بررسی چالش‌ها و فرصت‌های گردشگری همدان

بررسی چالش‌ها و فرصت‌های گردشگری همدان

در نشست هم‌اندیشی آسیب‌شناسی گردشگری در ایام کرونا جمعی از فعالان گردشگری از آسیب‌ها و مشکلات این صنعت در استان سخن گفتند و آن را رو به نابودی معرفی کردند.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان به نقل از روزنامه هگمتانه، نشست هم‌اندیشی آسیب‌شناسی گردشگری با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و شهردار همدان، مدیرکل میراث فرهنگی استان و اعضای شورای اسلامی شهر همدان، جمعی از فعالان گردشگری، بخش خصوصیݠ گردشگری و…در تالار همایش‌های قرآنی و بین‌المللی برگزار شد.

مولوی: تولید ۱۲ مقاله آی.اس.آی در زمینه گردشگری

ابراهیم مولوی، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان نیز در این جلسه با اعلام اینکه در این مرکز ۱۴۰ استاد در زمینه راهکارهای علمی در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند، گفت: ۱۲ مقاله آی.اس.آی و آی.اس.سی در زمینه گردشگری تولید شده است .

قراباغی: همدان ظرفیت تبدیل به مثلث گردشگری غرب را دارد

حسین قراباغی، رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان هم به اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری اشاره و بیان کرد: همایش طرح ایده برتر در حوزه گردشگری به صورت تخصصی برگزار شد.

وی به انجام قراردادهای خواهرخواندگی با اصفهان و تبریز نیز اشاره کرد و افزود: همدان ظرفیت بالقوه‌ای دارد که می‌تواند با کرمانشاه و سنندج به مثلث گردشگری غرب تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری آنچه را که شایسته گردشگری بوده انجام داده است بر استفاده از ظرفیت نمایندگان برای تقویت این صنعت تأکید و اظهار کرد: احداث دهکده گردشگری حاشیه سد اکباتان از جمله اقدامات است.

بادامی‌نجات: مرکز مطالعات شورای شهر همدان یکی از تأثیرگذارترین مراکز در مدیریت شهری

حمید بادامی‌نجات،‌ نایب رئیس شورای شهر همدان هم اظهار کرد: شورا در بخش گردشگری نقش خود را ایفا کرده است و اقداماتی را انجام داده است.

وی با تأکید بر اینکه اقتصاد همدان از بخش گردشگری است، تصریح کرد: دفتر یونسکو می‌خواست به همدان کمک کند تا حداقل پرونده جهانی یکی از آثار تسهیل شود و به سرانجام برسد.

بادامی‌نجات گفت: مرکز مطالعات شورای شهر همدان یکی از تأثیرگذارترین مراکز کشور در حوزه مدیریت شهری است.

سوزنچی یکی از راهنمایان گردشگری نیز ادامه داد: از دولت می‌خواهیم درست کار کند، اگر منطقه‌ای وضعیت قرمز اعلام می‌شود، دیگر هتل آن یا مراکز گردشگری آن که قرمز نیست، الان کیش با ظرفیت ۳۵ درصد هتل‌ها باز است آن هم به دلیل اینکه سفید اعلام شده است.

وی با بیان این که گردشگری نابوده شد و دیگر گردشگر نداریم، عنوان کرد: راهنمایان ما، فعالان گردشگری نزدیک به ۸ ماه است که درآمد ندارند، حال می‌خواهند تسهیلات با سود ۱۲ درصد بدهند، آیا درآمدی هست که بتوان آن را بازپرداخت کرد.

سوزنچی اظهار کرد: گردشگر دو نوع است گردشگر بیکار و فعال، گردشگر بیکار همان است که شهر به شهر می‌رود و در چادر می‌خوابد و تمام مایحتاج خود را هم پشت خودرو سوار می‌کند و این همان است که کرونا را منتقل می‌کند، اما گردشگر فعال آن است که در سفر هزینه می‌کند، آیا ایرادی دارد که با رعایت شیوه نامه‌ها سفر هم انجام بپذیرد؟ چگونه است که راه شمال ظرفیت پر است اما در غرب این‌گونه نیست.

بهنام افتخاری، یکی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز اذعان کرد: ما سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستیم و اینکه بخش دولتی بیاید سخنرانی کند دردی از ما دوا نمی‌کند، باید به داد ما برسند.

 حاجی بابایی: اختصاص ۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل موزه منطقه‌ای همدان

در ادامه نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه کرونا وجود دارد و نمی‌شود منتظر ماند که ببینیم چه زمان از بین می‌رود گفت: مطالب بسیاری بیان شد که برخی با یک تلفن و پیگیری قابل حل است و برخی مربوط به عدم اطلاع از وضعیت قانون است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی با بیان اینکه ۷۰ هزار میلیارد تومان در اختیار تولید و اشتغال و کارآفرینی قرار گرفته است که در قالب تسهیلات و بیمه بیکاری پرداخت می‌شود، عنوان کرد: مدیران استانی پیگیر بیمه بیکاری راهنمایان گردشگری باشند.

حاجی‌بابایی با تأکید بر اینکه برای اجرای گردشگری باید ابتدا فرهنگ گردشگرپذیری را درست کرد، اظهار کرد: سعی کردیم تا زیرساخت‌هایی چون راه‌آهن، بزرگراه، قطار و… را به همدان بیاوریم.

وی در ادامه سخنانش از اختصاص ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای موزه معاصر و موزه منطقه‌ای همدان خبر داد و گفت: ۳۵ میلیارد تومان برای هرکدام جداگانه مصوب شده است. این مسؤول با بیان اینکه هرآنچه برای گردشگری همدان لازم بوده انجام داده‌ایم، تصریح کرد: همدان به ثبت جهانی یک اثر همچون هگمتانه نیاز دارد.

حاجی‌بابایی به پارک علم و فناوری نیز اشاره‌ کرد و افزود: نوع سرمایه‌گذاری در گردشگری می‌تواند به سمت فناوری‌های برتر تغییر پیدا کند.

صوفی: پارک ۳۰۰ هکتاری اکباتان زیرساختی برای گردشگری همدان

شهردار همدان هم  عنوان کرد: شهرداری همدان اقدامات مختلفی را در راستای حمایت از بخش خصوصی گردشگری انجام داده است و ایجاد پارک ۳۰۰ هکتاری اکباتان و ۱۰۰ هکتاری فخرآباد شروع شده است.

عباس صوفی با بیان اینکه اقداماتی چون عوارض رایگان هتل‌ها، تأمین زیرساخت‌ها و… صورت گرفته است، اظهار کرد: اقدامات حرفه‌ای برای زیباسازی شهر انجام شده است و مرکز تجاری بزرگ عصر طلایی در ۳۰۰ هزار مترمربع و مرکز تجاری آسمان در پیچ زندان ظرفیت‌های خوبی را ایجاد کرده است.

مالمیر: خبرهای خوشی در مورد هگمتانه در راه است

علی مالمیر،‌ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در این جلسه به اختصاص ۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل موزه منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: صنعت گردشگری در این دوران دچار مشکل شده‌ و صنعت گردشگری استان همدان بسیار متضرر شد و عملاً سال ۹۹ را از دست داد.

وی با بیان اینکه تعدادی از تأسیسات گردشگری از چرخه فعالیت خارج شده‌اند، عنوان کرد: رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی می‌توان سفر ایمنی داشت و سفر ممنوع نیست.

مالمیر با اشاره به اینکه سفر دلیل شیوع کرونا نیست، اظهار کرد: دولت می‌تواند با پرداخت یارانه سفر به جامعه گردشگری کمک کند. وی در نهایت ابراز کرد: خبرهای خوشی در مورد هگمتانه در راه است که اعلام می‌کنیم.

مجیدی: کاهش ۹۰ درصدی بازدیدکنندگان غار علیصدر

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر نیز با بیان اینکه غار علیصدر در فروردین و اردیبهشت تعطیل بود و اخیراً بازگشایی شد، عنوان کرد: به مسافران ماسک داده می‌شود و تب‌سنجی و ضدعفونی صورت می‌گیرد و قایق‌ها نیز یک دوم تعداد قبل را سوار می‌کنند.

مهدی مجیدی اظهار کرد: طی ۵ ماه گذشته ۴۰ هزار نفر از غار بازدید کرده‌اند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۴۰۰ هزار نفر بود که با کاهش ۹۰ درصدی روبه‌رو هستیم.

وی با اشاره به اینکه اجازه تبلیغ نداریم اما هزینه‌ها به قوت خود باقی است، اظهار کرد: قبلاً گل و گیاه را از بیرون خریداری می‌کردیم اما اکنون به دلیل اینکه نیروها بیکار نشوند تولید گل و گیاه را انجام می‌دهیم.

مجیدی خواستار همکاری اداره مالیت و بیمه با شرکت شد و عنوان کرد: این درخواست را داریم که اداره مالیت و بیمه طلب خود را با تأخیر دریافت کنند.

رئیس جامعه هتل‌داران استان همدان در این جلسه اظهار کرد: صنعت گردشگری یک صنعت ورشکسته است و طی این مدت درصد اشغال هتل‌ها به ۴ تا ۵ درصد و حتی به صفر رسیده است.

شهرام شیروانی خواستار حمایت از تأسیسات گردشگری شد و گفت: فصل گردشگری همدان ۶ ماه نخست سال است که می‌دانیم در طی این مدت هیچ درآمدی عاید صنعت گردشگری نشده است.

وی با اعلام اینکه اگر این‌گونه پیش رود هتل‌های ما به سمت تغییر کاربری می‌روند، عنوان کرد: از دولت و مجلس درخواست داریم تسهیلاتی را از صندوق توسعه ملی برای تأسیسات گردشگری در نظر بگیرند و برای هر اتاق ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدهند.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *