بهرهگیری از روش گیاهپالایی در فضای سبز شهر
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان بر بهرهگیری از روش گیاهپالایی در حوزه فضای سبز شهر همدان تأکید کرد و گفت: این روش در دنیای امروز بهویژه کشورهای توسعهیافته با کمک گیاهان برای زدودن آلایندهها و آلودگیهای محیطزیست بهکار میرود.
به گزارش روابطعمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ علیاکبر نظری در کمیسیون خدمات شهری شورا، اظهار کرد: در حال حاضر به وسیله دستگاههای مدرن قادر نخواهیم بود تا شهر را از آلایندگیها پاککنیم؛ از اینرو آسانترین و ارزانترین تکنیک در حوزه فضای سبز شهری بهمنظور حفظ محیطزیست، گیاهپالایی و کاشت درخت است که میتوانیم همگام با آن، بهدنبال گسترش فضای سبز و رفع مشکلات این حوزه باشیم.
وی با تأکید بر اینکه نباید آرایش شهر همراه با نگارهها و جلوههای خاص و زیبایی را به فراموشی بسپاریم؛ افزود: میتوان از گیاهان و درختان شهر برای پالایش آب و خاک بهره ببریم؛ زیرا آلایندگیهای بسیاری در محیط شهری وجود دارد که به سلامت شهروندان گره خورده است.
نظری معتقد است: انتظار میرود از متخصصان دانشگاهی در حوزه محیط زیست، فضای سبز، گیاهی و باغها در حوزه مدیریتشهری بهرهمند شویم تا هر چه سریعتر از شیوه سنتی به مدرن حرکت کنیم.
وی افزود: سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری همدان به صورت عملی، اقدامات خوبی داشته است؛ اما در حال حاضر مطلوب نظر ما نیست.
نظری با اشاره به کاشت درختان چنار در معابر ۶ متری و پیادهراههای یک متری و به خظر افتادن منازل همجوار این معابر بهعنوان معضل اساسی شهر همدان در حوزه فضای سبز، اعلام کرد: هنگام کاشت درخت باید تمام جوانب زیستمحیطی، سلامت شهروندان، تخریب ریشهای و جذب آلایندهها در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با تأکید بر حرکت مدیریتشهری بر مبنای برنامهریزی همراه با تکنیک مطالعات کارشناسی در تمامی حوزههای اجرایی، معتقد است: عدم مطالعه در حوزه مدیریتشهری نهتنها مشکلات را کاهش نمیدهد، بلکه مضاعف هم کرده است؛ از اینرو مناطق ۴گانه شهرداری همدان باید به سمتوسوی مدرنیته حرکت کنند تا مشکلات حوزه مدیریتشهری مرتفع شود.
نظری در ادامه با اشاره به اینکه آپارتماننشینی به شدت رواج پیدا کرده است؛ گفت: برنامهریزی برای گسترش طرح پشتبام (روفگاردن) از ملزومات اساسی مدیریتشهری محسوب میشود که نیاز به فرهنگسازی دارد؛ از اینرو باید شهرداری همدان بهویژه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری نسبت به این مهم، اقدام عاجلانه داشته باشند و همگام با تحقیقات علمی حرکت کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه فرهنگسازی بین مردم برای آبیاری درختان واقع در معابر خود، اهمیت دارد؛ افزود: شهرداری باید برای ترویج این قبیل اقدامات خودجوش مردمی، پاداشهای خوبی در نظر بگیرد که ضمن اثربخشی، صرفه آن برای شهر و شهرداری خواهد بود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان در پایان با اشاره به ضرورت تدوین طرح جامع فضای سبز در شهر همدان، گفت: به اذعان مسؤولان این حوزه، کارهای پژوهشی این طرح در دستورکار است.
گفتنی است؛ در پایان نوری، یکی از کارشناسان متخصص شهر در خصوص ایرادات وارد بر فضای سبز شهری همدان بهویژه در ورودی و خروجی شهر همدان همراه با راهکارهای موجود، سخن گفت.

* کارشناس و فعال محیطزیست: تأکید بر ورود تدریجی برای امور اصلاحی فضای سبز
حشمتا… نوری، کارشناس و فعال محیطزیست هم گفت: باید برای نقاشی شهر، منطق نظاممندی داشته باشیم
وی با تأکید بر اینکه کمبود مطالعات در حوزه مدیریتشهری مشهود است، افزود: باید شهر بر اساس تمرکز کاشت درختان و گیاهان متفاوت، بخشبندی شود؛ بهطور مثال معماری جدید بوعلی با معماری فضای سبز آن همخوانی ندارد.
نوری با بیان اینکه رسیدگی به امور فضای سبز شهری، خدمات خاص خود را میطلبد؛ اظهار کرد: در حال حاضر شاهد عدم تقویت و تغذیه مناسب فضای سبز شهری هستیم.
این فعال محیطزیست ادامه داد: در حال حاضر شیوه آبیاری در شهر همدان صحیح نیست؛ در حالی که باید کودها و سمهای مناسب به تانکرهای آب اضافه کنیم تا موجب شادابی شهر و همچنین از بین رفتن بیماریهای درختان و گیاهان شود؛ از سوی دیگر هرس درختان نیز باید با ابزار مناسب صورت بگیرد.
نوری با بیان اینکه تغییر و تحولات محیط زیست شهری در کوتاهمدت امکانپذیر نیست، از اینرو برای امور اصلاحی فضای سبز باید تدریجی ورود پیدا کنیم؛ گفت: باید خدمات حذف و جایگزینی درختان بیمار را در نظر قرار دهیم و زمانبندی متناسب با هدفگذاری زیستمحیطی شهر در معابر اصلی را آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه تضاد زشتی و زیبایی در ورودی و خروجیهای شهر غوغا میکند؛ عنوان کرد: آلایندههای ریزصنعتی و جلوههای دیگری در این حوزه وجود دارد که باید انرژی مناطق بر روی این مسیرهای استراتژیک باشد.
نوری پیشنهاد داد: بانک تولید گیاهان با ژنتیک برتر همراه با نظارت در شهر همدان ایجاد شود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید