. بر این اساس باید برای نگه داشتن این عنوان تلاش کنیم.
علیضمیر: راهاندازی دبیرخانه شهرهای تابآور کشوری برای نخستین بار در همدان
معاون خدمات شهری شهردار همدان نیز در این جلسه گفت: مدیریت شهری همدان با زحمات و فعالیتهای مؤثر در بحث تابوری به نتیجه و دستاورد بزرگی دست یافته اما این زحمات مظلوم واقع شده است.
وحید علیضمیر اضافه کرد: دبیرخانه شهرهای تابآور کشوری برای نخستین بار است که در کشور در شهر همدان تشکیل میشود و این افتخاری برای این کهن شهر است.
وی به ارائه گزارش کوتاهی از فرآیند شکلگیری و روند رسیدن به نتیجه تابآوری پرداخت و افزود: از آنجایی که دبیرخانه به مدت یک سال در همدان مستقر خواهد بود برای نگه داشتن آن باید تلاش کنیم که دبیرخانه در همدان تداوم داشته باشد.
علیضمیر با اعلام اینکه هفته آینده با حضور مقامات کشوری دفتر دبیرخانه تابآوری کشوری در همدان افتتاح میشود، افزود: این مراسم در قالب همایش به صورت وبینار برگزار خواهد شد.
روحی: تدوین محورها و گامبندی فعالیت دبیرخانه شهرهای تابآور
مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان هم در این جلسه به بیان خلاصهای از روند اخذ دبیرخانه کشوری شهرهای تابآور در همدان پرداخت و گفت: شهرداری همدان براساس فعالیتها و موفقیتهایی که در تابوری داشته به عنوان دبیرخانه کشوری شهرهای تابآور انتخاب شده است.
بیتا روحی با اشاره به اینکه شهرداری همدان فعالیت رسمی خود را در حوزه تابآوری از اواخر تیرماه سال ۹۸ آغاز کرد، افزود: برای عضویت در پویش شهرهای تابآور، سایر شهرداریهای استان بعد از طرح موضوع و تصویب در شورای اسلامی هر شهر درخواست عضویت به امضای شهردار و به همراه مصوبه شورای شهر، به شهرداری همدان ارسال و مراحل انجام آن صورت گرفت.
روحی اضافه کرد: در این راستا جلسات توجیهی، آموزش مباحث نحوه تابآورسازی شهرها، جلسه با شهرداران مراکز شهرستانهای استان همدان برای اجرای هرمی طرح و نیز به منظور ارتقا سطح آگاهی شهرداران برگزار شد؛ بنا به مصوبات و دستورات مدیریت بحران استان شهر لالجین و نهاوند به عنوان پایلوت مرکز آموزشی انتخاب و کارگاههای آموزشی بسترسازی ۱۰ اصل تاب آور سازی برگزار شد.
روحی با بیان اینکه به منظور انتقال دانش فنی و پیادهسازی اصول دهگانه تابآوری، ارزیابی شهرهای نهاوند، لالجین در طی دو دوره، صورت گرفت، اضافه کرد: این دورههای آموزشی با حضور شهرداران، کارشناسان و با تدریس رضا بطحایی مدافع رسمی پویش شهرها و نماینده آن پویش در ایران، شهر نهاوند به عنوان پایلوت مرکز آموزش شهرهای جنوبی و شهر لالجین نیز به عنوان پایلوت مرکز آموزش شهرهای شمالی استان انتخاب شده و دورههای آموزشی برگزار شد.
مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان ادامه داد: در نهایت در مسیر دستیابی به تابآوری شهر و استان همدان، با بهره گیری از تجربه و نظرات مدیران، اندیشمندان و صاحب نظران علمی، تخصصی داخلی و خارجی که نقشی مؤثر در نیل به این مقصود ایفا میکنند نخستین همایش همدان استان تابآور را در دی ماه سال ۹۸ و با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و همراه با رونمایی کتاب چگونه شهرها را تابآورتر کنیم و دستگاه شتاب نگاشت در مرکز همایشهای قرآنی و بین المللی شهرداری همدان برگزار و از مسؤولان، اساتید، دانشپژوهان و کارمندان حوزه مدیریت بحران شهرداریها و شهرداران و اعضای شورای اسلامی شهرها در این همایش دعوت به عمل آمد.
بیتا روحی اضافه کرد: با توجه به پیگیریهای شهرداری همدان و حمایتها و مساعدت مدیرکل مدیریت بحران استان و عنایت ویژه رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تشکیل دبیرخانه کشوری شهرهای تاب آور در شهرداری همدان موافقت شد.
روحی با بیان اینکه در حال حاضر محورها و گامبندی فعالیت دبیرخانه تدوین شده است، گفت: هم اکنون نیز در حال تهیه سند ملی تابآوری از جمله تابآورری برای حوادث و نیز تابآورری شهری هستیم.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید