سند چشم‌انداز شهر همدان کاربردی‌ تدوین شود

سند چشم‌انداز شهر همدان کاربردی‌ تدوین شود

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه سند چشم‌انداز شهر همدان باید کاربردی تدوین شود؛ گفت: ضروری است طرح‌های راهبردی و کاربردی تهیه و تدوین شود؛ زیرا این طرح‌ها در پیشبرد اهداف شهر، موثر هستند.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ سید مسعود عسگریان در جلسه کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورا که پیرامون بررسی گزارش برنامه عملیاتی راهبردی شهرداری برگزار شد، اظهار کرد: با بیان اینکه هم‌اکنون فرآیند تهیه سند چشم‌انداز ۲۰ ساله توسعه شهر همدان توسط مشاور طرح در حال تدوین است؛ گفت: این طرح اثرگذار شهری یکی از ضروریات برنامه عملیات راهبردی محسوب می‌شود که باید برای پیشبرد اهداف شهری، تدوین و اجرا شود.
عسگریان افزود: طرح سند چشم‌انداز همدان در ۸ مرحله تدوین می‌شود که در این زمینه کمیسیون نظارت شورا در راستای تسهیل فرآیند تهیه این سندچشم انداز با برگزاری جلسات مستمری به صورت گام به گام، همراه مشاور طرح خواهد بود تا با هم‌اندیشی‌ در این مسیر، حرکت کرده و به نتیجه نهایی مشترکی برسیم.
وی با بیان اینکه تهیه سند چشم‌انداز شهر همدان از شورای دوره چهارم کلید زده شده است، عنوان کرد: ضرورت دارد ضمن نظرسنجی از نظرات کارشناسی و پیشنهادهای اعضای شورای ادوار گذشته شهر همدان، از این مباحث در مرحله تدوین سند بهره‌مند شویم.
عسگریان همچنین با تأکید بر بهره‌گیری از نظرات مدیران پیشکسوت شهر همدان که در گذشته در حوزه مدیریت شهری نقش‌ داشته‌اند، یادآور شد: با بهره‌گیری از نظرات صاحب‌نظران و مردم می‌توان مشکلات حوزه مدیریت‌شهری را برطرف کرد.
رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان ادامه داد: بهتر است هر یک از مراحل تدوین سند چشم‌انداز که به صورت مجزا قابلیت تصمیم‌گیری دارد، قبل از آغاز مرحله بعدی به شورا ارائه شود، زیرا با این اقدام مهم می‌توان هر مرحله را به صورت کارشناسی شده، مصوب کرد و ضمن احصا مشکلات و ایرادات، آنها را حل کرد و از سوی دیگر می‌توان پیش از آغاز تدوین، مرحله بعدی آن را اجرا کرد.

* گردان: سند چشم‌انداز، افق بلندمدت را برای شهرداری تعریف می‌کند

رئیس شورای شهر همدان هم در این جلسه ضمن ارزشمند دانستن تدوین سند چشم انداز شهر همدان، اظهار کرد: این سند چشم‌انداز و برنامه آینده‌نگر، افق بلندمدت را برای شهرداری تعریف می‌کند.
کامران گردان با تأکید بر اینکه باید برای تدوین سند راهبردی عملیاتی، نگاه ویژه‌ای داشت، افزود: ضروری است برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای تدوین شود که زمان‌بندی اجرا نیز دقیق مشخص باشد تا مشکلی در آینده برای اجرای برنامه‌ها نداشته باشیم؛ زیرا در صورت برنامه‌ریزی صحیح و زمان‌‎بندی دقیق، شاهد خروجی مناسب طرح‌ها خواهیم بود.
گردان همچنین با اشاره ه به اینکه باید اعتقاد قلبی برای اجرای این طرح داشته باشیم، تأکید کرد: در تدوین این سند، بهره‌گیری از نظرات مردم، صاحب‌نظران و کارشناسان بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: اگر بتوانیم ۷۰ درصد طرح تدوین شده را طی ۲۰ سال اجرایی کنیم، قطعاً تحول بزرگی برای شهر ایجاد خواهد شد.

* بادامی‌نجات: تأکید بر تحویل به‌موقع سند ۲۰ ساله همدان

نایب رئیس شورای شهر همدان هم گفت: اقدام شهرداری در تدوین سند توسعه شهر، بسیار ارزشمند است؛ اما برای تحقق اهداف مورد نظر باید در حوزه اطلاع رسانی بهتر عمل کرد.
حمید بادامی‌نجات با بیان اینکه در تهیه این سند چشم انداز باید براساس واقعیت‌ و ظرفیت‌های همدان برنامه بلندمدت را تدوین کرد، افزود: همدان باید از سه منظر گردشگری، فناوری و بارانداز بودن مورد توجه ویژه قرار گیرد.
به گفته وی؛ همدان به لحاظ داشتن پیشینه تاریخی و نیز طبیعت زیبا در حوزه گردشگری کشور مطرح است و این ظرفیت باید در تدوین سند چشم‌انداز مورد توجه واقع شود.
نایب رئیس شورای شهر همدان همچنین با بیان اینکه همدان قطب فناوری است؛ یادآور شد: امروز دانشگاه‌های همدان ظرفیت بسیار خوبی هستند که در کنار شهرک فناوری، می‌تواند کمک کننده باشد؛ از این‌رو شهرداری باید علاوه بر توجه به مباحث درآمدزایی و گردشگری، از حوزه دانشگاه و فناوری هم بهره‌مند شود.
بادامی‌نجات ادامه داد: همچنین بارانداز بودن همدان و نزدیکی آن به مراکز ۹ استان، از ویژگی‌های بارز این شهر است که می‌توان به این مهم در راستای تدوین برنامه بلندمدت توجه کرد و در مبحث اقتصادی هم به آن پرداخت.
نایب رئیس شورای شهر همدان بر تحویل سند تدوین شده عملیاتی راهبردی شهر همدان در موعد مقرر تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه این سند برای ۲۰ سال آینده تدوین می‌شود، لازم است به‌موقع برای اجرا، تحویل داده شود.

* مولوی: سند چشم‌انداز شهر نباید بایگانی شود

در ادامه رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان با اشاره به اینکه سند چشم‌انداز شهر همدان پس از تدوین نباید فقط بایگانی شود، گفت: باید پس از تدوین این طرح، با همت و تلاش یکدیگر برای پیشبرد اهداف و رسیدن به جایگاه واقعی همدان تلاش کنیم تا با توجه به پتانسیل‌های موجود و تحلیل داده‌ها و بررسی پدیده‌ها، به مقصد برسیم.
ابراهیم مولوی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها برای رسیدن از وضع موجود به وضعیت مطلوب تدوین می‌شود، افزود: مشاور طرح تدوین سند چشم انداز همدان در مدتی که داده‌های این شهر را را تحلیل می‌کند، باید به آن به عنوان شهر زنده نگاه کرده و تمامی جوانب از جمله جاذبه طبیعی و گردشگری را مورد توجه قرار دهد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه با تدوین این سند، قصد سیاستگذاری برای رسیدن به وضعیت مطلوب شهر همدان را داریم، باید در کنار هم برای تحقق و تدوین یک سند خوب، همت کنیم.
مولوی بیان کرد: مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورا برای همکاری با تدوین این سند ۲۰ ساله، آمادگی دارد.

* قراباغی: ضرورت تدوین چشم انداز چند ساله ‌برای همدان

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهرهمدان نیز در این جلسه با اشاره به ارزشمند بودن تدوین سند چشم انداز شهر، گفت: باید تدوین سند چشم انداز برای همدان در سالیان گذشته تعریف می شد تا امروز شاهد از بین رفتن باغ‌های شهر همدان و آثار و اماکن واجد ارزش این شهر نبودیم.
حسین قراباغی با تأکید بر ضرورت تدوین چشم انداز چند ساله‌برای همدان افزود: در تدوین سند چشم‌انداز، زمان اجرای آن نیز بسیار حائز اهمیت است و نباید طولانی شود؛ زیرا با طولانی شدن تدوین یک سند راهبردی مباحث مرتبط تغییر می‌کند و عملا کاری پیش نمی‌رود.

* فتحی: ایرادات بسیاری به کلیات کار تحقیقاتی وارد است

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان در ادامه گفت: متأسفانه در کشور ما ایرادات بسیاری به کلیات کار تحقیقاتی وارد است؛ زیرا از لحاظ بودجه به این حوزه توجه زیادی نمی‌شود و این مهم موجب ضعف کار در اجرا شده است و در مواقعی دچار ضرر و نقصان مباحث جانبی و سرمایه‌‌گذاری‌ها می‌شود.
علی فتحی با اشاره به طراحی ویژه شهر همدان، اظهار کرد: باید محور شعاعی بودن شهر همدان در مباحث ترافیکی و زیست‌محیطی سند چشم‌انداز مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به نابودی باغ‌های شهر همدان به‌ویژه جنوب شرقی طی سالیان گذشته و جلوگیری از روند پیش‌رو، یادآور شد: باید پیشنهادات موثری در حوزه تعیین تکلیف منازل مسکونی که دارای بیش از ۳۰ سال سابقه دارند، ارائه شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان اظهار کرد: همدان تنها نام کلان‌شهر را به یدک می‌کشد و عملاً نسبت به شهرهای هم‌تراز خود عقب مانده است، اضافه کرد: تعدد مدیریت از نقاط ضعف استان همدان است.

* سلماسی: ضرورت تعامل دستگاه‌های اجرایی برای تدوین سند چشم‌انداز همدان

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه کشورهایی که چشم انداز بلندمدت داشته‌اند به دلیل داشتن هدف مشخص، موفق بودند؛ گفت: کار شهرداری همدان قابل ارزش است که باید برای تحقق آن، تلاش کرد.
رضوان سلماسی؛ تعامل سایر دستگاه‌های اجرایی برای تدوین سند چشم‌انداز همدان با شهرداری را ضروری دانست و گفت: در این صورت می‌توانیم موفق‌تر عمل کنیم؛ زیرا مدیریت شهر تنها بر عهده شهرداری نیست و در تدوین سند، باید نظر دستگاه های دیگر به عنوان سیاست های کاری لحاظ شود.
گفتنی است؛ در ابتدای این جلسه، مشاور طرح به ارائه گزارش برآیند تدوین سند چشم انداز توسعه شهر همدان پرداخت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *