طرح مدیریت یکپارچه شهری تا یک سال آینده به نتیجه می‌رسد

طرح مدیریت یکپارچه شهری تا یک سال آینده به نتیجه می‌رسد

نایب رئیس شورای عالی استان‌ها و شورای اسلامی شهر همدان گفت: طرح مدیریت جامع یکپارچه شهری به احتمال زیاد تا یک سال آینده به نتیجه می‌رسد.


حمید بادامی‌نجات در صحن شورا ضمن ارائه گزارشی از چهل‌ودومین اجلاس شورای عالی استان‌ها و با اشاره به حضور رئیس قوه قضاییه به عنوان مهمان ویژه این اجلاس، اظهار کرد: در این اجلاس، موضوعات مهم و خوبی بین قوه قضائیه و شورای عالی استان‌ها مطرح شد، موضوعاتی که کمک می‌کند نگاه مجموعه قوا به شوراها تلطیف‌ شود.
بادامی‌نجات با اشاره به تغییر نگاه قوه قضائیه به شوراها در این اجلاس، بیان کرد: تکمیل و اجرای طرح جامع مدیریت واحد شهری از مهمترین موضوعات مطرح شده در این اجلاس بود که برای این مهم، تیم مشترکی برای پیگیری آن بین شورای عالی استا‌ن‌ها و قوه قضائیه تشکیل شد.
وی همچنین با اشاره به توجه به ماده ۱۰۰ و ورود رئیس قوه قضائیه در این مبحث، یادآور شد: آیت‌ا… رئیسی انتقاد جدی نسبت به ماده ۱۰۰ دارد که این ماده می‌تواند نقطه ضعف و قوت شوراها باشد.
نایب رئیس شورای عالی استان‌ها و شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به توجه ویژه شورای عالی استان‌ها به طرح مدیریت جامع یکپارچه شهری و طرح آن در چهل‌و‌دومین اجلاس، یادآور شد: این طرح با روندی که در پیش گرفته شده، تا یک سال آینده به اتمام می‌رسد؛ زیرا کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی اولویت کار را مدیریت‌شهری قرار داده است.
بادامی‌نجات اضافه کرد: با توجه به راه‌اندازی فراکسیون مدیریت‌شهری می‌توان امیدوار بود که اعضای این کمیسیون در موضوع مدیریت‌شهری بهتر ورود پیدا کرده و ما نیز از این ظرفیت باید به نحو احسن استفاده کنیم.

قراباغی: بیش از ۹۰ درصد حوزه گردشگری آسیب دیده است

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان هم در این جلسه ضمن انتقاد از تأخیر در راه‌اندازی شهرداری منطقه ۵، اظهار کرد: راه‌اندازی این شهرداری از دوره چهارم کلید خورده است و در دوره پنجم پیگیری شد، اما طولانی شدن روند راه‌اندازی آن، قابل تأمل است.
حسین قراباغی با اشاره به ضرورت راه‌اندازی شهرداری منطقه پنج، یادآور شد: ضرورت دارد در مرحله نخست، مکانی برای ایجاد این منطقه لحاظ شود.
قراباغی همچنین با اشاره به آسیب‌های شیوع ویروس کرونا در جامعه، اظهار کرد: بر اساس آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته، متأسفانه حوزه‌های گردشگری با شیوع این ویروس، بیشترین آسیب را دیده است.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد تأسیسات حوزه گردشگری آسیب دیده که در این راستا متأسفانه تنها یکی از عوامل شیوع کرونا بوده است؛ بلکه برخی سیاست‌ها هم باید اصلاح شود.
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان همچنین با اشاره به فعالیت خانه‌مسافرهای غیرقانونی و غیرمجاز در شهر، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و خالی بودن اکثر هتل‌ها متأسفانه شاهد هستیم خانه‌مسافرهای غیرمجاز که هیچ‌گونه شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، پذیرای میهمانان و گردشگران بوده‌اند و این مهم، گردشگری را نابود می‌کند.
قراباغی تأکید کرد: ضروری است برای حوزه گردشگری و فعالان این بخش، تدابیر خاصی اندیشیده و مُسکنی لحاظ شود که لازمه این امر، ورود نمایندگان مجلس برای پیگیری قوانین این بخش است.

فتحی: ضرورت ورود جدی تمامی دستگاه‌ها برای رفع بحران مسکن در همدان

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان هم با انتقاد از مشکلات مردم در حوزه مسکن گفت: متأسفانه طی دو سال گذشته مردم با افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن و مشکلات پیش‌رو، مواجه هستند و ورود جدی تمامی دستگاه‌های مرتبط برای رفع بحران مسکن ضروری است.
علی فتحی اظهار کرد: معاون وزیر کشور پس از رویداد زلزله کرمانشاه، نامه‌ای به تمامی معاونت‌های عمرانی شهرداری‌ها ارسال کرد، مبنی بر اینکه ارائه مجوز برای احداث طبقات فوقانی به املاکی اطلاق می‌شود که دارای پروانه ساختمانی باشند؛ در حالی که این مهم نه در قالب قانون و نه مصوبه مجلس، دیده شده است.
وی افزود: این مهم موجب شده شهرداری‌های ۴ منطقه مجوز طبقات فوقانی را به املاک فاقد پروانه ساختمانی، صادر نکنند که این مهم، مردم را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است.
فتحی با بیان اینکه برخی از املاک عادی پروانه ندارد، اما اصول سازه را رعایت کرده‌اند؛ از این‌رو احداث طبقه فوقانی با تأیید مهندسان فنی امکان‌پذیر است، اظهار کرد: کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی پس از تأیید اصول سه‌گانه فنی، بهداشتی و شهرسازی توسط کارشناسان رسمی دادگستری رأی به ابقا املاک فاقد پروانه یا مغایر مفاد پروانه صادر ‌می‌کند که این مهم تأیید بنای احداث شده است و می‌بایست احداث طبقه فوقانی با رعایت اصول فنی و ضوابط شهرسازی بلامانع باشد.
به گفته وی؛ انتظار می‌رود کمیسیون تخصصی شورای شهر همدان نسبت به پیگیری رفع موانع احداث طبقه فوقانی املاک عادی اقدام کند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه در حال حاضر برخی از مردم نسبت به احداث ساخت‌وساز غیرقانونی و غیرمجاز اقدام می‌کنند، گفت: اقدامات غیرقانونی موجب درگیری‌ها با مجموعه اداره کنترل نظارت شهرداری همدان شده است که انتظار می‌رود این مهم از طریق شورای شهر مورد پیگیری جدی قرار گیرد، زیرا مردم در سالیان گذشته با اخذ وام نسبت به تهیه مسکن اقدام می‌کردند؛ در حالی‌که در حال حاضر با اخذ تسهیلات، ودیعه رهن خانه را تهیه می‌کند، به طوری که اقشار کم‌درآمد دیگر قادر به اجاره مسکن نیستند.
فتحی در پایان عنوان کرد: در صورت صدور مجوز احداث طبقات فوقانی به املاک عادی به شرط رعایت اصول فنی، تا حدودی مشکلات مردم حل می‌شود و رضایتمندی آنان را به دنبال دارد.

کاوسی‌امید: پارک آمادای به‌عنوان پروژه‌های اولویت‌دار سال ۹۹ مورد توجه باشد

رئیس کمیسیون برنامه بودجه و امور مالی شورای شهر همدان هم گفت: پارک آمادای (تپه‌ پیسا) باید به‌عنوان پروژه‌های اولویت‌دار در سال ۹۹ مورد توجه قرار گیرد؛ در حالی‌که شهرداری می‌بایست پیوست اقتصادی لازم آن را نیز ارائه می‌داد تا تملک پروژه، تکمیل شود.
اکبرکاوسی‌امید با تأکید بر اینکه باید روند امور اجرایی پارک آمادای به شیوه‌ای پیش برود تا به سرنوشت پارک ۴۸ هکتاری گرفتار نشود؛ افزود: نگاه اجرایی این پارک باید به صورت فرامنطقه‌ای دیده شود.
وی با توجه به اینکه همدان به عنوان دروازه غرب کشور شناخته می‌شود؛ اظهار کرد: پارک آمادای می‌تواند در صورت اقدام عملیاتی صحیح، غرب کشور را پوشش دهد
کاوسی‌امید معتقد است: تملک این پروژه شهری باید همراه با یک برنامه مناسب و همچنین پیوست و تفکر اقتصادی همراه شود تا روند اجرایی بتواند با یک فرایند منطقی حرکت کند و اقدامات عملیاتی آن در سال آینده اجرایی شود.

نوراله‌زاده: عدم همکاری ارگان‌ها و سرگردانی مردم در اخذ مجوز باغ

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر همدان در پایان این جلسه با اشاره به پیگیری این کمیسیون تخصصی از ارگان‌های مرتبط در خصوص رفع مشکلات حفظ باغ‌های شهر، گفت: مصوبات این جلسه به امضای ارگان‌های ذینفع رسیده و قرار شد برای باغ‌هایی که اسناد عرصه و اعیان دارند، مجوز صادر شود؛ اما متأسفانه از زمان اجرایی شدن طرح، برخی از ارگان‌ها از جمله جهاد کشاورزی همکاری لازم را در این زمینه، ندارد.
نرگس نوراله‌زاده اضافه کرد: جلسه مورد نظر با حضور نمایندگان و مدیران ارگان‌های مرتبط بود و پیگیری‌ها توسط دادستان انجام شده است؛ اما متأسفانه به دلیل عدم همکاری ارگان‌ها، مردم سرگردان شده‌اند.
نوراله‌زاده همچنین نسبت به تأخیر در راه‌اندازی وبگاه شهرداری و سازمان‌ها و همچنین برنامه نرم‌افزارحسیب شهرداری، انتقاد کرد و یادآور شد: متأسفانه هنوز این وبگاه، راه‌اندازی نشده است.
وی با بیان اینکه اقدامات به‌روزرسانی و راه‌اندازی وبگاه بر عهده روابط عمومی شهرداری است، گفت: در حال حاضر ۴۷ وبگاه تدوین شده است که متأسفانه کج‌دار و بیمار به آن پرداخته می‌شود و هنوز به طور رسمی بهره برداری نشده‌اند؛ به‌گونه‌ای که نمی‌توانیم از طریق وبگاه شهرداری، خدمات غیرحضوری را به شهروندان ارائه دهیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر همدان گفت: برای وبگاه حدود ۱۶ خدمت به شهروندان تعریف شده است که مردم می‌توانند از طریق اقدامات غیرحضوری، خدمات دریافت کنند.

 

پایان/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *