صورتجلسه شماره ۵۵
پنجاه پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر همدان از ساعت ۵۰/۱۶ روز سه شنبه مورخه ۲۱/۸/۹۸ با تلاوت آیاتی از کلام ا.. مجید واعلام دستور کار توسط جناب آقای گردان رئیس محترم شورای اسلامی شهر در محل سالن جلسات بشرح زیر تشکیل شد.
– گزارش معاونت معماری و شهرسازی :
– براساس دعوتنامه شماره ۹۸۰۸۰۱۱۶۴۰۲ مورخه ۰۱/۰۸/۹۸ ، جناب آقای فتحیان نسب (معاون محترم معماری و شهرسازی شهرداری همدان) در صحن شورا حضور پیدا کرد و ضمن گزارش از حوزه معاونت معماری و شهرسازی در قالب Power Point توضیحات تکمیلی نیز ارائه نمود که اهم آنها بشرح زیر می باشد :
– با توجه به وظیفه ای که این حوزه برعهده دارد پروژه هایی تعریف و در حال پیگیری است….
– پروژه پارک ولایت، تهیه طرح هدایت و دفع آبهای سطحی، پارک گردشگری سد اکباتان، شهرک صد هکتاری کنار دانشگاه آزاد، پارک پرندگان، طراحی پارک آبی، طراحی زمین تنیس، مطالعات ورودی های شهر از سه جهت، مطالعات طرح جامع احیاء و ایمنی بازار همدان، پیگیری طرح تفصیلی شهر همدان، مطالعه طرح گذر فرهنگی میدان بوعلی سینا تا میدان باباطاهر و مطالعه اجرای پیاده رو و.. از جمله پروژه های مهم حوزه می باشد…
– در ادامه جلسه آقایان فتحی، بادامی، کاوسی و رحیمی فر و خانم ها سلماسی و نورا… زاده مطالبی را مطرح کردند که اهم آنها بشرح زیر می باشد :
– میراث فرهنگی در حال تهیه طرح جامعی می باشد که لازم است شهرداری هماهنگی کرده و فعلاً تهیه این طرح را متوقف کنند تا همزمان و همگام با شهرداری پیش روند…
– هنوز دبیرخانه ارزیابی اجتماعی پروژه ها تشکیل نشده و لازم است پروژه های بزرگ حتماً ارزیابی اجتماعی را پیوست داشته باشند…
– جانمایی درختان زمان صدور پروانه ساختمانی جزو اولویت ها باشد…..
– نارضایتی شهروندان در حوزه شهرسازی کم نیست زیرا انجام کارمراجعه محور شده بطوریکه اگر ارباب رجوع دنبال کارش نباشد کار او انجام نمیشود.
– در خصوص عدم ثبت تقاضای متقاضیان در سیستم دبیرخانه و عدم هماهنگی و وقت کشی در بازدیدها از دیگر معضلات و مشکلات شهروندان محترم می باشد….
– در مورد برونسپاری ها و به سرانجام رساندن نرم افزارهای مورد نیاز به ویژه نرم افزار های مربوط حوزه شهرسازی کارهای لازم صورت نگرفته است….
– مراحل اخذ پروانه که قراربود توسط میز خدمت در اختیار ارباب رجوع قراربگیرد انجام نشده ….
– همکاران محترم شهرداری درکاهش زمان اخذ پروانه اقدام کنند…
– قبلاً اجازه بازکردن پنجره (اکاوه ) از سمت پارک ها به لحاظ رعایت حریم پارک و مردمی که می خواهند از پارک استفاده کنند مجاز نبود….
– نباید پروژه هارا فقط از منظر سرمایه گذاری و شهرسازی نگاه کرد بلکه مسائل زیست محیطی آنها مهم است و طبق قانون اساسی هرگونه فعالیت که مغایر مسائل زیست محیطی باشد غیر قانونی است….
– انجام پروژه های عمرانی مثل احداث پارک ، ویلا و امثالهم در پایین دست سد اکباتان منعی ندارد اما اگر از بالادست سد استفاده شود موجب مشکلات برای آیندگان خواهد شد….
– گزارش اجلاس همایش راه ابریشم :
– بر اساس دعوتنامه شماره ۹۸۰۸۱۹۱۹۹۲۸ مورخ ۱۹/۸/۹۸ ضمن دعوت از آقایان صوفی (شهردار محترم همدان ) حسن محمدی (دبیرمحترم همایش بین المللی راه ابریشم) برای حضور در صحن شورا سئوالاتی راجع به همایش بین المللی راه ابریشم بشرح زیر مطرح شده بود :
متن نامه (دعوتنامه ) شهرداری : با توجه به مطالب مطرح شده درجلسه شماره ۵۴ مورخه ۱۹ / ۸ / ۹۸ شورای اسلامی شهر راجع به همایش بین المللی راه ابریشم ، از جناب عالی دعوت می شود به اتفاق آقای حسن محمدی (دبیر هایش) ساعت ۱۷ روز سه شنبه مورخه ۲۱ / ۸ / ۹۸ درجلسه صحن حضور بهم رسانید . رئوس مطالب مورد بحث عبارت خواهد بود از :
۱- عایدی ونتایج عینی ( فرهنگی ، اجتماعی وحتی اقتصادی ) همایش برگزار شده .
۲- از جمله شعار های همایش شناساندن هرچه بیشتر مشاهیر همدان به جهانیان بود . دراین مورد چه اقداماتی صورت گرفت ؟
۳- چه اقداماتی در مورد برندینگ همدان صورت گرفت ؟
۴- هزینه نهایی همایش (قطعی وغیر قطعی) .
۵- چگونگی انعکاس داخلی وخارجی همایش در رسانه ها ووسایل ارتباط جمعی.
۶- چگونگی توجه به ظرفیت های شهر همدان واستان در امور مختلف در خلال برگزاری همایش .
۷- تعداد نفرات مدعو وتعداد نفرات شرکت کننده در همایش به تفکیک کشور، شهرهای ایران ، مسئولیت ومقام سیاسی یا اداری هر یک از آنان .
با توجه به دعوتنامه فوق الذکر آقایان صوفی ( شهردارمحترم همدان ) ، حسن محمدی (دبیر محترم همایش) درصحن شورا حضور پیدا کرده وابتدا آقای محمدی گزارش خود را ارائه (قرائت) نمود :
با هماهنگی های به عمل آمده و در راستای شناخت هرچه بیشتر ظرفیتهای کهن شهر همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران با بیش از ۱۸۰۰اثر تاریخی و گردشگری و همچنین ظرفیتهای بی بدیل آن و با موافقت مرکز جهانی یونسکو مقرر گردید اجلاس جهانی راه ابریشم با حضور نمایندگان ۱۴ کشور عضو و همچنین رئیس، معاونان و کارشناسان سازمان جهانی یونسکو و سفیران کشورهای عضو با شعار “توسعه گردشگری و گفتگو ادیان در مسیر راه ابریشم “در مهرماه سال۱۳۹۸ به میزبانی شهرداری همدان برگزار گردد.
سلسله نشستهای جهانی راه ابریشم در شهر تاریخی همدان از مورخ۱/۵/۹۸ پیرو جلسات متعدد با حضور آقای دکتر ایوبی دبیر کل محترم کمیسیون ملی یونسکو- ایران و با هماهنگی آقای مهندس شاهرخی استاندار محترم همدان و ریاست محترم شورا آقای گردان و اعضا محترم شورای اسلامی شهر و بازدید از مکانهای مورد نظر برای برگزاری نشستها و همچنین اقامت میهمانان خارجی و مدعوین و اخذ مجوز شورا به شماره ۱۱۳۹۸۱۳۷ مورخ ۱۴/۶/۹۸ و هیات محترم تطبیق با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از یکم الی هفتم مهرماه در همدان آغار گردید.
دبیرخانه همایش جهانی راه ابریشم مورخ ۱/۶/۹۸ به ریاست اینجانب (حسن محمدی) مشاور عالی شهردار و دبیر همایش و نماینده تام الاختیار شهرداری تشکیل گردید و جهت برگزاری هرچه بهترهمایش از نظر کیفی ۱۰کمیته اعم از کمیته اجرایی و تبلیغات ،کمیته سمعی و بصری،کمیته حمل و نقل و تشریفات،کمیته اسکان و پذیرایی ،کمیته سیما و منظر شهری ، کمیته رسانه و اطلاع رسانی، کمیته امنیت و کمیته پشتیبانی با جدیت فعالیت خود را برای معرفی همدان زیبا شروع نمودند.دراین خصوص ۲۵ جلسه استانی و غیر استانی با حضور مدیران و مسولان مرتبط در راستای پیش بینی و نیاز سنجی ،هماهنگی و پیشبرد امور مرتبط با موضوع همایش و ۳ نشست خبری در تهران و همدان برگزار گردید.
پاسخ سوال۱- قطعا عواید و نتایج همایش در دراز مدت بروز خواهد داشت و نتایج عینی ندارد.
پاسخ سوال۲- معرفی مشاهیر جزء شعارهای همایش نبوده و صرفا توسعه گردشگری و ثبت جهانی میراث ، شعار همایش بوده است.
سلسله نشستهای جهانی راه ابریشم در مورخ ۱/۷/۹۸ در سالن شهدای استانداری همدان با حضور وزیر محترم علوم آقای دکتر غلامی ، وزیر محترم میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی آقای دکتر مونسان و معاون ایشان آقای طالبیان، نمایندگان مردم همدان آقایان حاجی بابایی و خجسته،استاندار محترم همدان آقای شاهرخی و معاونین ایشان ،امام جمعه محترم همدان حجت الاسلام شعبانی ، رئیس دفتر منطقه ای یونسکو سوتان ستوفسکی ،دبیر محترم کمیسیون ملی یونسکو – ایران آقای دکتر ایوبی ، معاون آسیا و اقیانوس آرام مرکز میراث جهانی یونسکو پروفسور جینگ فنگ ، شهردار محترم همدان آقای صوفی و معاونین ، میهمانان خارجی و سفرا( ۴۰نفر از ۱۴ )کشور عضو(فرانسه –ازبکستان –آذربایجان –روسیه –چین -کره –-ژاپن -بوتان-قرقیزستان-نپال -تاجیکستان-قزاقستان-ترکیه و سوئیس ) و مدیران استانی طی ویژه برنامه های مختلف به شکل رسمی افتتاح گردید.
پاسخ سوال۳- امضاء تفاهمنامه همکاری کمیسیون ملی یونسکو – ایران و شهرداری همدان در خصوص تاسیس دفتر یونسکو، مطالعات اجرای برندینگ همدان((Discover Hamedan ,City Branding،ثبت پرونده های آثار تاریخی ،میزبانی رخدادهای بین المللی ، برندینگ شهرسبز و طراحی و دیزاین نیز از جمله موارد مورد توافق بود، رونمایی ازتابلو مسیر راه ابریشم و افتتاح و بازدیداز نمایشگاه عکس نگاره و همچنین نمایشگاه خوشنویسی صلح نوشته های راه ابریشم در محل یادمان عین القضات همدانی از برنامه های جانبی آیین گشایش بود. در آئین گشایش این اجلاس نیز پیام صلح و دوستی با شعار«پرندهات را به آشیان برگردان» از همدان به جهانیان ارسال شد.
همچنین بنا به پیشنهاد شرکت نمایشگاه ها مقرر گردید در سال آینده میلادی نمایشگاه آثار صنایع دستی کشورهای در مسیر جاده ابریشم در همدان توسط شرکت نمایشگاه ها برگزار گردد.
ششمین نشست کمیته هماهنگی معرفی میراث برای ثبت های زنجیره ای در کشور های مسیر جاده ابریشم در یکم و دوم مهرماه در هتل باباطاهر با عناوین زیر و ارائه ۱۲ مقاله در چهارجلسه برگزارگردید.
جلسه اول – اهمیت حفاظت و مدیریت سایت های جاده های ابریشم و بررسی گزارش وضعیت حفاظت از کریدور چنگهای-تیانشان.
جلسه دوم – به اشتراک گذاری اطلاعات از جلسات گذشته
جلسه سوم – اکتشاف برای ادامه مطالعه موضوعی ICOMOS که شامل شمال و شرق آسیا
جلسه چهارم – روند نامزدی ثبت میراث جهانی راه ابریشم
اختتامیه ششمین جلسه کمیته هماهنگی ثبت میراث جهانی جاده های ابریشم
دومین نشست کارشناسی با موضوع “ادیان و معنویات” در چهار چوب اطلس تعاملی تعاملات فرهنگی در مسیر جاده های ابریشم نیز در روز چهارم مهرماه در هتل باباطاهر برگزار گردید.
کنفرانس بین المللی “گفتگوی بین فرهنگی و بین ادیان درمسیر قدیمی جاده های ابریشم : تأثیرات مذهبی در سایت های میراث فرهنگی” در روزهای ششم و هفتم مهرماه به دلیل عدم توفیق دانشگاه بوعلی سینا در اجرای موفق و موثر، مجددا در هتل بابا طاهر با ارائه ۸ مقاله در این خصوص طی دو جلسه با عناوین زیر برگزار گردید.
ارزشهای مشترک در بین مذاهب و تعاملات آنها در سایت های میراث فرهنگی
حفاظت و توسعه پایدار اماکن میراث فرهنگی مرتبط با دین
تقویت صلح و تفاهم متقابل از دیدگاه مذهبی
اختتامیه و جمع بندی با حضور شهردار همدان و معاون محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان
در مدت اقامت هفت روزه میهمانان و مدعوین گشت های شهری و گردشگری از سایتهای تاریخی همدان از جمله سایت باستانی هگمتانه،شهر جهانی سفال: لالجین ، غار آبی علیصدر،گنجنامه و آبشار زیبای آن ،آرامگاه بوعلی سینا و باباطاهر عریان، روستاهای هدف گردشگری ورکانه و ارزانفود ، بازار سنتی همدان و کاروانسرای میرزا کاظم ،مسجد جامع ،گنبد علویان و پیاده راه میدان امام (ره) و اکباتان با پخش انحصاری ویدئو مپینگ میدان امام برای معرفی آثار منحصر به فرد تاریخی همدان برگزار گردید .
سمینار آموزشی ثبت جهانی آثار میراث فرهنگی و توسعه گردشگری به مناسبت روز جهانی جهانگردی در اجلاس راه ابریشم با همکاری دبیرخانه همایش و بنیاد توسعه گردشگری آسیا برگزار شد. در این سمینار که به مناسبت همایش جهانی راه ابریشم و روز جهانی جهانگردی برگزار شد معاون آسیا و اقیانوسیه در مرکز میراث جهانی یونسکو و مدیرکل حفظ و احیاء وزارت میراث فرهنگی به سخنرانی پرداختند.
در خاتمه میهمانان همایش راه ابریشم روز هفتم مهرماه بعد از استقبال ویژه و یک هفته میزبانی شهرداری همدان و اجرای برنامه جانبی و محتوایی مناسب همایش فوق ، بدرقه دیارشان گردیدند.
پاسخ سوال۴- حسب نظر شهردار محترم همدان در جلسه مقرر گردید هزینه های همایش در گزارش ۷/۱۲ کمیسیون محترم بودجه گزارش شود.
پاسخ سوال۵- پوشش خبری و رسانه ای این رویداد بزرگ توسط جراید ،پایگاه های خبری و خبرگزاری ها صورت پذیرفت که ۳۰۲ مورد خبر در روزنامه های محلی،۷۰۴ مورد در خبرگذاری ها،۱۵۲ مورد توسط پایگاههای خبری،۱۳۲ مورد در روزنامه های سراسری،۷۵ مورد در هفته نامه هاکه جمعه ۱۳۶۵ خبر درج گردید. صدا وسیما ۸ برنامه تولیدی ۲۵ دقیقه ای به مدت۲۰۰ دقیقه و ۵ برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور مدیران و ۴ برنامه رادیویی و همچنین ۶۵ نوبت تیزر ۳۰ثانیه ای ، نشان و زیرنویس از شبکه های مختلف سراسری صدا و سیما به صورت رایگان پخش گردید،که در صورت عدم رایگان شدن انعکاس خبری می بایست حداقل ۲.۳۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان پرداخت می گردید.
ضمنا تبلیغات شهری نیز از اتوبان ساوه به همدان آغاز و بیش از سه هزار متر بنر و بیلبورد در جای جای شهر و استان و ورودی های شهر نصب و تلویزیون های شهری نیز به این مهم پرداختند.
پاسخ سوال۶-از همه ظرفیتهای شهر و استان متناسب با توان آنها در تراز یک همایش بین المللی حتی الامکان در امور اجرایی ،تبلیغاتی ،صوتی و تصویری ،ترجمه و راهنمایان گردشگری استفاده شد.
دعوت از شهردار همدان جهت اهداء جایزه اخلاق در علم در دفتر جهانی یونسکو در فرانسه در ۲۳ آبان ماه سال جاری از دیگر دستاوردهای همایش بود که به دلیل ضیق وقت متاسفانه میسر نگردید.
پاسخ به سوال۷- لیست مدعوین و شرکت کنندگان به پیوست می باشد.
۲/۲- در ادامه جلسه تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر و خانم مقدم به نمایندگی از فعالان گردشگری حاضر در جلسه نقطه نظر ، سئوال و پیشنهادات خود را مطرح کردند که توسط آقای صوفی پاسخ داده شد که خلاصه آنها بشرح ذیل می باشد :
– همایش خوب و مطلوبی برگزار شد گرچه بار میراث را شهرداری به دوش کشید ضمن اینکه ما از انجام آن ناراضی نیستیم و شاید وظیفه ذاتی مدیریت شهری این امور نیز باشد….
– این نشست کاملاً فرهنگی بود و مابرای معرفی همدان از هر ظرفیتی استفاده کردیم….
– دبیر کل سازمان یونسکو تقدیر نامه فرستاد ودر همایش بین المللی فرانسه بار ها از همدان اسم برده شده ..
– شرکت کنندگان داخلی وخارجی درهمایش فضای خوب اقتصادی ، اجتماعی ومحیط ایمن وامن رابرخلاف آنچه که از طرف دشمنان جمهوری اسلامی ایران همیشه تبلیغ می شود، دیدند….
– اسم همدان بارها درشبکه های ملی و بین المللی ( بیش از ۶۰ بار) مطرح شد….
– جایزه بزرگ جهانی ابن سینا قرار شده بود توسط شهردار همدان در فرانسه اهدا شود که اینهم یکی از دستاوردهای همین همایش می باشد….
– ریکاوری و برندینگ شهر همدان مقوله های جدایی هستند که آنها هم پیگیری می شود….
– قرارشد دومین موزه جهانی به نام راه ابریشم پس از چین در همدان دایر شود. البته بشرط ایجاد زیر ساخت ها توسط شهرداری….
درخاتمه مقرر شد شهرداری گزارش ارائه شده را درقالب نامه اداری در پاسخ به نامه شماره ۹۸۰۸۱۹۱۹۹۲۸ مورخ ۱۹/۸/۹۸ تنظیم و در اسرع وقت به شورای اسلامی شهر ارائه دهد.
پایان/
دیدگاهتان را بنویسید